Mauritius

kaart Mauritius

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

COVID

Transit:  Zelfs in transit is het mogelijk dat de luchthavenautoriteiten of uw luchtvaartmaatschappij nieuwe tests opleggen, en mogelijks een langdurige isolatie (14 dagen) bij een positief resultaat. Dit is met name het geval voor vluchten vanaf de gekende internationale hubs zoals onder meer Addis Abeba, Istanbul, etc.  Gelieve rekening te houden met dit risico bij het plannen van uw reis en controleer op voorhand uw verzekeringsdekking.​

Mauritius opent haar grenzen voor toerisme stapsgewijs. Ze werkt met twee periodes: van 15 juli tot 30 september en vanaf 1 oktober. De inreisvoorwaarden zijn verschillend voor gevaccineerden en niet-gevaccineerden.

De actuele inreisvoorwaarden zijn te raadplegen via www.mymauritius.travel en via https://mauritiusnow.com.

Voor reizigers en landgenoten die zich in Mauritius bevinden: neem contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij voor de meest recente informatie over mogelijke vluchten terug naar Europa, en informeer u via de lokale media over de genomen overheidsmaatregelen ter plaatse.

De Mauritiaanse autoriteiten hebben een telefonische hotline opgezet (8924), evenals een specifieke website www.covid19.mu

 

Voor elke reis naar Mauritius kunt u zich registreren op https://travellersonline.diplomatie.be 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er doen zich geen specifieke veiligheidsproblemen voor. Mauritius is een stabiel, welvarend en rustig land. De bevolking is zich bewust van het economische belang van de toeristische sector en respecteert die ook Toeristen zullen weinig of niets merken van de beperkte etnische spanningen die het publieke leven kenmerken.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 
Criminaliteit

Overal moeten lokale markten, stranden, donkere straten, verlaten of druk bevolkte delen van de steden met voorzichtigheid bezocht worden, best zonder juwelen, uurwerken, mobiele telefoons, handtassen, etc. Er is een toename van incidenten waarin toeristen betrokken zijn. De geviseerde personen werden bedreigd en bestolen. De incidenten deden zich voor in de omgeving van toeristenhotels en motels.