Mauritius

kaart Mauritius

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

Transit:  Zelfs in transit is het mogelijk dat de luchthavenautoriteiten of uw luchtvaartmaatschappij nieuwe tests opleggen, en mogelijks een langdurige isolatie (14 dagen) bij een positief resultaat. Dit is met name het geval voor vluchten vanaf de gekende internationale hubs zoals onder meer Addis Abeba, Istanbul, etc.  Gelieve rekening te houden met dit risico bij het plannen van uw reis en controleer op voorhand uw verzekeringsdekking.​

Mauritius opent haar grenzen voor toerisme stapsgewijs. Ze werkt met twee periodes: van 15 juli tot 30 september en vanaf 1 oktober. De inreisvoorwaarden zijn verschillend voor gevaccineerden en niet-gevaccineerden.

Als u om noodzakelijke redenen naar Mauritius moet reizen dan gelden de volgende inreismaatregelen:

 

Tot 30 september 2021:

Gevaccineerde reizigers kunnen aankomen in een COVID-19 gecertificeerd hotel, op voorwaarde dat een PCR-test wordt getoond die 5 tot 7 dagen voor aankomst op Mauritius is uitgevoerd. Eenmaal daar worden 2 PCR-tests ingepland, bij aankomst en op de 7e dag. De eerste week verblijven reizigers in het resort. Vanaf dag 8 kunnen ze zich vrij over het eiland bewegen.

Een lijst met COVID-19 gecertificeerde hotels is beschikbaar op de Mauritiusnow-website.

Reizigers die nog niet (volledig) zijn gevaccineerd tegen covid-19 worden in Mauritius toegelaten, mits een verplichte quarantaine van 14 dagen in een hotelkamer. Ze ondergaan een PCR-test op de dag van aankomst, evenals op de 7e en 14e dag. Na een negatieve PCR-test op de 14e dag kunnen ze vrij bewegen op het eiland.

 

Vanaf 1 oktober 2021:

Gevaccineerde reizigers hebben onbeperkte toegang tot het eiland, op voorwaarde dat ze een PCR-test kunnen voorleggen die minder dan 72 uur voor vertrek naar Mauritius werd afgenomen.

Niet-gevaccineerde reizigers moeten een quarantaineverblijf boeken in een officieel quarantainehotel, inclusief maaltijden en transfers, en 14 dagen in hun hotelkamer verblijven waar hun maaltijden worden geserveerd. Zij zullen bij aankomst een PCR-test moeten overleggen, die 5 tot 7 dagen voor aankomst op Mauritius werd uitgevoerd. Eenmaal daar zullen 3 PCR-tests worden gepland, bij aankomst, op de 7e dag en op de 14e dag.

 

De actuele inreisvoorwaarden zijn te raadplegen via www.mymauritius.travel en via https://mauritiusnow.com.

 

Voor reizigers en landgenoten die zich in Mauritius bevinden: Actuele informatie over de lokale maatregelen en adviezen vindt u op de website van de Mauritiaanse overheid. Ook kunt u bellen met de hotline van de overheid via nummer: 8924

 

 

Voor elke reis naar Mauritius kunt u zich registreren op https://travellersonline.diplomatie.be 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er doen zich geen specifieke veiligheidsproblemen voor. Mauritius is een stabiel, welvarend en rustig land. De bevolking is zich bewust van het economische belang van de toeristische sector en respecteert die ook Toeristen zullen weinig of niets merken van de beperkte etnische spanningen die het publieke leven kenmerken.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 
Criminaliteit

Overal moeten lokale markten, stranden, donkere straten, verlaten of druk bevolkte delen van de steden met voorzichtigheid bezocht worden, best zonder juwelen, uurwerken, mobiele telefoons, handtassen, etc. Er is een toename van incidenten waarin toeristen betrokken zijn. De geviseerde personen werden bedreigd en bestolen. De incidenten deden zich voor in de omgeving van toeristenhotels en motels.