Luxemburg

kaart Luxemburg

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 


UITLEG KLEURENCODE

Belgisch reisadvies:
Luxemburg is een rode zone.

 

De laatste richtlijnen zijn te vinden op www.gouvernement.lu

Momenteel zijn de volgende laatste maatregelen van kracht:

  • Door het feit dat België het Groot-Hertogdom in “rode zone” heeft geplaatst, betekent dit dat elke verblijf van meer dan 48 uin Luxemburg brengt de verplichting tot testen en quarantaine met zich mee bij terugkeer in België.
  • Alle verplaatsingen op het grondgebied van Luxemburg zijn toegelaten, doch het blijft aangeraden deze verplaatsingen beperkt te houden.
  • 'Social distancing' moet steeds gerespecteerd worden en een ‘mondmasker’ (of gelijkaardig: bandana, sjaal, buff, mond- en neusbedekking…) is verplicht  op openbaar vervoer,  in alle winkels en in alle omstandigheden waarbij de afstand van 2 meter niet kan verzekerd worden.  
  • Alle winkels, restaurants, cafés, bars zijn open. Mondmasker (of gelijkaardig: bandana, sjaal, buff, mond- en neusbedekking, …  ) is verplicht binnen de winkels en in alle omstandigheden waarbij de afstand van 2 meter niet kan verzekerd worden.
  • "Auto-observatie" blijft verplicht; personen binnen het GH die menen de symptomen van coronabesmetting te vertonen, dienen de ‘hotline’ te bellen op n°. 8002 – 8080  (Sanitaire Inspectie) of het volgende noodnummer te bellen 112, indien de symptomen ernstig zijn.
  • De ‘lock down’ (“binnenblijven”)   is nog steeds het aangeraden basisprincipe, doch  geen wettelijke verplichting meer. Telewerk bijvoorbeeld wordt nog altijd aangeraden.

Nota: de ‘frontaliers’ (“grensarbeiders”)  moeten niet langer in het bezit zijn van een apart document/attest dat  hun band aantoont met hun werkgever in Luxemburg (zie site www.gouvernement.lu) . 

De Luchthaven te Findel is terug open voor gewone passagiersvluchten (vrachtvlucht bleef steeds toegelaten), o.a. met volgende bestemmingen Stockholm, Lisbonne, Porto, Hambourg via Sarrebruck, Munich, Bordeaux, Marseille, Manchester, Salsburg, Innsbruck en met bijkomende vluchten sinds juni en juli.

 

Het is aangeraden voor de reiziger zich te registreren op Travellers online via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico’s verbonden aan reizen naar of wonen in het Groothertogdom Luxemburg.

 
Terreurdreiging

Zoals elders in Europa valt een terroristische dreiging niet helemaal uit te sluiten.

 
Criminaliteit

Het Groothertogdom Luxemburg wordt door een lage criminaliteit gekenmerkt. Gebruikelijke waakzaamheid blijft van toepassing. Er bestaat een kleine criminaliteit rond het station van Luxemburg-stad. Sinds enkele jaren is het aantal inbraken in huizen en appartementen aanzienlijk toegenomen.