Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

Nieuw-Zeeland staat geen niet-essentiële reizen toe naar haar grondgebied.

Nieuw Zeeland hanteert voor haar Covid-19 respons een systeem van “Alert levels”. Het actuele Alert Level en de geldende maatregelen staan beschreven op de volgende website: https://covid19.govt.nz/alert-system/covid-19-alert-system.

De internationale grenzen van Nieuw Zeeland blijven gesloten. Enkel staatsburgers en permanente inwoners van Nieuw Zeeland en hun familie mogen het land betreden. Er bestaan uitzonderingen voor essentiële beroepen. Iedereen die het grondgebied betreedt, met slechts een paar uitzonderingen, wordt onderworpen aan een verplichte quarantaine van 14 dagen in een overheidsfaciliteit en moet een Covid-19 test ondergaan. Onder bepaalde omstandigheden zullen reizigers zelf voor deze verplichte quarantaine moeten betalen. Internationale transits door Auckland airport van maximaal 24 uur zijn toegestaan zolang de reiziger de transitruimte niet verlaat. Nieuw Zeelanders mogen niet naar het buitenland reizen. Raadpleeg de volgende website voor informatie: https://www.immigration.govt.nz/about-us/covid-19/border-closures-and-exceptions.

Vanaf 16/10/2020 zullen burgers uit Nieuw-Zeeland quarantainevrij kunnen reizen naar Australië (meer specifiek enkel naar New South Wales en naar Northern Territory), op voorwaarde dat ze de afgelopen 14 dagen niet in een gebied zijn geweest dat is aangewezen als een COVID-19-hotspot in Nieuw-Zeeland. De trans-Tasman reisbubbel duidt echter geen verandering voor de Belgische onderdanen aan. 

Meer informatie over de situatie betreffende het Coronavirus in Nieuw Zeeland is beschikbaar op de volgende website: https://www.health.govt.nz/our-work/diseases-and-conditions/covid-19-novel-coronavirus

We raden reizigers aan hygiënemaatregelen te nemen, zoals regelmatig de handen te wassen. Als symptomen optreden zoals koorts, ademhalingsmoeilijkheden en/of spierpijn, wordt aanbevolen om zo snel mogelijk een arts te raadplegen. Vanaf 31 augustus 2020 is het verplicht om in het openbaar vervoer een masker te dragen.

De FOD Volksgezondheid België heeft een site gewijd aan Coronavirus online gezet, die hier toegankelijk is: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Aangezien deze nieuwe regels ook van toepassing zijn op het Belgische diplomatieke en consulaire personeel, kan consulaire bijstand ter plaatse slechts minimaal worden gegarandeerd.

 

Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid 

IIn het algemeen is Nieuw-Zeeland een veilig land, zonder uitgesproken criminaliteit. Ook het gevaar van terreurdaden is gering, ondanks de recente terroristische aanslagen op twee moskeeën in de stad Christchurch in maart 2019. De regering paste het dreigingsniveau voor terrorisme in de nasleep van de aanslag van 15 maart 2019 naar 'hoog' aan, om het vervolgens in april 2019 opnieuw te verlagen tot 'medium'.

Reizigers naar Nieuw-Zeeland worden toch aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van Nieuw-Zeeland op te volgen.

 
Criminaliteit

Zoals elders ter wereld is het aan te raden voorzorgen te nemen tegen straatcriminaliteit, zakkenrollen en diefstal (reisdocumenten, kredietkaarten, geld, dure foto- en filmapparaten e.d.). Laat geen eigendommen achter in uw voertuig, vooral niet in de buurt van toeristische trekpleisters en stranden.

Het noodnummer in Nieuw-Zeeland is 111 > When to call 111.