Malta

kaart Malta

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

 • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
 • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

COVID-19

Reizigers die Malta binnenkomen, moeten de volgende documenten voorleggen:

 1. Een ingevuld Public Health Declaration Form en Passenger Locator Form ofwel het digitale Passenger Locator Form dat toegankelijk is via https://app.euplf.eu
 2. Een vaccinatiebewijs via het EU digitaal COVID-certificaat ofwel een Maltees of een Brits vaccinatiebewijs (“NHS COVID Pass”). Het vaccinatiebewijs is geldig vanaf 14 dagen na de tweede dosis, of vanaf 14 dagen na de enkelvoudige dosis voor het Johnson & Johnson-vaccin.

Indien u geen geldig vaccinatiebewijs kunt voorleggen, kunt u Malta binnenkomen, maar wordt u 14 dagen in isolatie geplaatst in een speciaal door de autoriteiten aangewezen hotel.

Personen die zich om gedocumenteerde redenen niet kunnen laten vaccineren en kinderen van 5 tot 11 jaar zijn vrijgesteld van het vaccinatiebewijs en de quarantaine, maar moeten in het bezit zijn van een negatieve PCR-test, uitgevoerd in de 72 uur voor aankomst in Malta. Kinderen onder 5 jaar hebben geen test nodig.

Personen die hun hoofdverblijfplaats in Malta hebben, kunnen terugkeren naar Malta met een negatieve PCR-test of een volledig vaccinatiebewijs, met uitzondering van degenen die uit een land in rode zone komen.

De volgende documenten zijn niet geldig voor toegang tot Malta:

 • EU digitaal COVID-herstelcertificaat
 • EU digitaal COVID-vaccinatiecertificaat met daarop één dosis (behalve voor het Johnson-vaccin), ongeacht of het na herstel is of niet
 • Negatieve snelle antigeentest of een andere test dan PCR, via het EU digitaal COVID-certificaat of via een ander bewijs
 • Handgeschreven vaccinatiebewijzen of vaccinatiekaarten​

 

Indien u positief test in Malta, wordt u in quarantaine geplaatst. De duur van de verplichte quarantaine wordt bepaald door de lokale bevoegde autoriteiten, zie https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/quarantine.aspx Noch de testresultaten, noch de Maltese procedure kan betwist worden. U mag niet uit quarantaine en u kan enkel worden gerepatrieerd als dit goedgekeurd wordt door de Maltese bevoegde gezondheidsdienst en gebeurt door uw eigen verzekering aan de voorwaarden bepaald door de betreffende gezondheidsdienst. De ambassade komt niet tussen in deze repatriëringen.

 

Voor meer informatie: https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx

Contactpunten voor Malta:
Covid-19 Helpline: 111
Email: covid19.health@gov.mt​​

 

 

Voor iedere reis naar Malta kan u zich registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

De bezoeken in het kleinste land van de EU kunnen probleemloos worden afgelegd. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's voor dit land bekend. Toerisme betekent 20% van het BNP van Malta, de toerist wordt in de watten gelegd. Studenten moeten zich bij de organisator vergewissen van een degelijk logement op Malta.

 
Criminaliteit

Malta is een zeer veilige bestemming. De gebruikelijke voorzichtigheid tegenover gauwdieven is aangeraden:

 • Zorg er voor slechts een minimum aan baar geld op zak te hebben;     
 • Bewaar bank- of kredietkaarten en identiteitsdocumenten apart;    
 • Maak een fotokopie van uw identiteitskaart of reispas en bewaar deze apart;   
 • Programmeer vooraf het telefoonnummer van Cardstop in uw GSM en laat onmiddellijk uw gestolen of verloren bankkaart en kredietkaart blokkeren (0032 70 344 344);            
 • Doe bij diefstal of verlies van uw identiteitskaart of reispas onmiddellijk aangifte van de diefstal bij de politie.