Malediven

kaart Malediven

Laatste update

De noodtoestand werd op donderdag 22 maart 2018 beeïndigd.

Wij raden u desalniettemin aan om elke vorm van manifestatie in de hoofdstad Malé en op de andere bewoonde eilanden te mijden.  De politieke situatie blijft gespannen en er vinden regelmatig betogingen plaats.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

politieke ongerust & terrorisme

Op 5 februari 2018 kondigde de regering in de Maldiven de noodtoestand af. Veiligheidstroepen zijn ingezet in de hoofdstad Malé. Wij raden u aan om elke vorm van manifestatie in de hoofdstad Malé en op de andere bewoonde eilanden te mijden.  Het wordt afgeraden zich naar het hoofdeiland Malé te begeven. De avondklok werd er ingesteld.

De hoofdstad Malé kent regelmatig politieke protesten en demonstraties.  Deze leiden soms tot onlusten en/of arrestaties. Reizigers worden aangeraden om niet deel te nemen aan publieke bijeenkomsten.

Het risico op een terroristische aanslag op de Malediven kan niet worden uitgesloten. Reizigers die naar Malé en bewoonde eilanden gaan worden aangeraden om zich discreet en onopvallend te gedragen, zeker nabij moskeeën.

Criminaliteit

Wegens de toename van de criminaliteit in Malé, is het aanbevolen niet te wandelen in de straten van deze stad bij en na valavond.