Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Laatste update

Na de dodelijke terroristische aanslag tegen twee moskeeën in Christchurch op 15 maart 2019, werd het nationaal dreigingsniveau in heel Nieuw-Zeeland van “Low” naar “High” verhoogd. Sinds 17 april staat het dreigingsniveau op ‘Medium’, wat betekent dat een terroristische aanslag, gewelddadig crimineel gedrag of gewelddadige protesten mogelijk zijn. Een zekere waakzaamheid is dus aangeraden.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid 

In het algemeen is Nieuw-Zeeland een veilig land, zonder uitgesproken criminaliteit of gevaar voor terrorisme. Reizigers naar Nieuw-Zeeland worden toch aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Nieuw-Zeeland op te volgen. 

 
Criminaliteit

Zoals elders ter wereld is het aan te raden voorzorgen te nemen tegen straatcriminaliteit, zakkenrollen en diefstal (reisdocumenten, kredietkaarten, geld, dure foto- en filmapparaten e.d.). Laat geen eigendommen achter in uw voertuig, vooral niet in de buurt van toeristische trekpleisters en stranden.

Het noodnummer in Nieuw-Zeeland is 111 > When to call 111.