Mongolië

kaart Mongolië

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

De FOD Volksgezondheid heeft een site gewijd aan het coronavirus online gezet: www.info-coronavirus.be/nl.

Sinds 8 mei is de algemene waarschuwing verlaagd naar het "oranje" niveau. De bewegingsvrijheid binnen Ulaanbaatar is niet langer fundamenteel beperkt.

Het dragen van een mondmasker is verplicht op openbare plaatsen, alsook in winkels.

De Mongoolse autoriteiten hebben op 11 maart 2020 alle internationale lucht- en spoorverbindingen opgeschort. De grenzen blijven voorlopig gesloten tot nader order. Er is een tijdelijk in- en uitreisverbod.

Behalve Mongoolse onderdanen, zijn vreemdelingen met een permanente verblijfsvergunning voor Mongolië, evenals vreemdelingen met Mongoolse echtgenoten en hun kinderen uitgesloten van het inreisverbod.

De Mongoolse ambassades en consulaten in het buitenland hebben de afgifte van visa gestaakt. 

Voor eventuele uitzonderingen, gelieve de Mongoolse ambassade ter plaatste te contacteren. Reizigers die uitzonderlijk toch toegelaten zouden worden, moeten een negatieve COVID-test voorleggen afgenomen binnen de 72 uur voor aankomst in het land.

• Reizigers die niet volledig tegen COVID-19 zijn ingeënt, moeten na binnenkomst in het land zeven dagen in quarantaine in een staatsfaciliteit waar een COVID-19-test wordt uitgevoerd. Als deze test negatief blijkt, volgt een voorgeschreven 7-daagse isolatie in eigen huis.

• Iedereen die in de afgelopen 4 maanden is hersteld van de ziekte COVID-19 en/of de tweede dosis van de COVID-19-vaccinatie minimaal 14 dagen voor binnenkomst heeft gekregen en dat kan aantonen hoeft niet in quarantaine.

Meer informatie, met name over de geldige toegangsregelingen, vluchten en quarantaineaccommodaties, vindt u ook op www.consul.mn.

De Belgische reizigers van wie de geldigheidsduur van het Mongoolse visum de einddatum benadert, worden verzocht zich persoonlijk te melden bij de immigratiediensten (https://www.immigration.gov.mn/index.php/index) om de verlenging te vragen.

Het Mongoolse ministerie van Volksgezondheid heeft buitenlanders die verkoudheid of griepachtige symptomen vertonen, geadviseerd om een van de volgende klinieken in Ulaanbaatar te bellen voor advies: SOS Medica (+976 9191 3122) of Intermed (+976 8010 5577).

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen en rekening houdende met een aantal basisoverwegingen kan in Mongolië relatief veilig gereisd worden. De communicatie-, transport- en gezondheidsvoorzieningen laten evenwel overal te wensen over. Een alomvattende reis- en ziekteverzekering is daarom aangewezen. Gelieve er rekening mee te houden dat ons land geen diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging in Mongolië heeft.

 
Criminaliteit

Op plaatsen waar veel buitenlanders komen (luchthaven, cafés, restaurants, markten, nachtclubs, toeristische trekpleisters, e.d.) zijn zakkenrollers en gauwdieven vaak op agressieve wijze actief in het bijzonder ‘s nachts en op de voetpaden. Buitenlanders worden vaak gevolgd wanneer ze nachtclubs verlaten. Er wordt afgeraden zich na zonsondergang alleen op straat te begeven in de hoofdstad Ulaanbaatar. De officiële taxi's vormen een veilig en goedkoop alternatief.