Malediven

kaart Malediven

Laatste update

De grote meerderheid van de reizen naar de Malediven verlopen zonder problemen.

De verkiezingen van 23 september 2018 zijn vreedzaam verlopen; de machtsoverdracht naar een nieuwe President is voltooid.

Hoewel de situatie rustig is, raden wij u aan om elke vorm van manifestatie in de hoofdstad Malé en op de andere bewoonde eilanden te mijden.  ​

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

politieke ongerust & terrorisme

De hoofdstad Malé kent regelmatig politieke protesten en demonstraties.  Deze leiden soms tot onlusten en/of arrestaties. Reizigers worden aangeraden om niet deel te nemen aan publieke bijeenkomsten of politieke manifestaties.

Het risico op een terroristische aanslag op de Malediven kan niet worden uitgesloten. Reizigers die naar Malé en bewoonde eilanden gaan worden aangeraden om zich discreet en onopvallend te gedragen, zeker nabij moskeeën.

Criminaliteit

Wegens de toename van de criminaliteit in Malé, is het aanbevolen niet te wandelen in de straten van deze stad bij en na valavond.