Qatar

Qatar

Laatste update

Coronavirus COVID-19

Volgende procedures en voorzorgsmaatregelen werden bekendgemaakt door de Qatari overheden ter bestrijding van Covid-19:

Maandagavond 16 maart beslisten de Qatari autoriteiten een inreisverbod in Qatar dat onmiddellijk van kracht werd voor alle personen die Qatar wensten binnen te komen. Dit betekent een opschorting van alle binnenkomende vluchten.

Enkel luchtvracht- en transitvluchten (zolang de bestemmingslanden hun grenzen openhouden) zullen nog toegelaten worden.

Qatari burgers kunnen het land nog steeds binnen, ongeacht de bestemming van waar ze komen. Wel zullen ze verplicht twee weken in quarantaine geplaatst worden.

Alle Qatari burgers en residenten in Qatar worden aangeraden om reizen in de komende periode te vermijden.

Vertrek vanuit Qatar (enkele vluchten) is nog steeds mogelijk. Wel dient er rekening mee gehouden te worden dat er een vermindering zal zijn van de vluchten van Qatar Airways (het nieuwe vluchtschema zal door Qatar Airways op hun website worden medegedeeld).

Landgenoten die naar België wensen terug te keren, worden aangeraden om hun luchtvaartmaatschappij en/of reisagent te contacteren in geval van eventuele annulering van vluchten en/of om alternatieven te zoeken (omboekingen, restitutie).

U kunt verder belangrijke informatie vinden op volgende websites :

 
Invoer van tabak en aanverwante tabaksproducten (machines, kleding of alle voorwerpen met de logo van een tabakfirma enz.) en ook van de e-sigaret is ten strengste verboden in Qatar.

Sinds 5 juni 2017 en het afbreken van diplomatieke betrekkingen tussen Saoedi-Arabië en Qatar, is de landgrens met Saoedi-Arabië gesloten in beide richtingen.

Alle directe vluchten tussen Qatar enerzijds en Saoedi-Arabië, Bahrein, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, anderzijds, zijn opgeschorst (zie vervoer sectie).

In gevolge de interventie van de internationale coalitie tegen de terreurgroep Daesh (IS), is verhoogde waakzaamheid geboden. Reizigers wordt gevraagd kennis te nemen van het bericht gepubliceerd op de homepage (http://diplomatie.belgium.be/nl/).

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Terreurdreiging

Qatar is tot 2005 gevrijwaard gebleven van terroristische aanslagen, maar bevindt zich toch in een onstabiele regio en op het kruispunt van verschillende probleemzones. Er is geen noemenswaardige bedreiging te vermelden. De algemene veiligheidstoestand is goed. Op plaatsen waar veel buitenlanders samenkomen, is wel extra waakzaamheid geboden.

Spanningen in het Midden-Oosten kunnen de publieke opinie beïnvloeden. Reizigers gedragen zich best onopvallend en blijven uit de buurt van betogingen of ongewone samenscholingen.

 
Criminaliteit

De criminaliteit is laag. Men doet er steeds goed aan de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen in acht te nemen: voorzichtig met portefeuilles, kredietkaarten, handtassen, voor vrouwen die ’s nachts alleen reizen, etc. Er waren enkele geïsoleerde incidenten van overvallen op vrouwen die ‘s nachts alleen met taxi  reisden.