Noorwegen

Noorwegen

Laatste update

Coronavirus:

Noorwegen raadt ten stelligste niet-essentiële reizen af. Dit wil in de praktijk zeggen dat enkel reizigers, afkomstig uit de landen van de Europese Economische ruimte, waaronder België,  die kunnen bewijzen dat ze om professionele redenen dienen te verblijven op het Noorse grondgebied, worden toegelaten. Deze reizigers worden zonder onderscheid gevraagd om een quarantaine van 14 dagen te respecteren. Deze maatregel gaat meteen van kracht vanaf 17/03/2020 (met uitzondering voor degenen die werken in essentiële diensten zoals dokters etc..).

Voor meer informatie: 

Reizigers die zich nog op het Noorse grondgebied bevinden en wensen naar België terug te keren, dienen zo snel als mogelijk hun luchtvaartmaatschappij en/of touroperator te contacteren.

Inwoners van Noorwegen die terugkeren of teruggekeerd zijn na 27/02/2020 worden een tweewekelijkse quarantaine opgelegd.

In verband met het COVI 19-virus kan u actuele informatie aantreffen op https://fhi.no/en/id/infectious-diseases/coronavirus/  en https://www.fhi.no/en/

Per telefoon, virus hotline: 00 47 815 55 015. In geval van mogelijke infectie: 00 47 116117.

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, wordt reizigers aangeraden hun reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be(externe link).

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Aan reizen in Noorwegen zijn geen specifieke risico’s verbonden.

De dreiging met terreuraanslagen in Noorwegen is vergelijkbaar met deze in andere West-Europese landen.

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, wordt reizigers aangeraden hun reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

We raden aan om steeds een identiteitsdocument op zak te hebben, samen met de kaart van uw ziekteverzekering en van uw – eventuele -  reisverzekering. Het land is immers zeer uitgestrekt en transport per reddingshelikopter of boot zijn soms nodig voor medische behandeling.

Noorwegen grijpt zo weinig mogelijk in in de natuur waardoor er niet altijd hekkens of waarschuwingsborden staan op gevaarlijke plaatsten.

Wandelaars en trekkers blijven best op de aangeduide paden. Kajakkers en watersportbeoefenaars moeten zwemvasten dragen. Gletsjerwandelingen gebeuren het beste met een gids. Er zijn nog vele wilde dieren in Noorwegen: wees voorzichtig.

Ondanks de goede organisatie van het land, kunnen de grote afstanden, het bergachtig reliëf en de soms extreme weersomstandigheden tot noodsituaties leiden.  De gsm-netwerkdekking is niet overal gegarandeerd.

 
Criminaliteit

Noorwegen is een relatief veilig land. Op drukke plaatsen, zoals de vliegvelden van Gardermoen en Rygge, het Vikingmuseum in Oslo of de bushaltes voor de luchthavens moet u op uw hoede zijn voor zakkenrollers.