Malawi

Malawi

Laatste update

Covid-19:

De regering van Malawi bevestigde op 3 april de eerste gevallen van COVID-19-besmetting in het land.

De Malawiaanse regering heeft besloten om alle internationale commerciële vluchten vanaf 1 april tot nader order op te schorten. Het is voor vreemdelingen dus niet meer mogelijk het land binnen te komen of het grondgebied per vliegtuig te verlaten.

Alle visa die vóór 20 maart afgegeven werden, zijn afgezegd (deze maatregel heeft geen gevolgen voor buitenlanders die al in het land aanwezig zijn).

Daarnaast werd op 20 maart de noodtoestand door President Mutharika uitgeroepen en worden door de regering andere preventieve maatregelen genomen (bv. sluiting van scholen, verbod op bijeenkomsten van meer dan 100 mensen).

De meest actuele informatie over de genomen maatregelen is beschikbaar via de facebookpagina van het Malawiaans Ministerie van Gezondheid https://www.facebook.com/malawimoh. Daarnaast werd er een gratis nummer ingesteld: 54747.

Op basis van bovenvermelde elementen worden reizen naar Malawi momenteel afgeraden.

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Criminaliteit

Tussen september en december 2017 vonden in de regio van Mount Mulanje enkele gewelddadige aanvallen plaats tegen vreemdelingen door een volksmenigte. Hoewel de situatie genormaliseerd lijkt, wordt aangeraden om er een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen. 

Reizigers en toeristen kunnen in Malawi een uitverkoren doelwit zijn voor dieven en oplichters. Brutale overvallen komen weinig of niet voor. Het motief van elke criminele actie is uiteraard het slachtoffer zijn geld en kostbaarheden afhandig maken. Het is aangeraden ambassade of consulaat op de hoogte te brengen van dergelijke incidenten. Lokale markten, de stranden aan het Malawi meer, donkere straten, verlaten of druk bevolkte delen van de steden dienen met voorzichtigheid betreden te worden en hoe dan ook zonder juwelen, uurwerken, mobiele telefoons, tassen, etc.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.