Moldova

Moldova

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen 
  • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen. 

 

COVID

Reizigers uit België kunnen momenteel Moldova binnen zonder zelfisolatie na te leven of de epidemiologische fiche in te vullen.  De reizigers komende uit landen op de ‘rode lijst’, doorreis inbegrepen, moeten nog steeds 14 dagen in isolatie doorbrengen en een epidemiologische fiche invullen bij aankomst in Moldova.. Er is een uitzondering op zelfisolatie voor  onder andere  vrachtwagenchauffeurs, reizigers in transit of  personen die reizen om professionele redenen, indien ze geen Covid-19 symptomen vertonen.

  • De lijst van rode landen voor wie quarantaine in Moldavië geldt wordt regelmatig aangepast en gepubliceerdop https://msmps.gov.md/minister/comunicare/noutati/
  • De luchthaven van Chisinau is  open. Het luchtverkeer is echter beperkt en wij raden u aan om regelmatig contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij of reisagent om over de meest recente informatie te beschikken betreffende toekomstige vluchten.

Meer informatie over COVID-19 in de Republiek Moldavië: https://gov.md (in het Roemeens/Engels/Russisch)

 

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren via travellersonline.diplomatie.be

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in principe in Moldova veilig gereisd worden.

Betogingen kunnen gewelddadig verlopen. Dit is vooral het geval in de hoofdstad Chisinau. Hou u dan ook afzijdig tijdens eventuele demonstraties.

Reizen naar Transnistrië wordt afgeraden, met inbegrip van doorreizen van Moldova naar Oekraïne of Rusland.  In Transnistrië, een regio die streeft naar een afscheiding, kan de veiligheid niet worden gegarandeerd aangezien de autoriteiten van Moldova er geen controle uitoefenen.Er bestaat geen enkele vaste regel voor de grensovergang die op sommige dagen probleemloos verloopt, maar op andere dagen zeer omslachtig is. Het is mogelijk dat, indien er zich problemen voordoen in Transnistrië, men op zichzelf aangewezen is.

 
Criminaliteit

In Chisinau is er wat kleine criminaliteit. Men neemt beter fotokopieën van ieder document mee en laat het origineel achter in de kluis van de hotelkamer.