Mauritius

kaart Mauritius

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

Reizen naar Mauritius is ten zeerste afgeraden.

Sinds 1 oktober 2020 laat Mauritius – onder strikte inreisvoorwaarden - opnieuw volgende reizigers toe: reizigers met de Mauritiaanse nationaliteit, personen met een Mauritiaanse verblijfsvergunning en toeristen die naar Mauritius reizen voor een lang verblijf.

De inreisvoorwaarden zijn te raadplegen via www.mymauritius.travel.  

Voor reizigers en landgenoten die zich in Mauritius bevinden: neem contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij voor de meest recente informatie over mogelijke vluchten terug naar Europa, en informeer u via de lokale media over de genomen overheidsmaatregelen ter plaatse.

De Mauritiaanse autoriteiten hebben een telefonische hotline opgezet (8924), evenals een specifieke website www.covid19.mu

 

Voor elke reis naar Mauritius kunt u zich registreren op https://travellersonline.diplomatie.be 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er doen zich geen specifieke veiligheidsproblemen voor. Mauritius is een stabiel, welvarend en rustig land. De bevolking is zich bewust van het economische belang van de toeristische sector en respecteert die ook Toeristen zullen weinig of niets merken van de beperkte etnische spanningen die het publieke leven kenmerken.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 
Criminaliteit

Overal moeten lokale markten, stranden, donkere straten, verlaten of druk bevolkte delen van de steden met voorzichtigheid bezocht worden, best zonder juwelen, uurwerken, mobiele telefoons, handtassen, etc. Er is een toename van incidenten waarin toeristen betrokken zijn. De geviseerde personen werden bedreigd en bestolen. De incidenten deden zich voor in de omgeving van toeristenhotels en motels.