Mauritius

kaart Mauritius

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

Transit: Zelfs in transit is het mogelijk dat de luchthavenautoriteiten of uw luchtvaartmaatschappij nieuwe tests opleggen, en mogelijks een langdurige isolatie (14 dagen) bij een positief resultaat. Dit is met name het geval voor vluchten vanaf de gekende internationale hubs zoals onder meer Addis Abeba, Istanbul, etc.  Gelieve rekening te houden met dit risico bij het plannen van uw reis en controleer op voorhand uw verzekeringsdekking.

Als u om noodzakelijke redenen naar Mauritius moet reizen, gelden de onderstaande maatregelen. De inreisvoorwaarden zijn verschillend voor gevaccineerden en niet-gevaccineerden.

Gevaccineerde reizigers hebben onbeperkte toegang tot het eiland, op voorwaarde dat ze een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die minder dan 72 uur voor vertrek naar Mauritius werd afgenomen. Voor hotelovernachtingen is een verplichte antigeentest vereist bij aankomst in uw hotel (dag 0) en nogmaals op dag 5 van uw verblijf.

Niet-gevaccineerde reizigers moeten een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die minder dan 72 uur voor vertrek naar Mauritius werd afgenomen. Eenmaal daar zullen 3 PCR-tests worden uitgevoerd: bij aankomst, op de 7de dag en op de 14de dag. Ze dienen een quarantaineverblijf te boeken in een officieel quarantainehotel, inclusief maaltijden en transfers, en moeten 14 dagen in hun hotelkamer verblijven waar hun maaltijden worden geserveerd.

Alle reizigers moeten voor of tijdens de vlucht naar Mauritius de verplichte gezondheidsformulieren invullen. Om tijd te besparen, kunt u het ALL IN ONE FORM invullen. Hiermee wordt een pdf gegenereerd die u kunt afdrukken, ondertekenen en meenemen.

Het is verplicht om een ziektekostenverzekering te regelen die ook COVID-19 dekt (Mauritiaanse burgers, houders van een verblijfsvergunning en houders van een beroepsvergunning zijn vrijgesteld).

De actuele inreisvoorwaarden zijn te raadplegen via www.mymauritius.travel en via https://mauritiusnow.com.

Voor reizigers en landgenoten die zich in Mauritius bevinden: actuele informatie over de lokale maatregelen en adviezen vindt u op de website van de Mauritiaanse overheid. Ook kunt u bellen met de hotline van de overheid via nummer: 8924

 

Voor elke reis naar Mauritius kunt u zich registreren op https://travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er doen zich geen specifieke veiligheidsproblemen voor. Mauritius is een stabiel, welvarend en rustig land. De bevolking is zich bewust van het economische belang van de toeristische sector en respecteert die ook. Toeristen zullen weinig of niets merken van de beperkte etnische spanningen die het publieke leven kenmerken.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 
Criminaliteit

Overal moeten lokale markten, stranden, donkere straten, verlaten of druk bevolkte delen van de steden met voorzichtigheid bezocht worden, best zonder juwelen, uurwerken, mobiele telefoons, handtassen, etc. Er is een toename van incidenten waarin toeristen betrokken zijn. De geviseerde personen werden bedreigd en bestolen. De incidenten deden zich voor in de omgeving van toeristenhotels en motels.