Noord-Korea

kaart Noord-Korea

 


Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

1. Reizen uit België naar de landen van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen is sinds 15 juni opnieuw toegelaten. Of het ook mogelijk is om een ander land binnen te komen hangt af van de toestemming van uw land van bestemming. Het is dus uiterst belangrijk om de reisadviezen per land na te gaan om de situatie in het land van bestemming te kennen. Niet-noodzakelijke reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden.

​2. Quarantaine bij terugkeer naar België is niet verplicht voor reizigers die zich verplaatsten binnen de EU, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland of Noorwegen. Let wel: zelf-quarantaine in België blijft verplicht voor reizigers van buiten die regio, behalve wanneer dit essentiële verplaatsingen betreft.

3. Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

4. De Raad van de EU heeft aanbevolen de reisbeperkingen vanaf 1 juli op te heffen voor 14 landen buiten Europa: Algerije, Australië, Canada, Zuid-Korea, Georgië, Japan, Marokko, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Thailand, Tunesië en Uruguay. De Belgische regering beraadt zich verder over deze lijst. Minstens tot 7 juli blijven de bestaande maatregelen van kracht.

 

 
Momenteel is het niet mogelijk om als toerist naar Noord-Korea te reizen. Noord-Korea heeft, als reactie op de uitbraak van het Covid-19-virus in China, alle vluchten en treinverkeer met China en Rusland stopgezet, een verplichte quarantaine van een maand opgelegd voor inkomende reizigers en het internationaal toerisme opgeschort.

De FOD Buitenlandse Zaken raadt alle niet-essentiële reizen naar Noord-Korea, officieel de Democratische Volksrepubliek Korea, af.

Er zijn voortdurende politieke spanningen op het Koreaanse schiereiland. De spanningen stijgen meestal rond de tijd van Zuid-Koreaans-Amerikaanse militaire oefeningen, die regelmatig worden gehouden in de lente en de herfst.

Hoewel het dagelijks leven in de hoofdstad Pyongyang kalm lijkt, kan de veiligheidssituatie in Noord-Korea, zonder voorafgaande waarschuwing over mogelijke acties van de Noord-Koreaanse autoriteiten, snel omslaan. Dit vormt een aanzienlijk risico voor Belgische bezoekers en bewoners.

U moet de politieke en veiligheidssituatie nauwlettend volgen en contact houden met uw gastorganisatie of touroperator.

Tegen Noord-Korea lopen internationale sancties. Deze sancties kunnen gevolgen hebben voor uw reis.

Alle Belgen en hun gezin die naar Noord-Korea reizen wordt aanbevolen hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er is een hoog risico voor uw veiligheid in Noord-Korea als gevolg van internationale spanningen en uitgebreide beperkingen voor buitenlanders. Wij adviseren tegen alle toeristische en andere niet-essentiële reizen.

Buitenlanders kunnen worden gearresteerd, vastgehouden of het land uitgezet voor activiteiten die in België niet als misdaden worden beschouwd. De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben de afgelopen jaren een aantal legale buitenlandse bezoekers aangehouden en de straffen zijn in sommige gevallen ernstig geweest. Reizen met een gids of als onderdeel van een tour biedt geen speciale bescherming tegen de Noord-Koreaanse wetgeving.

De criminaliteit is laag. Kleine criminaliteit doet zich voor, vooral op de internationale luchthaven Pyongyang Sunan. Zorg ervoor dat uw persoonlijke bezittingen, inclusief uw paspoort en andere reisdocumenten, te allen tijde veilig zijn.