Noord-Korea

kaart Noord-Korea

 


Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/  
  • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen.

COVID

Momenteel is het niet mogelijk om naar Noord-Korea te reizen. Noord-Korea heeft, als reactie op de uitbraak van het Covid-19 virus, zijn grenzen volledig gesloten.

In het geval de grenzen opnieuw open zouden gaan, adviseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken toch tegen alle niet-essentiële reizen naar Noord-Korea, officieel de Democratische Volksrepubliek Korea (DPRK).

Er zijn voortdurende politieke spanningen op het Koreaanse schiereiland. De spanningen stijgen meestal rond de tijd van Zuid-Koreaans-Amerikaanse militaire oefeningen, die regelmatig worden gehouden in de lente en de herfst.

Hoewel het dagelijks leven in de hoofdstad Pyongyang kalm lijkt, kan de veiligheidssituatie in Noord-Korea, zonder voorafgaande waarschuwing over mogelijke acties van de Noord-Koreaanse autoriteiten, snel omslaan. Dit vormt een aanzienlijk risico voor Belgische bezoekers en bewoners.

U moet de politieke en veiligheidssituatie nauwlettend volgen en contact houden met uw gastorganisatie of touroperator en hun advies opvolgen.

Tegen Noord-Korea lopen internationale sancties. Deze sancties kunnen een impact hebben op  uw reis.

Mocht u, tegen het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in, toch deelnemen aan een georganiseerde tour, volg dan het advies van de reisgids en de lokale autoriteiten strikt op. Als u dit niet doet, kan dit uw persoonlijke veiligheid in gevaar brengen.Alle Belgen en hun gezin die naar Noord-Korea reizen wordt aanbevolen hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Door spanningen met de internationale gemeenschap is er een groot risico voor de veiligheid van buitenlanders in Noord-Korea. Alle niet-essentiële reizen worden afgeraden.

Buitenlanders kunnen worden gearresteerd, vastgehouden of het land uitgezet voor activiteiten die in België niet als misdaden worden beschouwd. De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben de afgelopen jaren veel buitenlandse bezoekers die legaal in het land verbleven aangehouden en hebben hen zware straffen opgelegd. Reizen met een gids biedt geen speciale bescherming.

De criminaliteit is laag, maar er zijn steeds risico’s, vooral op de internationale luchthaven Pyongyang Sunan. Zorg ervoor dat uw persoonlijke bezittingen, inclusief uw paspoort en andere reisdocumenten, te allen tijde veilig zijn.

Veiligheid /Brandgevaar

Brandpreventiemaatregelen zijn zwak. Na aankomst in het hotel is het raadzaam om de procedures in geval van brand te controleren of de touroperator om meer informatie te vragen.

Terrorisme

Er zijn geen recente gevallen van terrorisme in Noord-Korea, maar risico's kunnen nooit worden uitgesloten.