Mauritius

kaart Mauritius

 

Laatste update

Covid-19:

Op 18 maart 2020 werden op Mauritius de eerste gevallen van besmetting met COVID-19 gedetecteerd.

Als gevolg hiervan werd vanaf 23 maart een uitgaansverbod opgezet en dit wordt verlengd tot 15 april. Door deze avondklok zijn supermarkten, bakkerijen en winkels tot 1 april gesloten. Vanaf 2 april mogen supermarkten en winkels weer openen. Gezondheidsdiensten en apotheken blijven open.

Sinds 19 maart jongsteleden worden alle reizigers de toegang tot het grondgebied ontzegd, met inbegrip van Mauritiaanse burgers, en dit voor een periode van 15 dagen. Alle cruiseschepen worden de toegang tot de haven van Port Louis ontzegd.

 

Het wordt bijgevolg afgeraden naar Mauritius te reizen.

 

Voor reizigers en landgenoten die zich in Mauritius bevinden: neem contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij voor de meest recente informatie over mogelijke vluchten terug naar Europa, en informeer u via de lokale media over de genomen overheidsmaatregelen ter plaatse.

De Mauritiaanse autoriteiten hebben een telefonische hotline opgezet (8924), evenals een specifieke website www.covid19.mu. De Franse Ambassade in Mauritius vermeldt ook mogelijke repatriëringsvluchten op de volgende website: https://mu.ambafrance.org/Information-pour-le-retour-des-Francais-de-passage-a-Maurice.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er doen zich geen specifieke veiligheidsproblemen voor. Mauritius is een stabiel, welvarend en rustig land. De bevolking is zich bewust van het economische belang van de toeristische sector en respecteert die ook Toeristen zullen weinig of niets merken van de beperkte etnische spanningen die het publieke leven kenmerken.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 
Criminaliteit

Overal moeten lokale markten, stranden, donkere straten, verlaten of druk bevolkte delen van de steden met voorzichtigheid bezocht worden, best zonder juwelen, uurwerken, mobiele telefoons, handtassen, etc. Er is een toename van incidenten waarin toeristen betrokken zijn. De geviseerde personen werden bedreigd en bestolen. De incidenten deden zich voor in de omgeving van toeristenhotels en motels.