Oman

kaart Oman

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

 • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
 • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
 • Registreer uw reis via TravellersOnline.
 • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

COVID

Reizen naar Oman is ten zeerste afgeraden.

Sinds 1 oktober zijn de internationale commerciële reizen van en naar het Sultanaat Oman hervat. "Oman Airports" heeft voorzorgsmaatregelen en preventieve maatregelen genomen om de veiligheid en algemene gezondheid te waarborgen.

Alleen Omani en buitenlandse ingezetenen die in het bezit zijn van een geldig verblijfsrecht mogen zonder voorafgaande toestemming het Sultanaat betreden. Toeristenvisa zijn nog steeds opgeschort. Het dragen van een gezichtsmasker die mond en neus bedekt, is verplicht. Reizigers die geen Omaanse nationaliteit hebben of geen geldige verblijfsvergunning, zijn verplicht een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten die de kosten van de Covid-19-behandeling dekt voor een periode van minimaal één maand. Na het passeren van de immigratiebalie en voordat de bagage wordt opgehaald, moeten reizigers die vanaf een willekeurige bestemming in Oman aankomen, opnieuw een COVID-19 PCR-test ondergaan. Reizigers moeten de Tarassud + en HMushrif-apps downloaden voordat ze in het land aankomen en zich registreren via de volgende link: https://covid19.moh.gov.om/#/traveler-reg

- Reizigers die voor een periode van 1 tot 7 dagen verblijven, moeten zich registreren op de Tarassud-applicatie en de "PCR" -testkosten van 25 Omaanse Riyalen betalen. Ze moeten zichzelf vervolgens isoleren totdat ze een negatief testresultaat ontvangen, dat binnen 24 uur via de app wordt verzonden.

- Reizigers die langer dan 7 dagen blijven, moeten zich registreren voor de Tarassud-aanvraag en de "PCR" -testkosten van 25 Omaanse Riyalen betalen. Ze moeten ook 14 dagen in quarantaine blijven terwijl ze de volgarmband dragen, ongeacht of de resultaten negatief of positief zijn.

- Kinderen onder de 15 jaar zijn vrijgesteld van de PCR-test.

Raadpleeg voor vertrek altijd:

- De reisgids over het coronavirus gepubliceerd door de Civil Aviation Authority: https://presspage-production-content.s3.amazonaws.com/uploads/2571/coronavirustravelguide-caa.pdf?10000

- Checklist en reisgids: https://presspage-production-content.s3.amazonaws.com/uploads/2571/emushrifpdf.pdf?10000

Toeristenboten met een duikvergunning die in Oman opereren, mogen volgens de richtlijnen van de Milieu Autoriteit slechts op 70% van hun totale personeelscapaciteit opereren. Op openbare plaatsen en bij aanligplaatsen moeten gebruikers gezichtsmaskers dragen, fysieke afstand bewaren en bijeenkomsten vermijden.

De door Mwasalat geëxploiteerde stadsbusdiensten werden op 4 oktober in alle provincies hervat, met uitzondering van Route 100 van Muscat naar Salalah en Route 201 van Muscat naar Dubai. De bussen worden dagelijks gesteriliseerd. De temperatuur wordt gecontroleerd en het aantal toegestane personen in de bussen wordt beperkt. Passagiers moeten ermee instemmen zich te houden aan de voorzorgsmaatregelen van Mwasalat. Zo moeten zij tijdens de rit een gezichtsmasker dragen en vermijden ​​in de bus recht te staan.

 

 

  Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.
   

   

   

  Description

  Algemene veiligheid

  Algemene veiligheid

  Reizen naar Oman leveren doorgaans geen problemen op. Het Sultanaat Oman is een stabiel en rustig land dat zich in een onstabiele regio bevindt. Conflicten in buurland Jemen en/of de gebeurtenissen in de Arabische wereld kunnen wel een invloed hebben op de interne veiligheidssituatie. Reizigers en landgenoten die in Oman verblijven worden daarom aangeraden betogingen en samenscholingen te vermijden. Verder worden reizen naar het grensgebied met Jemen afgeraden, wegens het conflict in dat land en de mogelijke aanwezigheid van terroristen of gewapende groepen in het grensgebied.

  Voor en tijdens elk verblijf is het aangeraden om zich op de hoogte te stellen van de veiligheidssituatie, de plaatselijke actualiteit en de regionale politieke ontwikkelingen. De spanningen in het Midden-Oosten kunnen gevolgen hebben voor de publieke opinie in het land. De reiziger zal dus bijzonder waakzaam moeten zijn wat de persoonlijke veiligheid betreft. Bepaalde grensgebieden van het land worden als van strategisch belang beschouwd en vereisen een voorafgaande vergunning van de Omanese autoriteiten om bezocht te kunnen worden.

  De reizigers wordt aanbevolen om in alle omstandigheden een discreet gedrag en een respectvolle houding aan te nemen tegenover de gewoontes en wetten van dit land met een islamitische traditie. Omani's zijn wel tolerant, maar men moet zich eerbiedig gedragen tegenover de tradities. De excursies door het land, met name in de woestijn- en bergstreken, gebeuren bij voorkeur met een minimum van twee goed uitgeruste voertuigen (4x4) om dringende hulp te kunnen bieden in spoedgevallen. Het is raadzaam de reisroute aan een derde persoon door te geven.

   
  Terreurdreiging


  De terreurdreiging is, tot hiertoe, zeer klein in het Sultanaat Oman. In de Arabische Zee, voor de kust van Oman zijn echter piraten actief. Er bestaat dus een risico voor zowel commerciële als particuliere vaartuigen om in de Arabische Zee gekaapt te worden. Niet noodzakelijke maritieme verplaatsingen worden dus afgeraden.

   
  Criminaliteit


  De criminaliteit in de grote agglomeraties stijgt (inbraken, wagendiefstallen, enz.), maar het niveau blijft vrij laag. De voorzorgen ten opzichte van de kleine misdaad zijn van toepassing. Het is aangeraden aan de reizigers om te vermijden zich alleen te verplaatsen, in het bijzonder tijdens de nacht