Malediven

kaart Malediven

 

Laatste update

Op 23 september vinden in de Malediven presidentsverkiezingen plaats.

De politieke situatie is gespannen en er vinden regelmatig betogingen plaats. Wij raden u aan om elke vorm van manifestatie in de hoofdstad Malé en op de andere bewoonde eilanden te mijden.  ​

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

politieke ongerust & terrorisme

In februari en maart 2018 was de noodtoestand van kracht. Veiligheidstroepen werden ingezet in de hoofdstad Malé. Hoewel de noodtoestand reeds geruime tijd is opgeheven, raden wij u aan om elke vorm van manifestatie in de hoofdstad Malé en op de andere bewoonde eilanden te mijden.  Op 23 september zullen presidentsverkiezingen plaatsvinden, in een gespannen politiek klimaat.

De hoofdstad Malé kent regelmatig politieke protesten en demonstraties.  Deze leiden soms tot onlusten en/of arrestaties. Reizigers worden aangeraden om niet deel te nemen aan publieke bijeenkomsten.

Het risico op een terroristische aanslag op de Malediven kan niet worden uitgesloten. Reizigers die naar Malé en bewoonde eilanden gaan worden aangeraden om zich discreet en onopvallend te gedragen, zeker nabij moskeeën.

Criminaliteit

Wegens de toename van de criminaliteit in Malé, is het aanbevolen niet te wandelen in de straten van deze stad bij en na valavond.