Malediven

kaart Malediven

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

  1. Lokale maatregelen en info

De Malediven zijn op 15.07.2020 begonnen met een gefaseerde heropstart van de toeristische voorzieningen:

Vanaf 10.09.2020 worden toeristen gevraagd een negatieve PCR-test voor te leggen om de Malediven binnen te komen. Deze test moet ten hoogste 96 uren vóór hun vertrek afgenomen worden. 

​Gedetailleerde informatie kunt u terugvinden op de website van het ministerie van toerisme en op de website https://www.gov.mv/en/covid19 (in het Engels).

Let op: sommige luchtvaartmaatschappijen en de lokale gezondheidsdiensten kunnen een PCR-test opleggen tijdens uw verblijf in de Malediven. Indien de test positief uitvalt, maar ook bij een negatief testresultaat wanneer de betrokkene geacht wordt in direct contact gestaan te hebben met een besmette persoon, kan de betrokkene - op eigen kosten - in verplichte quarantaine geplaatst worden (minimaal 14 dagen) in een door de autoriteiten van de Malediven aangewezen instelling. Gelieve op deze link te klikken voor meer details.
 

  1. Belgische maatregelen en info

Zie https://diplomatie.belgium.be/nl

Informatie over de covidmaatregelen in België vindt u op https://www.info-coronavirus.be/nl

 

De grote meerderheid van de reizen naar de Malediven verlopen zonder problemen. Kleine criminaliteit, verlies of diefstal van paspoort en zwem- of duikongevallen zijn de meest voorkomende problemen.

De specifieke maatregelen die de autoriteiten van de Maldiven hebben genomen om het risico op besmetting met het coronavirus aan te pakken m.b.t. reizigers naar de Maldiven, zijn hier beschikbaar: https://presidency.gov.mv/Press/Articles/11. De overheidsmaatregelen hebben mogelijk een invloed op routes tussen de Maldiven en China. Contacteer uw reisagentschap of luchtvaartmaatschappij om de status van uw vlucht te kennen.

Hoewel de politieke situatie rustig is sinds de parlementsverkiezingen van april 2019, raden wij u aan om elke vorm van manifestatie in de hoofdstad Malé en op de andere bewoonde eilanden te mijden. 

De aanwezigheid van een beduidend aantal geradicaliseerde individuen is gekend en er bestaat een risico op terroristische aanslagen tegen toeristische doelwitten in de Malediven. De lokale autoriteiten zijn zich van dit risico bewust en hebben recent (24/12/2019) aangekondigd verstrengde veiligheidsmaatregelen te treffen.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be. 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Politieke ongerust & terrorisme

De hoofdstad Malé kent regelmatig politieke protesten en demonstraties.  Deze leiden soms tot onlusten en/of arrestaties. Reizigers worden aangeraden om niet deel te nemen aan publieke bijeenkomsten of politieke manifestaties.

Het risico op een terroristische aanslag op de Malediven kan niet worden uitgesloten. Reizigers die naar Malé en bewoonde eilanden gaan worden aangeraden om zich discreet en onopvallend te gedragen, zeker nabij moskeeën.

Criminaliteit

Wegens de toename van de criminaliteit in Malé, is het aanbevolen niet te wandelen in de straten van deze stad bij en na valavond.