Litouwen

kaart Litouwen

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

 • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
 • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

COVID

INFO: covidtest vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Het is mogelijk om naar Litouwen te reizen.

Alle reizigers dienen zich op voorhand te registreren bij de National Public Health Centre (NPHC, of NVSC in het Litouws). Klik hier voor de pagina om u te registreren.

Reizigers vanuit België moeten bij aankomst een negatieve coronatest voorleggen die niet ouder is dan 72 uur. Zelfs met een negatieve test wordt een verplichte zelfisolatie van 10 dagen opgelegd – deze kan ingekort worden door een nieuwe test te laten afnemen (op eigen kosten) op de 7de dag van de zelfisolatie.

Reizigers die een volledige vaccinatie (2 dosissen waar dit vereist is) hebben ontvangen of die reeds het coronavirus gehad hebben, moeten geen test voorleggen en moeten ook niet in zelfisolatie. Zij moeten wel een medisch attest of vaccinatie certificaat (vertaald in het Litouws, Engels of Russisch) voorleggen dat bevestigt dat zij ofwel ziek zijn geweest ofwel gevaccineerd zijn in een periode van 90 dagen voor aankomst.

In Litouwen is een nationale quarantaine van toepassing tot 30 april.

We adviseren om strikt de lokale geldende sanitaire voorschriften te volgen.

Voor meer detail en geactualiseerde informatie over COVID-19 in Litouwen, raadpleeg regelmatig de volgende officiële bronnen:

  Voor elke reis naar Litouwen kunt u zich registreren op Travellers Online. Indien u naar een gebied reist dat afgeraden wordt, informeert u best ook de Belgische Ambassade per e-mail.

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Algemene veiligheid

  Criminaliteit

  Algemene waakzaamheid is geboden.

  Kleine criminaliteit zoals zakkenrollerij komt voor, ondermeer in het openbaar vervoer en in nachtclubs, bars, restaurants en toeristische plaatsen.
  Laat uw voertuig of tent (op parkeerplaatsen) niet onbeheerd achter op en laat zeker geen waardevolle spullen onbewaakt achter.
  Specifiek voor Vilnius dient men ‘s nachts extra aandachtig te zijn in de buurt van het treinstation.