Mongolië

kaart Mongolië

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Alle reizen naar Mongolië worden ten zeerste afgeraden.

 

De FOD Volksgezondheid heeft een site gewijd aan het coronavirus online gezet: www.info-coronavirus.be/nl.

De Mongoolse autoriteiten hebben op 11 maart alle internationale lucht- en spoorverbindingen opgeschort. De grenzen blijven voorlopig gesloten tot nader order. De Mongoolse ambassades en consulaten in het buitenland  hebben de afgifte van visa gestaakt. Verplaatsingen naar en vanuit Mongolië zijn momenteel dus niet mogelijk. Voor eventuele uitzonderingen, gelieve de Mongoolse ambassade ter plaatste te contacteren. Reizigers die uitzonderlijk toch toegelaten zouden worden, moeten een negatieve COVID-test voorleggen en moeten een strikte quarantaine van 21 dagen (op eigen kosten) observeren.

De Belgische burgers van wie de geldigheidsduur van het Mongoolse visa de einddatum benadert, worden verzocht zich persoonlijk te melden bij de immigratiediensten (https://www.immigration.gov.mn/index.php/index) om de verlenging te vragen.

Het dragen van een mondmasker is verplicht op openbare plaatsen, alsook in winkels. Boetes bedragen MNT 150.000.

Het Mongoolse ministerie van Volksgezondheid heeft buitenlanders die verkoudheid of griepachtige symptomen vertonen, geadviseerd om een van de volgende klinieken in Ulaanbaatar te bellen voor advies: SOS Medica (+976 9191 3122) of Intermed (+976 8010 5577)

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen en rekening houdende met een aantal basisoverwegingen kan in Mongolië relatief veilig gereisd worden. De communicatie-, transport- en gezondheidsvoorzieningen laten evenwel overal te wensen over. Een alomvattende reis- en ziekteverzekering is daarom aangewezen. Gelieve er rekening mee te houden dat ons land geen diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging in Mongolië heeft.

 
Criminaliteit

Op plaatsen waar veel buitenlanders komen (luchthaven, cafés, restaurants, markten, nachtclubs, toeristische trekpleisters, e.d.) zijn zakkenrollers en gauwdieven vaak op agressieve wijze actief in het bijzonder ‘s nachts en op de voetpaden. Buitenlanders worden vaak gevolgd wanneer ze nachtclubs verlaten. Er wordt afgeraden zich na zonsondergang alleen op straat te begeven in de hoofdstad Ulaanbaatar. De officiële taxi's vormen een veilig en goedkoop alternatief.