Malawi

Malawi

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • Van 27 januari tot 1 maart mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen 
  • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen. 

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder

Op 23 december sloot Malawi tot nader order zijn grenzen voor niet-ingezetenen. Het luchtruim van Malawi blijft open voor een beperkt aantal commerciële vluchten.

Reizigers die aankomen in Malawi moeten in het bezit zijn van een negatief COVID-19 testresultaat, niet ouder dan 10 dagen. Alle inkomende passagiers moeten een ‘Travel Surveillance Form’ invullen (wordt aangeboden op de vlucht of in de luchthaven bij aankomst). 

Quarantaine na aankomst is niet langer verplicht, wel wordt aan reizigers gevraagd zichzelf te monitoren gedurende 14 dagen na aankomst. Personen die bij aankomst positief testen op coronavirus kunnen worden meegenomen voor behandeling in een overheidsinstelling.

Iedereen die Malawi verlaat, moet in het bezit zijn van een negatief COVID-19 testresultaat, niet ouder dan 10 dagen.

We raden u aan nauwgezet de geldende maatregelen in het land te volgen. De meest actuele informatie over de genomen maatregelen is beschikbaar via de facebookpagina van het Malawisch Ministerie van Gezondheid (deze pagina is enkel beschikbaar in lokale talen). Daarnaast is er een gratis nummer ingesteld (54747).

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via travellersonline.diplomatie.be:

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Criminaliteit

Tussen september en december 2017 vonden in de regio van Mount Mulanje enkele gewelddadige aanvallen plaats tegen vreemdelingen door een volksmenigte. Hoewel de situatie genormaliseerd lijkt, wordt aangeraden om er een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen. 

Reizigers en toeristen kunnen in Malawi een uitverkoren doelwit zijn voor dieven en oplichters. Brutale overvallen komen weinig of niet voor. Het motief van elke criminele actie is uiteraard het slachtoffer zijn geld en kostbaarheden afhandig maken. Het is aangeraden ambassade of consulaat op de hoogte te brengen van dergelijke incidenten. Lokale markten, de stranden aan het Malawi meer, donkere straten, verlaten of druk bevolkte delen van de steden dienen met voorzichtigheid betreden te worden en hoe dan ook zonder juwelen, uurwerken, mobiele telefoons, tassen, etc.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.