Mongolië

kaart Mongolië

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

De FOD Volksgezondheid heeft een site gewijd aan het coronavirus online gezet: www.info-coronavirus.be/nl.

De Mongoolse regering heeft besloten tot het tijdelijk opschorten van de toegang van alle passagiers via alle grenscontroleposten, met uitzondering van Chinggis Khaan, tot 31 maart 2022;

  • Personen die Mongolië binnenkomen, moeten een bewijs van een negatieve PCR-test voorleggen die binnen 72 uur voor vertrek vanaf het eerste inschepingspunt is afgenomen. In geval van een positieve PCR-test moet de passagier het bewijs voorleggen dat hij in de afgelopen 3 maanden hersteld is van COVID-19.
  • Personen die uit het buitenland komen, worden gedurende 3 dagen in quarantaine geplaatst in een door de overheid aangewezen faciliteit. Tijdens de quarantaine worden PCR-tests afgenomen. Als de PCR-test positief is, wordt de persoon voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.
  • Na de 3 dagen quarantaine in de door de staat aangewezen faciliteit moeten personen 7 dagen thuisquarantaine volgen.
  • Personen die Mongolië binnenkomen, worden aan de grenscontrole onderworpen aan snelle en PCR-tests (niet van toepassing op kinderen van 4 jaar of jonger). In het geval van een "positieve" snelle test bij de grenscontrolepost, wordt de persoon in quarantaine geplaatst totdat de resultaten van de PCR-test beschikbaar zijn.
  • De bovengenoemde quarantaine- en andere maatregelen zijn ook van toepassing op onderdanen van landen waarvan Mongolië de certificering van het COVID-19-vaccin wederzijds heeft geaccepteerd.

Meer informatie, met name over de geldige toegangsregelingen, vluchten en quarantaineaccommodaties, vindt u ook op deze website.

U kan ook de ambassade van Mongolië in Brussel contacteren.

De Belgische reizigers van wie de geldigheidsduur van het Mongoolse visum de einddatum benadert, worden verzocht zich persoonlijk te melden bij de immigratiediensten om de verlenging te vragen.

Het Mongoolse ministerie van Volksgezondheid heeft buitenlanders die verkoudheid of griepachtige symptomen vertonen, geadviseerd om een van de volgende ziekenhuizen in Ulaanbaatar te bellen voor advies: SOS Medica (+976 9191 3122) of Intermed (+976 8010 5577).

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen en rekening houdende met een aantal basisoverwegingen kan in Mongolië relatief veilig gereisd worden. De communicatie-, transport- en gezondheidsvoorzieningen laten evenwel overal te wensen over. Een alomvattende reis- en ziekteverzekering is daarom aangewezen. Gelieve er rekening mee te houden dat ons land geen diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging in Mongolië heeft.

 
Criminaliteit

Op plaatsen waar veel buitenlanders komen (luchthaven, cafés, restaurants, markten, nachtclubs, toeristische trekpleisters, e.d.) zijn zakkenrollers en gauwdieven vaak op agressieve wijze actief in het bijzonder ‘s nachts en op de voetpaden. Buitenlanders worden vaak gevolgd wanneer ze nachtclubs verlaten. Er wordt afgeraden zich na zonsondergang alleen op straat te begeven in de hoofdstad Ulaanbaatar. De officiële taxi's vormen een veilig en goedkoop alternatief.