Noord-Korea

kaart Noord-Korea

Laatste update

De FOD Buitenlandse Zaken raadt alle niet-essentiële reizen naar de DPRK (Noord-Korea) af.

De spanning op het Koreaanse schiereiland daalde aanzienlijk in 2018 als gevolg van een reeks topontmoetingen tussen Noord-Korea, Zuid-Korea en de VS. Noord-Korea bevestigde meermaals zijn engagement voor denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland.

In het verleden zijn soortgelijke periodes van diplomatieke dooi niet volgehouden. De spanningen stijgen meestal rond de tijd van Zuid-Koreaans-Amerikaanse militaire oefeningen, die regelmatig worden gehouden in de lente en de herfst.

Hoewel het dagelijks leven in de hoofdstad Pyongyang kalm lijkt, kan de veiligheidssituatie in Noord-Korea, zonder voorafgaande waarschuwing over mogelijke acties van de Noord-Koreaanse autoriteiten, snel omslaan. Dit vormt een aanzienlijk risico voor Belgische bezoekers en bewoners.

U moet de politieke en veiligheidssituatie nauwlettend volgen en contact houden met uw gastorganisatie of touroperator.

Tegen Noord-Korea lopen internationale sancties. Deze sancties kunnen gevolgen hebben voor uw reis.
Alle Belgen en hun gezin die naar de DPRK reizen wordt aanbevolen hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er is een hoog risico voor uw veiligheid in Noord-Korea als gevolg van internationale spanningen en uitgebreide beperkingen voor buitenlanders. Wij adviseren tegen alle toeristische en andere niet-essentiële reizen.

Buitenlanders kunnen worden gearresteerd, vastgehouden of het land uitgezet voor activiteiten die in België niet als misdaden worden beschouwd. De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben de afgelopen jaren een aantal legale buitenlandse bezoekers aangehouden en de straffen zijn in sommige gevallen ernstig geweest. Reizen met een gids of als onderdeel van een tour biedt geen speciale bescherming tegen de Noord-Koreaanse wetgeving.

De criminaliteit is laag. Kleine criminaliteit doet zich voor, vooral op de internationale luchthaven Pyongyang Sunan. Zorg ervoor dat uw persoonlijke bezittingen, inclusief uw paspoort en andere reisdocumenten, te allen tijde veilig zijn.