Malediven

kaart Malediven

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

1. Reizen uit België naar de landen van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen is sinds 15 juni opnieuw toegelaten. Of het ook mogelijk is om een ander land binnen te komen hangt af van de toestemming van uw land van bestemming. Het is dus uiterst belangrijk om de reisadviezen per land na te gaan om de situatie in het land van bestemming te kennen. Niet-noodzakelijke reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden. 

2. Quarantaine bij terugkeer naar België is niet verplicht voor reizigers die zich verplaatsten binnen de EU, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland of Noorwegen. Let wel: zelf-quarantaine in België blijft verplicht voor reizigers van buiten die regio, behalve wanneer dit essentiële verplaatsingen betreft.

3. Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

4. De Raad van de EU heeft aanbevolen de reisbeperkingen vanaf 1 juli op te heffen voor 14 landen buiten Europa: Algerije, Australië, Canada, Zuid-Korea, Georgië, Japan, Marokko, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Thailand, Tunesië en Uruguay. De Belgische regering beraadt zich over deze lijst. Minstens tot 7 juli blijven de bestaande maatregelen van kracht.

 

 

Op 23.06.2020 hebben de autoriteiten van de Maldiven aangekondigd dat het land zijn grenzen zou heropenen voor alle toeristen vanaf 15.07.2020. De resorts, cruise schepen en hotels op onbewoonde eilanden zullen open zijn vanaf 15.07.2020. De hotels op bewoonde eilanden zullen openen vanaf 01.08.2020.

  • Toeristen zullen niet gevraagd worden resultaten van medische testen voor te leggen om de Maldiven binnen te komen (een verklaring ingevuld door de reiziger tijdens de vlucht volstaat)
  • Reizigers die symptomen van COVID-19 vertonen bij hun aankomst zullen echter een PCR- test moeten ondergaan op eigen kosten. In afwachting van het testresultaat zal de toerist geïsoleerd worden. De isolatie zal gebeuren in een aangeduide transitplaats of in het resort waar de toerist gereserveerd heeft (naargelang het beleid van het resort).
    • Indien het resultaat van de PCR-test positief is kan de toerist ofwel de isolatie verderzetten in dezelfde plaats ofwel overgebracht worden naar een isolatiecentrum aangeduid door de lokale overheid.
    • Indien het resultaat van de PCR-test negatief is zal de toerist de isolatie mogen verlaten

We raden u aan de website van het ministerie van toerisme (in het engels) te raadplegen vóór uw vertrek.

 

De grote meerderheid van de reizen naar de Malediven verlopen zonder problemen. Kleine criminaliteit, verlies of diefstal van paspoort en zwem- of duikongevallen zijn de meest voorkomende problemen.

De specifieke maatregelen die de autoriteiten van de Maldiven hebben genomen om het risico op besmetting met het Coronavirus aan te pakken m.b.t. reizigers naar de Maldiven, zijn hier beschikbaar: https://presidency.gov.mv/Press/Articles/11. De overheidsmaatregelen hebben mogelijk een invloed op routes tussen de Maldiven en China. Contacteer uw reisagentschap of luchtvaartmaatschappij om de status van uw vlucht te kennen.

Hoewel de politieke situatie rustig is sinds de parlementsverkiezingen van april 2019, raden wij u aan om elke vorm van manifestatie in de hoofdstad Malé en op de andere bewoonde eilanden te mijden. 

De aanwezigheid van een beduidend aantal geradicaliseerde individuen is gekend en er bestaat een risico op terroristische aanslagen tegen toeristische doelwitten in de Malediven. De lokale autoriteiten zijn zich van dit risico bewust en hebben recent (24/12/2019) aangekondigd verstrengde veiligheidsmaatregelen te treffen.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be. 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Politieke ongerust & terrorisme

De hoofdstad Malé kent regelmatig politieke protesten en demonstraties.  Deze leiden soms tot onlusten en/of arrestaties. Reizigers worden aangeraden om niet deel te nemen aan publieke bijeenkomsten of politieke manifestaties.

Het risico op een terroristische aanslag op de Malediven kan niet worden uitgesloten. Reizigers die naar Malé en bewoonde eilanden gaan worden aangeraden om zich discreet en onopvallend te gedragen, zeker nabij moskeeën.

Criminaliteit

Wegens de toename van de criminaliteit in Malé, is het aanbevolen niet te wandelen in de straten van deze stad bij en na valavond.