Palau

Palau

 

 
Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

​ 
In de Republiek Palau werden vooralsnog nog geen gevallen van besmetting met het nieuwe coronavirus COVID-19 vastgesteld. Om het land van besmetting te vrijwaren, zal de toegang tot het grondgebied geweigerd worden aan alle vreemdelingen die het land willen inreizen uit China, Hong Kong of Macau, of aan zij die binnen een periode van veertien dagen voor aankomst in deze gebieden verbleven hebben of er op doorreis geweest zijn. Wie Palau wil bezoeken dient tevens een gezondheidsverklaring in te vullen. Informatie over de COVID-19-epidemie en de te nemen voorzorgsmaatregelen zijn te vinden op de websites van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

 

Vanwege de aanhoudende droogte hebben de autoriteiten de noodtoestand afgekondigd. Op dit ogenblik wordt de aanvoer van drinkwater beperkt tot maximaal zes uur per dag, drie uur ‘s morgens en drie uur ‘s avonds.

Het is ook mogelijk dat weldra eveneens de elektriciteitsvoorziening in het gedrang komt.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemeen

Reizen naar Palau kan zonder noemenswaardige problemen: het land bestaat uit een driehonderdtal eilandjes en atollen -waarvan er slechts een tiental bewoond zijn- en wordt vooral bezocht door beoefenaars van watersporten (diepzeeduiken, snorkeling en kayaking). Zo’n 120.000 toeristen par jaar bezoeken Palau, het merendeel uit de onmiddellijke regio en uit Japan, Taiwan, Korea, China en de VS. Jaarlijks bezoeken zo’n 2.000 Europeanen Palau.

Faciliteiten voor toeristen in Koror zijn goed (en duur), maar eerder beperkt op andere plaatsen.

Er bestaan geen directe Europese luchtverbindingen met Palau. De enige maatschappij die Palau aanvliegt vanuit Manila is United Airlines. Andere luchtverbindingen (slechts enkele dagen per week) zijn mogelijk vanuit Hong Kong, Taipeh, Tokio, Seoel of Honolulu.

 
Territoriale wateren

Vooral in Peleliu en Angaur -maar ook op andere plaatsen- is onder water nog niet ontplofte munitie (of mijnen) uit WO II aanwezig. Voorzichtigheid is geboden bij wateractiviteiten.

Wees ook voorzichtig in plaatsen met mangroves: zoutwaterkrokodillen komen veel voor en hun aanwezigheid wordt niet altijd aangegeven door waarschuwingsborden.

 
Terreurdreiging

De terreurdreiging is minimaal. Blijf er evenwel van bewust dat er een wereldwijd risico bestaat op terreuraanslagen, vooral in druk bezochte (toeristische) plaatsen. 
 
 
Criminaliteit

Kleine criminaliteit komt niet veel voor, maar u doet er goed aan uw persoonlijke bezittingen en reisdocumenten goed op te bergen.

Neem steeds de gewone veiligheidsvoorzorgen zoals u in elk ander land zou doen.