Monaco

kaart Monaco

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

1. Reizen uit België naar de landen van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen is toegelaten. Of het ook mogelijk is om een ander land binnen te komen hangt af van de toestemming van uw land van bestemming. Het is dus uiterst belangrijk om de reisadviezen per land na te gaan om de situatie in het land van bestemming te kennen. De tabel ‘U vertrekt naar ...’ met drie kleuren geeft aan of u een land binnen mag reizen (groene kleur), er binnen mag onder voorwaarden (zoals in acht nemen van een quarantaine, het afleggen/voorleggen van een Covid-test of het vermijden van lokale lockdownzones) (oranje kleur) of niet binnen mag (rode kleur).

2. Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven tot nader order verboden, op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

3. Quarantaine bij terugkeer naar België is niet verplicht voor reizigers die zich verplaatsten binnen de EU, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland of Noorwegen. TENZIJ U TERUGKEERT UIT EEN ‘hoogrisicogebied’ dat wordt aangeduid op de tabel U keert terug uit ...’: wie terugkeert uit een van deze gebieden dient verplicht in zelfisolatie te gaan (rode zone) of verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen na terugkeer (oranje zone). Meer info over de verplichte quarantaine in België vindt u op www.info-coronavirus.be.

4. Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 


UITLEG KLEURENCODE

RIZIV-INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

 

Reizen naar Monaco is mogelijk onder bepaalde voorwaarden:

 

  • PCR test (zie hieronder)

 

Monaco is een rode zone.

 

Coronavirus

Iedereen die vanuit oranje gebied, waaronder België, naar Monaco reist, moet ten laatste 72 uur voor aankomst een PCR-test afleggen. U kan de test ook in Monaco laten afnemen en moet dan, in afwachting van de resultaten, die gekend zijn binnen de 48u, in quarantaine gaan.

Indien u de test vooraf aflegt, moet u het resultaat vóór aankomst in Monaco naar het volgende e-mailadres sturen covid19@gouv.mc

U vindt regelmatige updates op de volgende pagina :https://www.gouv.mc/Action-Gouvernementale/Coronavirus-Covid-2019

Voor alle vragen met betrekking tot het coronavirus, kan u de lokale autoriteiten bereiken op het nummer +377 92 05 55 00 (van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u) of een mail sturen naar covid19@gouv.mc.

 

Voor elke reis in Monaco kunt u zich inschrijven op https://travellersonline.diplomatie.be.
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Terreurdreiging

Naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Frankrijk  hebben de Monegaskische autoriteiten bijzondere maatregelen genomen die kunnen leiden tot een versterking van de bewaking van gevoelige locaties. Belgen ter plaatse dienen waakzaam te zijn, grote bijeenkomsten te vermijden en de richtlijnen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Criminaliteit

De criminaliteit is laag in Monaco. Wel is waakzaamheid geboden met betrekking tot kleine criminaliteit in toeristische gebieden en drukke plaatsen (handtassendiefstal, auto-inbraken).

In het hele land en in de lobby van de meeste gebouwen is een 24-uurs videobewakingssysteem in werking.