Malawi

Malawi

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

Reizen naar Malawi is ten zeerste afgeraden.

RIZIV-INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder

Commerciële vluchten naar Malawi zijn weer mogelijk sinds 1 september. Reizigers die aankomen in Malawi moeten in het bezit zijn van een negatief COVID-19 testresultaat, niet ouder dan 10 dagen. Alle inkomende passagiers moeten een ‘Travel Surveillance Form’ invullen (wordt aangeboden op de vlucht of in de luchthaven bij aankomst).  

Personen die bij aankomst positief testen op coronavirus kunnen worden meegenomen voor behandeling in een overheidsinstelling. Alle andere personen moeten zichzelf isoleren gedurende 14 dagen na aankomst. Iedereen die niet in staat is zichzelf te isoleren, kan voor de periode van zelfisolatie worden overgebracht naar een plaatselijke behandelingsfaciliteit. Het is reizigers niet toegestaan zichzelf te isoleren in een hotel of lodge.

Iedereen die Malawi verlaat, moet in het bezit zijn van een negatief COVID-19 testresultaat, niet ouder dan 10 dagen.

We raden u aan nauwgezet de geldende maatregelen in het land te volgen. De meest actuele informatie over de genomen maatregelen is beschikbaar via de facebookpagina van het Malawisch Ministerie van Gezondheid https://www.facebook.com/malawimoh (deze pagina is enkel beschikbaar in lokale talen). Daarnaast is er een gratis nummer ingesteld (54747).

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via travellersonline.diplomatie.be:

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Criminaliteit

Tussen september en december 2017 vonden in de regio van Mount Mulanje enkele gewelddadige aanvallen plaats tegen vreemdelingen door een volksmenigte. Hoewel de situatie genormaliseerd lijkt, wordt aangeraden om er een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen. 

Reizigers en toeristen kunnen in Malawi een uitverkoren doelwit zijn voor dieven en oplichters. Brutale overvallen komen weinig of niet voor. Het motief van elke criminele actie is uiteraard het slachtoffer zijn geld en kostbaarheden afhandig maken. Het is aangeraden ambassade of consulaat op de hoogte te brengen van dergelijke incidenten. Lokale markten, de stranden aan het Malawi meer, donkere straten, verlaten of druk bevolkte delen van de steden dienen met voorzichtigheid betreden te worden en hoe dan ook zonder juwelen, uurwerken, mobiele telefoons, tassen, etc.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.