Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Laatste update

Coronavirus

Meer informatie over de situatie betreffende het Coronavirus in Nieuw Zeeland is beschikbaar op de volgende website: https://www.health.govt.nz/our-work/diseases-and-conditions/covid-19-novel-coronavirus. De overheid van Nieuw Zeeland heeft beperkingen en quarantainemaatregelen opgelegd aan het inreizen vanuit het buitenland, raadpleeg hiervoor de volgende website: https://www.homeaffairs.gov.au/news-media/current-alerts/novel-coronavirus.

We raden reizigers aan hygiënemaatregelen te nemen, zoals regelmatig de handen te wassen. Als symptomen optreden zoals koorts, ademhalingsmoeilijkheden en/of spierpijn, wordt aanbevolen om zo snel mogelijk een arts te raadplegen.

Gezien het besluit van de regering van Nieuw-Zeeland op 14 maart 2020 om de toegang tot het grondgebied drastisch te beperken, en gezien de strikte handhavingsmaatregelen die zijn ingevoerd om een absolute isolatiemaatregel tijdens 14 dagen af te dwingen voor alle inkomende reizigers, wordt tot nader order afgeraden naar Nieuw-Zeeland te reizen. Aangezien deze nieuwe regels ook van toepassing zijn op het Belgische diplomatieke en consulaire personeel, kan consulaire bijstand ter plaatse slechts minimaal worden gegarandeerd.

De FOD Volksgezondheid België heeft een site gewijd aan Coronavirus online gezet, die hier toegankelijk is: https://www.info-coronavirus.be/nl/

 
Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid 

IIn het algemeen is Nieuw-Zeeland een veilig land, zonder uitgesproken criminaliteit. Ook het gevaar van terreurdaden is gering, ondanks de recente terroristische aanslagen op twee moskeeën in de stad Christchurch in maart 2019. De regering paste het dreigingsniveau voor terrorisme in de nasleep van de aanslag van 15 maart 2019 naar 'hoog' aan, om het vervolgens in april 2019 opnieuw te verlagen tot 'medium'.

Reizigers naar Nieuw-Zeeland worden toch aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Nieuw-Zeeland op te volgen.

 
Criminaliteit

Zoals elders ter wereld is het aan te raden voorzorgen te nemen tegen straatcriminaliteit, zakkenrollen en diefstal (reisdocumenten, kredietkaarten, geld, dure foto- en filmapparaten e.d.). Laat geen eigendommen achter in uw voertuig, vooral niet in de buurt van toeristische trekpleisters en stranden.

Het noodnummer in Nieuw-Zeeland is 111 > When to call 111.