Mongolië

kaart Mongolië

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

De FOD Volksgezondheid heeft een site gewijd aan het coronavirus online gezet: www.info-coronavirus.be/nl.

De Mongoolse autoriteiten hebben op 11 maart 2020 alle internationale lucht- en spoorverbindingen opgeschort. De grenzen blijven voorlopig gesloten tot nader order. De Mongoolse ambassades en consulaten in het buitenland hebben de afgifte van visa gestaakt. 

Verplaatsingen naar en vanuit Mongolië zijn momenteel dus niet mogelijk. Voor eventuele uitzonderingen, gelieve de Mongoolse ambassade ter plaatste te contacteren. Vanaf 19 februari 2021 kunnen aanvragen voor zakenvisa voor kort verblijf (tot 60 dagen) opnieuw ingediend worden.

Reizigers die uitzonderlijk toch toegelaten zouden worden, moeten een negatieve COVID-test voorleggen afgenomen binnen de 72 uur voor aankomst in het land.

Personen die gevaccineerd zijn en het bewijs hiervan voorleggen hoeven geen quarantaine te doen maar enkel een 7-daagse zelfisolatie na binnenkomst. Personen die geen bewijs van vaccinatie kunnen voorleggen dienen een strikte 10-daagse quarantaine te doorlopen (op eigen kosten), gevolgd door 4 dagen zelfisolatie. Tijdens de quarantaineperiode zullen er PCR-testen afgenomen worden.

De Belgische reizigers van wie de geldigheidsduur van het Mongoolse visum de einddatum benadert, worden verzocht zich persoonlijk te melden bij de immigratiediensten (https://www.immigration.gov.mn/index.php/index) om de verlenging te vragen.

Het dragen van een mondmasker is verplicht op openbare plaatsen, alsook in winkels. Boetes bedragen MNT 150.000.

Het Mongoolse ministerie van Volksgezondheid heeft buitenlanders die verkoudheid of griepachtige symptomen vertonen, geadviseerd om een van de volgende klinieken in Ulaanbaatar te bellen voor advies: SOS Medica (+976 9191 3122) of Intermed (+976 8010 5577).

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen en rekening houdende met een aantal basisoverwegingen kan in Mongolië relatief veilig gereisd worden. De communicatie-, transport- en gezondheidsvoorzieningen laten evenwel overal te wensen over. Een alomvattende reis- en ziekteverzekering is daarom aangewezen. Gelieve er rekening mee te houden dat ons land geen diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging in Mongolië heeft.

 
Criminaliteit

Op plaatsen waar veel buitenlanders komen (luchthaven, cafés, restaurants, markten, nachtclubs, toeristische trekpleisters, e.d.) zijn zakkenrollers en gauwdieven vaak op agressieve wijze actief in het bijzonder ‘s nachts en op de voetpaden. Buitenlanders worden vaak gevolgd wanneer ze nachtclubs verlaten. Er wordt afgeraden zich na zonsondergang alleen op straat te begeven in de hoofdstad Ulaanbaatar. De officiële taxi's vormen een veilig en goedkoop alternatief.