Monaco

kaart Monaco

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen
  • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Naar Monaco reizen vanuit oranje of rood gebied (waaronder België) is mogelijk onder bepaalde voorwaarden:

  • U moet maximum 72 uur voor aankomst een PCR-test laten afnemen in het land van herkomst. U kan de test ook in Monaco laten afnemen maar dan moet u in quarantaine in afwachting van de resultaten. De resultaten zijn gekend zijn binnen de 48 uur.
  • U moet bij aankomst in Monaco contact opnemen met het COVID-19 Call Center (bereikbaar op tel +377 92 05 55 00, van 8.00 tot 20.00 uur, 7 dagen per week) of e-mailen naar het adres covid19@gouv.mc. U moet de volgende informatie verstrekken: voor- en achternaam, nationaliteit, woonplaats of adres in het Prinsdom, beroepssituatie, herkomst, datum van vertrek / terugkeer / aankomst, telefoonnummer, e-mailadres.
  • Het dragen van een mond-neusmasker is verplicht in openbare ruimten vanaf de leeftijd van 5 jaar en de andere hygiëneregels zijn eveneens van toepassing (zie “Gezondheid en Hygiëne”).
  • Een avondklok is van kracht van 19.00 uur ‘s avonds tot 06.00 uur ‘s ochtends en dit tot minstens 19 maart 2021.    

Iedereen die tijdelijk op hotel verblijft, moet een negatieve PCR-test of antigentest voorleggen die minder dan 72 uur voor aankomst in Monaco in het land van herkomst is uitgevoerd en een aangifteformulier invullen en afgeven aan het hotel. Als de persoon de test niet heeft afgelegd of het testresultaat dateert van meer dan 72 uur voor de geplande aankomst, wordt de toegang tot het hotel geweigerd.

De persoon kan de mogelijkheid krijgen om op de dag van aankomst in het Prinsdom een antigentest uit te voeren: https://covid19.mc/mesures/tout-sur-les-tests-diagnostics/test-antigenique/. Als de antigentest positief is, moet de persoon een PCR-test uitvoeren. Als de persoon ziek is geweest tijdens de reis, bij aankomst ziek blijkt te zijn, of als de PCR-test positief is, wordt een isolatie in de kamer voorgesteld.

 

Voor elke reis in Monaco kunt u zich inschrijven op https://travellersonline.diplomatie.be.
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Terreurdreiging

Naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Frankrijk  hebben de Monegaskische autoriteiten bijzondere maatregelen genomen die kunnen leiden tot een versterking van de bewaking van gevoelige locaties. Belgen ter plaatse dienen waakzaam te zijn, grote bijeenkomsten te vermijden en de richtlijnen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Criminaliteit

De criminaliteit is laag in Monaco. Wel is waakzaamheid geboden met betrekking tot kleine criminaliteit in toeristische gebieden en drukke plaatsen (handtassendiefstal, auto-inbraken).

In het hele land en in de lobby van de meeste gebouwen is een 24-uurs videobewakingssysteem in werking.