Salomonseilanden

Salomonseilanden

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

Reizen naar de Salomonseilanden is ten zeerste afgeraden.

Sinds 21 maart 2020 mogen enkel inwoners en buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning (zonder specificatie van de geldigheidsduur) de Salomonseilanden betreden, als gevolg van de door de regering genomen maatregelen tegen Covid-19. In geen enkel geval zijn toeristen nog toegelaten. Er zijn geen internationale vluchten van en naar de Salomonseilanden. Deze maatregelen gelden tot nader order.

De FOD Volkgezondheid heeft een site gewijd aan coronavirus online gezet, die hier toegankelijk is: www.info-coronavirus.be/nl.

 

Vanwege mazelenepidemieën in een aantal landen in de regio (American Samoa, Samoa, Fiji, Tonga, Australia, Nieuw Zeeland en de Filippijnen), zal iedereen die vanaf 14/12/19 in de Salomoneilanden aankomt, verplicht worden een “Public Health Declaration card” in te vullen.

Reizigers die in de Salomoneilanden toekomen vanuit landen waarin gevallen van uitbraken van mazelen gekend zijn, of die reizen naar landen met uitbraken, moeten kunnen bewijzen dat ze ten minste twee weken van tevoren zijn ingeënt tegen de mazelen. Deze vereisten gelden niet voor baby’s jonger dan 6 maanden, zwangere vrouwen en personen waarvoor er een tegen-indicatie betreffende vaccinaties bestaat.

 

Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Het algemeen veiligheidsklimaat in de Salomonseilanden is  kalm. De politie patrouilleert op de belangrijkste eilanden en incidenten zijn beperkt. Toch raden we de reizigers aan waakzaam te zijn. Haventaksen zullen worden geïnd bij de booteigenaars die de talrijke kleine havens gebruiken.