Paraguay

kaart Paraguay

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

 • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen 
 • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen. 

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

De sanitaire noodtoestand is uitgeroepen in Paraguay (Decreten n°3456 en n°3478).

Ingang wordt  ​​voor Paraguayaanse staatsburgers, buitenlandse residenten alsook niet-residerende buitenlanders/toeristen toegestaan onder strikte naleving van de onderstaande voorwaarden.

De meeste landgrenzen blijven gesloten, slechts een beperkt aantal landgrenzen is open.

Meer informatie over grensposten hier.

Sinds 02/11/2020 worden boetes voor overschrijding van het toegestane verblijf opnieuw ingevoerd.

Meer informatie over dit onderwerp hier.

Gezondheidsmaatregelen voor binnenkomst in Paraguay:

 • Een Gezondheidsfiche van de Reiziger (« Ficha de Salud del Viajero ») 24 uur voor de reis online op de website van het Ministerie van Volksgezondheid invullen (vergeet niet een ​​gedrukte versie mee te nemen).
 • Een PCR-test met een negatief resultaat, uitgevoerd binnen 72 uur voor binnenkomst voorleggen.
 • Buitenlanders die niet-residenten/toeristen zijn, moeten een bewijs van internationale ziektekostenverzekering voorleggen, met volledige ziektekostenverzekering, die bovendien de zorgen voor Covid-19-gevallen omvat.
 • Meer informatie over de ingangsvoorwaarden hier.

Het Decreet n°4705 voorziet de volgende maatregelen op al het nationale grondgebied vanaf 11/01/2021 tot en met 31/01/2021.

 • Verlaat uw huis niet als dat niet nodig is.
 • Bewoners kunnen zich alleen tussen 05:00 en 23:59 uur verplaatsen.
 • Essentiële winkels (supermarkten, voedingswinkels en apotheken) zijn open. Niet-essentiële winkels ook maar zonder gemeenschappelijke ruimtes. . Apotheken mogen 24 uur per dag geopend zijn.
 • Restaurants kunnen tussen 05:00 en 23:59 uur open gaan. Vooraf reserveren is vereist.
 • Presentiële klassen blijven opgeschort behalve een paar uitzonderingen.
 • Sociale evenementen in openbare en privéruimten die voor dit doel zijn bedoeld, kunnen worden georganiseerd tot 100 personen mits inachtneming van een afstand van 2m tussen de personen en de procedures voorzien door het Ministerie van Volksgezondheid. Bijeenkomsten in privéwoningen moeten beperkt blijven tot 12 personen (inclusief de familie die daar woont) met inachtneming van de geldende beschermende maatregelen. Sociale en zakelijke evenementen mogen maximaal 4 uur duren.
 • Lichamelijke activiteit in de buitenlucht is toegestaan. Lichamelijke activiteit in groepen van maximaal 14 personen in de daartoe geautoriseerde lokalen en mits naleving van een protocol dat is goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid is ook toegestaan, behalve voor personen onder de 18 jaar en ouder dan 65 jaar. Lessen kunnen georganiseerd worden mits inachtneming van een afstand van 4m tussen de personen en een inschrijving van de deelnemers. Het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes zoals speelplekken, fitnessapparaten of banken is echter niet toegestaan.
 • Culturele activiteiten zijn toegestaan met een maximum van 75 personen en een afstand van 2m tussen elk van hen.
 • Religieuze activiteiten kunnen plaatsvinden met een minimum van 2m tussen de personen en met een maximum van 100 personen in gesloten ruimtes en 150 personen in open ruimtes.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer, in alle afgesloten plaatsen, op de openbare weg en in het algemeen op elke plaats waar het handhaven van de sociale afstand niet mogelijk is. Het dragen van een mondmasker is ook verplicht op de werkplek.
 • Meer informatie hier.

Bij koorts of een ander Covid-19 symptoom (hoest, keelpijn of ademhalingsmoeilijkheden), contacteer dan het nummer 154.

Zij die deze regelgeving niet respecteren kunnen beboet worden of aan gevangenisstraf worden onderworpen.

 

Gedetailleerde informatie (in het Spaans) is te vinden op de website van het Paraguayaanse Ministerie van Volksgezondheid.

Voor alle praktische vragen met betrekking tot uw reis, nodigen wij u uit om eerst uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau en/of verzekeringsmaatschappij te raadplegen.

 

We raden ook alle Belgische reizigers in Paraguay, die dit nog niet hebben gedaan, sterk aan om zich in te schrijven op Travellers Online.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Paraguay is in principe een veilig land om in te reizen. In Paraguay vinden af en toe betogingen plaats uit protest tegen het beleid van de regering. Deze gaan soms gepaard met wegblokkades. Het verdient derhalve aanbeveling om deze betogingen in de mate van het mogelijke uit de weg te gaan. Het is ook niet aan te raden te proberen een wegblokkade te negeren.

Wie verplaatsingen doet neemt best enkel fotokopieën van identiteits- en reisdocumenten mee. Indien men toch met de originele reisdocumenten op stap dient te gaan, is het best niet alles (geld, vliegtuigbiljet, paspoort) in dezelfde zak te steken. Beweeg met een klein bedrag geld in cash, zodat je het snel kan geven bij agressie en zo voldoet aan zijn aanvaller Horloges, juwelen, GSM’s en andere waardevolle voorwerpen worden best niet opzichtig gedragen. Er wordt eveneens aangeraden geld in een discrete manier te behandelen en een bijzondere waakzaamheid te vertonen tijdens het gebruik van bankautomaten. In het geval van een gewapende overval is het ten zeerste aangeraden geen verzet te bieden.


Criminaliteit

In het bijzonder op het openbaar vervoer en rond busstations en hotels is het aantal gewapende diefstallen en overvallen hoog. Vooral in Asunción worden bepaalde wijken, in het bijzonder na het vallen van de duisternis, best vermeden en wordt discretie aangeraden. Het gaat om de buurten Chacarita (dicht bij de kathedraal en het Congres), Pettirossi (Mercado 4), San Lorenzo, Luque en Nemby.

In het binnenland dient men extra voorzichtig te zijn in de volgende gebieden: het departement San Pedro (het zuiden), de departementen Juan Pedro Caballero, Concepción, Amabay en Canindeyu (noord-oosten) en Ciudad del Este. Over het algemeen is in de grensstreek in het oosten bijzondere voorzichtigheid geboden gezien de frequente illegale grensoverschrijdingen (en de illegale activiteiten die hiermee gepaard gaan). In de Chaco is het veiligheidsgevaar beperkter, maar is het af te raden er alleen te reizen gezien de vijandigheid van de natuur.