Noord-Macedonië

kaart Noord-Macedonië

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

Reizen naar Noord-Macedonië is ten zeerste afgeraden.

 

Het aantal van bevestigde gevallen van Covid-19 in Noord-Macedonië blijft onophoudelijk fors stijgenDe epidemiologische toestand is sinds het begin van de maand juni sterk verslechterd.    

Niet-noodzakelijke reizen buiten de Europese Unie, dus ook naar Noord-Macedonië, blijven vooralsnog verboden.

Noord-Macedonië van zijn kant heeft beslist om vanaf 26.06.2020 zijn grenzen te openen. Alle grensovergangen zijn vanaf die datum terug open, net zoals de luchthavens van Skopje en Ohrid. De vereisten van de voorbije maanden inzake quarantaine en coronatests in Noord-Macedonië vallen hiermee dus weg. Indien u in Noord-Macedonië bent, raden wij u aan om de situatie in de media te volgen, de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen en de toepasselijke voorzorgs- en preventiemaatregelen na te leven.

De COVID-19-maatregelen in Noord-Macedonië worden regelmatig aangepast. Voor de actuele stand van zaken kan u volgende site raadplegen: https://koronavirus.gov.mk/en

De FOD Volksgezondheid in België heeft een site gewijd aan het coronavirus: www.info-coronavirus.be/nl

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Reizen in het land vormt normaal geen probleem. Na confrontaties in het voorjaar 2015 tussen de politie en gewapende groepen, is toch extra waakzaamheid geboden in de grensregio’s met Servië, Albanië en Kosovo (fictieve lijn Tetovo-Kumanovo, en Struga-Tetovo). Nieuwe incidenten zijn niet uit te sluiten. In deze regio’s wordt aangeraden enkel overdag en op de hoofdwegen te reizen.

In de huidige gevoelige politieke context, is het ten zeerste aangeraden zich afzijdig te houden van manifestaties en betogingen. Deze vinden regelmatig plaats, voornamelijk in Skopje.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 
Criminaliteit

In de hoofdstad neemt de criminaliteit toe: pickpockets en gauwdieven hebben het gemunt op buitenlanders, meer bepaald op de luchthaven en in de winkelcentra.

 
Nuttige nummers

Politie: 192
Ambulance: 194
Brandweer: 193
Wegenhulp: 196