Litouwen

kaart Litouwen

 

Laatste update
 

  Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

   

  Het is mogelijk om naar Litouwen te reizen. Er zijn momenteel geen restricties in voege. 

   

  Meer informatie

  Voor meer detail en geactualiseerde informatie over COVID-19 in Litouwen, raadpleeg regelmatig de volgende officiële bronnen:

  De Litouwse overheid heeft hier de restricties visueel kaart gebracht (in het Engels).

    

   Voor elke reis naar Litouwen kunt u zich registreren op Travellers Online. Indien u naar een gebied reist dat afgeraden wordt, informeert u best ook de Belgische Ambassade per e-mail.

    

    

   Description

   Algemene veiligheid

   Algemene veiligheid

   Criminaliteit

   Algemene waakzaamheid is geboden.

   Kleine criminaliteit zoals zakkenrollerij komt voor, ondermeer in het openbaar vervoer en in nachtclubs, bars, restaurants en toeristische plaatsen.
   Laat uw voertuig of tent (op parkeerplaatsen) niet onbeheerd achter op en laat zeker geen waardevolle spullen onbewaakt achter.
   Specifiek voor Vilnius dient men ‘s nachts extra aandachtig te zijn in de buurt van het treinstation.

   Opgelet: Sinds de Russische invasie in Oekraïne is de noodtoestand van kracht. Autoriteiten hebben daardoor het recht om voertuigen, personen en bagage te controleren in het grensgebied. Ook wordt het recht op vrije meningsuiting beperkt, in reactie op mogelijke Russische desinformatiecampagnes.