Malediven

kaart Malediven

 

Laatste update

Coronavirus

De immigratiediensten van de Malediven hebben besloten dat buitenlanders die na een bepaalde datum in China, Italië, Zuid-Korea, Bangladesh of Iran hebben verbleven of op doorreis zijn geweest, de toegang op hun grondgebied wordt geweigerd.

Er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen die invloed kunnen hebben op internationale reizen. Deze veiligheidsmaatregelen, reisbeperkingen en quarantaine kunnen worden versterkt, afhankelijk van de verspreiding van het Covid-19 wereldwijd.

Het wordt aanbevolen om het reisadvies regelmatig te raadplegen, de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen en drukke plaatsen te vermijden. Het is raadzaam om vóór uw vertrek rechtstreeks contact op te nemen met het geboekte hotel om er zeker van te zijn dat het niet wordt getroffen wordt door bepaalde maatregelen.

 

De grote meerderheid van de reizen naar de Malediven verlopen zonder problemen. Kleine criminaliteit, verlies of diefstal van paspoort en zwem- of duikongevallen zijn de meest voorkomende problemen.

De specifieke maatregelen die de autoriteiten van de Maldiven hebben genomen om het risico op besmetting met het Coronavirus aan te pakken m.b.t. reizigers naar de Maldiven, zijn hier beschikbaar: https://presidency.gov.mv/Press/Articles/11. De overheidsmaatregelen hebben mogelijk een invloed op routes tussen de Maldiven en China. Contacteer uw reisagentschap of luchtvaartmaatschappij om de status van uw vlucht te kennen.

Hoewel de politieke situatie rustig is sinds de parlementsverkiezingen van april 2019, raden wij u aan om elke vorm van manifestatie in de hoofdstad Malé en op de andere bewoonde eilanden te mijden. 

De aanwezigheid van een beduidend aantal geradicaliseerde individuen is gekend en er bestaat een risico op terroristische aanslagen tegen toeristische doelwitten in de Malediven. De lokale autoriteiten zijn zich van dit risico bewust en hebben recent (24/12/2019) aangekondigd verstrengde veiligheidsmaatregelen te treffen.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Politieke ongerust & terrorisme

De hoofdstad Malé kent regelmatig politieke protesten en demonstraties.  Deze leiden soms tot onlusten en/of arrestaties. Reizigers worden aangeraden om niet deel te nemen aan publieke bijeenkomsten of politieke manifestaties.

Het risico op een terroristische aanslag op de Malediven kan niet worden uitgesloten. Reizigers die naar Malé en bewoonde eilanden gaan worden aangeraden om zich discreet en onopvallend te gedragen, zeker nabij moskeeën.

Criminaliteit

Wegens de toename van de criminaliteit in Malé, is het aanbevolen niet te wandelen in de straten van deze stad bij en na valavond.