Noorwegen

Noorwegen

Laatste update

Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Noorwegen.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Aan reizen in Noorwegen zijn geen specifieke risico’s verbonden.

Naar aanleiding van de recente aanslag in Stockholm en een verijdelde aanslag in Oslo, werd het algemeen dreigingsniveau opgetrokken van ‘mogelijk’ naar ‘waarschijnlijk’ voor de komende 2 maanden. Aanwezigheid bij grote publieke manifestaties en/of samenscholingen wordt derhalve afgeraden. Blijf op de hoogte van de actualiteit en volg steeds de instructies van de lokale autoriteiten op de voet.

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, wordt reizigers aangeraden hun reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

We raden aan om steeds een identiteitsdocument op zak te hebben, samen met de kaart van uw ziekteverzekering en van uw – eventuele -  reisverzekering. Het land is immers zeer uitgestrekt en transport per reddingshelikopter of boot zijn soms nodig voor medische behandeling.

Noorwegen grijpt zo weinig mogelijk in in de natuur waardoor er niet altijd hekkens of waarschuwingsborden staan op gevaarlijke plaatsten.

Wandelaars en trekkers blijven best op de aangeduide paden. Kajakkers en watersportbeoefenaars moeten zwemvasten dragen. Gletsjerwandelingen gebeuren het beste met een gids. Er zijn nog vele wilde dieren in Noorwegen: wees voorzichtig.

Ondanks de goede organisatie van het land, kunnen de grote afstanden, het bergachtig reliëf en de soms extreme weersomstandigheden tot noodsituaties leiden.  De gsm-netwerkdekking is niet overal gegarandeerd.

 
Criminaliteit

Noorwegen is een relatief veilig land. Op drukke plaatsen, zoals de vliegvelden van Gardermoen en Rygge, het Vikingmuseum in Oslo of de bushaltes voor de luchthavens moet u op uw hoede zijn voor zakkenrollers.