Monaco

kaart Monaco

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Reizen naar Monaco is mogelijk onder bepaalde voorwaarden:

  • PCR test (zie hieronder)

Iedereen die vanuit oranje of rood gebied, waaronder België, naar Monaco reist,

  • moet bij aankomst in Monaco contact opnemen met het COVID19 Call Center (bereikbaar op tel +377 92 05 55 00, van 8:00 tot 20:00 uur, 7 dagen per week, of emailen naar het adres covid19@gouv.mc en de volgende informatie verstrekken: voor- en achternaam, nationaliteit, woonplaats of adres in het Prinsdom, beroepssituatie, herkomst, datum van vertrek / terugkeer / aankomst, telefoonnummer, e-mailadres;
  • moet maximum 72 uur voor aankomst een PCR-test laten afnemen in and van herkomst. U kan de test ook in Monaco laten afnemen maar moet dan, in afwachting van de resultaten, die gekend zijn binnen de 48u, in quarantaine gaan.

Iedereen die tijdelijk op hotel verblijft, moet een negatieve PCR-test voorleggen, die minder dan 72 uur voor aankomst in Monaco in het land van herkomst is uitgevoerd, en een aangifteformulier invullen en afgeven aan het hotel. Als de persoon de test niet heeft afgelegd of het testresultaat dateert van meer dan 72 uur voor de geplande aankomst, wordt de toegang tot het hotel geweigerd.

U vindt regelmatige updates op de volgende pagina :https://www.gouv.mc/Action-Gouvernementale/Coronavirus-Covid-2019

Voor alle vragen met betrekking tot het coronavirus, kan u de lokale autoriteiten bereiken op het nummer +377 92 05 55 00 (7 dagen op 7 van 8u tot 20u) of een mail sturen naar covid19@gouv.mc.

 

Voor elke reis in Monaco kunt u zich inschrijven op https://travellersonline.diplomatie.be.
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Terreurdreiging

Naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Frankrijk  hebben de Monegaskische autoriteiten bijzondere maatregelen genomen die kunnen leiden tot een versterking van de bewaking van gevoelige locaties. Belgen ter plaatse dienen waakzaam te zijn, grote bijeenkomsten te vermijden en de richtlijnen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Criminaliteit

De criminaliteit is laag in Monaco. Wel is waakzaamheid geboden met betrekking tot kleine criminaliteit in toeristische gebieden en drukke plaatsen (handtassendiefstal, auto-inbraken).

In het hele land en in de lobby van de meeste gebouwen is een 24-uurs videobewakingssysteem in werking.