Oezbekistan

kaart Oezbekistan

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

De landsgrenzen blijven gesloten. Het luchtverkeer is echter hervat, ongeacht het land van herkomst van de reizigers. 

Passagiers die ouder zijn dan twee jaar en die per vliegtuig het land binnenkomen moeten een negatieve PCR-test voorleggen die niet ouder is dan 72 uur, opgesteld in het Engels of in het Russisch. Momenteel geldt er geen quarantaineverplichting na aankomst op het Oezbeekse grondgebied.

In de aanpak van de corona-crisis heeft de overheid een reeks sanitaire maatregelen genomen die snel kunnen veranderen. We raden reizigers aan om zich blijvend via officiële bronnen te informeren over de geldende regels (http://coronavirus.uz/ru ; site in het Russisch), alsook de website van de Wereldgezondheidsorganisatie te raadplegen (in het Engels).

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij sterk aan om uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Reizen in Oezbekistan stelt over het algemeen geen probleem. De situatie in het land is al verschillende jaren kalm, en reizigers die afreizen naar de toeristische plaatsen in het Westen en het centrum van het land (Samarkand, Boechara, Chiva, Noekoes) ondervinden doorgaans geen specifieke problemen.

Grensgebieden, in het bijzonder rond de grenzen met Tadzjikistan, Kirgizië en Afghanistan, dienen vermeden te worden. Er kunnen landmijnen liggen in deze gebieden, en veiligheidsincidenten tussen grenswachten en smokkelaars of terroristische groeperingen zijn steeds mogelijk.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.


Terreurdreiging

Terreurdreiging kan niet worden uitgesloten. Reizigers dienen waakzaam te zijn op publieke plaatsen, en raadgevingen van de Oezbeekse autoriteiten op te volgen.


Criminaliteit

Het risico op gewelddadige criminaliteit is eerder laag. Toch zijn er af en toe gevallen van kleine criminaliteit tegenover buitenlanders. De nodige waakzaamheid is geboden voor wat betreft zakkenrollers en diefstallen. Het is aangeraden geld en waardevolle voorwerpen op een veilige plaats te bewaren en ’s nachts niet alleen rond te lopen.