Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Laatste update

Naar aanleiding van de dodelijke terroristische aanvallen tegen twee moskeeën in Christchurch op 15 maart 2019, werd het nationaal terrorismealarm in heel Nieuw-Zeeland van “Low” naar “High” verhoogd. Nadat enkele  verdachten werden aangehouden,  gebeurde een gecontroleerde ontploffing door de ontmijningsdienst van twee voertuigen die door de terroristen voorzien waren met explosieven. Deze neutralisatie heeft geen enkel slachtoffer gemaakt. Hoewel er op dit moment geen aanwijzingen gekend zijn betreffende een grotere dreiging, willen de autoriteiten geen enkel risico nemen en gaan ze er van uit dat mogelijks nog niet alle daders gevat zijn. Dit verklaart de grote ontplooiing van politiediensten in de regio.

De luchtvaartmaatschappij Air New Zealand heeft tijdelijk enkele vluchten naar Christchurch uitgesteld.

Het is aangeraden om momenteel de aanwijzingen van de lokale autoriteiten nauwgezet op te volgen en die momenteel aan de bevolking vragen om binnen te blijven en zich enkel te beperken tot noodzakelijke verplaatsingen.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid 

In het algemeen is Nieuw-Zeeland een veilig land, zonder uitgesproken criminaliteit of gevaar voor terrorisme. Reizigers naar Nieuw-Zeeland worden toch aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Nieuw-Zeeland op te volgen. 

 
Criminaliteit

Zoals elders ter wereld is het aan te raden voorzorgen te nemen tegen straatcriminaliteit, zakkenrollen en diefstal (reisdocumenten, kredietkaarten, geld, dure foto- en filmapparaten e.d.). Laat geen eigendommen achter in uw voertuig, vooral niet in de buurt van toeristische trekpleisters en stranden.

Het noodnummer in Nieuw-Zeeland is 111 > When to call 111.