Liechtenstein

kaart Liechtenstein

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/  
  • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen.

 

COVID

De reizigers die per bus of trein arriveren, zijn verplicht hun coördinaten aan de Zwitserse autoriteiten over te maken. Het elektronisch formulier daartoe is hier beschikbaar. De reiziger dient het verblijfadres in Liechtenstein te vermelden en als kanton “Liechtenstein”.

Liechtenstein past dezelfde lijst van risicolanden als Zwitserland toe. België staat niet vermeld op de Zwitserse lijst van risicolanden. Reizigers komende uit België moeten niet in quarantaine. ​Meer info vindt u hier.

Alle maatregelen in Liechtenstein kunt u raadplegen op deze site.

De belangrijkste maatregelen tot eind februari:

  • Mondmaskers zijn verplicht evenals het respecteren van de afstand tussen personen in het openbaar vervoer en in gesloten openbare ruimtes.
  • Restaurants, bars, discotheken en nachtclubs, alsook culturele instellingen en ontspannings- en binnensportinfrastructuur zijn gesloten.
  • Privéaangelegenheden alsook bijeenkomsten in openbare ruimtes kunnen doorgaan met maximaal vijf personen. 

 

Description

Algemene veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico’s verbonden aan reizen naar Liechtenstein. Niettemin gebeuren er soms ongevallen in de bergen.

 
Criminaliteit

In het algemeen moet de aandacht van bezoekers gevestigd worden op de noodzaak om de plaatselijke wetgeving en gebruiken te respecteren (meer in het bijzonder de verkeerscode).

 
Terrorisme       

Zoals in de rest van Europa valt de mogelijkheid van een aanslag niet uit te sluiten.