Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

Nieuw-Zeeland staat geen niet-essentiële reizen toe naar haar grondgebied.

Nieuw-Zeeland hanteert voor haar COVID-19 respons een systeem van “Alert levels”. Het actuele Alert Level en de geldende maatregelen staan beschreven op de volgende website.

De internationale grenzen van Nieuw-Zeeland blijven gesloten. Enkel staatsburgers en permanente inwoners van Nieuw-Zeeland en hun familie mogen het land betreden. Er bestaan uitzonderingen voor essentiële beroepen. Vanaf 26 januari 2021 moeten reizigers uit de meeste landen naar Nieuw-Zeeland een negatief COVID-19-testresultaat voorleggen van een test uitgevoerd binnen 72 uur voor vertrek naar Nieuw-Zeeland: https://covid19.govt.nz/travel/pre-departure-tests-to-enter-new-zealand/Vanaf 1 november 2021 moeten alle reizigers (vanaf 17 jaar) zonder Nieuw Zeelandse nationaliteit die toestemming krijgen om het land te betreden, volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19, klik hier voor meer informatie.  

Iedereen die het grondgebied betreedt, met slechts een paar uitzonderingen, wordt onderworpen aan een verplichte quarantaine van 14 dagen in een overheidsfaciliteit en moet een COVID-19 test ondergaan. Op dit moment verandert een mogelijke vaccinatie tegen COVID-19 niets aan het testvereiste en de 14-daagse quarantaine. Onder bepaalde omstandigheden zullen reizigers zelf voor deze verplichte quarantaine moeten betalen.

Vanaf 12 april 2021 gaat Nieuw-Zeeland terug naar pre-COVID vereisten betreffende internationale transits door Auckland airport. Volledige informatie is te vinden op de volgende website. Nieuw-Zeelanders mogen niet naar het buitenland reizen. Raadpleeg de volgende website voor informatie.

Meer informatie over de situatie betreffende het Coronavirus in Nieuw-Zeeland is beschikbaar op de volgende website. We raden reizigers aan hygiënemaatregelen te nemen, zoals regelmatig de handen te wassen. Als symptomen optreden zoals koorts, ademhalingsmoeilijkheden en/of spierpijn, wordt aanbevolen om zo snel mogelijk een arts te raadplegen. 

Een uitzondering op de hierboven beschreven grenssluiting is een travel bubble tussen Australië en Nieuw-Zeeland die ingaat om 23.59 uur op 18 april 2021, waarbij quarantaine-vrij reizen tussen de twee landen mogelijk is voor reizigers die zich ten minste 14 dagen in één van beide landen hebben bevonden. Raadpleeg voor voorwaarden de volgende websites: https://covid19.govt.nz/travel/quarantine-free-travel/travel-with-australia/ en https://covid19.homeaffairs.gov.au/new-zealand-safe-travel-zone. Deze travel bubble kan tijdeljik gepauseerd worden als er lokale COVID-19-uitbraken plaatsvinden, dit zal op bovenstaande websites worden gepubliceerd. 

De FOD Volksgezondheid België heeft een site gewijd aan Coronavirus online gezet, die hier toegankelijk is: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Aangezien deze nieuwe regels ook van toepassing zijn op het Belgische diplomatieke en consulaire personeel, kan consulaire bijstand ter plaatse slechts minimaal worden gegarandeerd.

 

Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid 

IIn het algemeen is Nieuw-Zeeland een veilig land, zonder uitgesproken criminaliteit. Ook het gevaar van terreurdaden is gering, ondanks de recente terroristische aanslagen op twee moskeeën in de stad Christchurch in maart 2019. De regering paste het dreigingsniveau voor terrorisme in de nasleep van de aanslag van 15 maart 2019 naar 'hoog' aan, om het vervolgens in april 2019 opnieuw te verlagen tot 'medium'.

Reizigers naar Nieuw-Zeeland worden toch aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Nieuw-Zeeland op te volgen.

 
Criminaliteit

Zoals elders ter wereld is het aan te raden voorzorgen te nemen tegen straatcriminaliteit, zakkenrollen en diefstal (reisdocumenten, kredietkaarten, geld, dure foto- en filmapparaten e.d.). Laat geen eigendommen achter in uw voertuig, vooral niet in de buurt van toeristische trekpleisters en stranden.

Het noodnummer in Nieuw-Zeeland is 111 > When to call 111.