Salomonseilanden

Salomonseilanden

Laatste update

Coronavirus "2019-nCoV"

De overheid van de Salomonseilanden heeft de volgende maatregelen getroffen:

  • Inwoners van de Salomonseilanden wordt aangeraden niet te reizen naar gebieden met aanhoudende overdracht van het virus.
  • Reizigers die de Salomonseilanden binnenkomen, moeten een “Health Declaration Card” invullen en zullen onderhevig zijn aan verplichte screening.
  • Alle reizigers uit China, Korea, Japan, Singapore, Italië, Hongkong, Thailand, Iran, Taipei en Macau moeten ten minste 14 dagen in een virusvrij land hebben doorgebracht, voordat ze de Salomonseilanden mogen betreden.
  • Reizigers uit andere besmette landen worden mogelijk toegestaan het land binnen te treden, afhankelijk van risicogebaseerde screening bij binnenkomst.
  • De bovenstaande lijsten met landen zullen wekelijks worden aangepast en zijn beschikbaar via de volgende websites: www.ndmo.gov.sb, www.commerce.gov.sb, www.visitsolomons.com.sb, www.customs.gov.sb.

De FOD Volkgezondheid heeft een site gewijd aan Coronavirus online gezet, die hier toegankelijk is: www.info-coronavirus.be/nl.

 

Vanwege mazelenepidemieën in een aantal landen in de regio (American Samoa, Samoa, Fiji, Tonga, Australia, Nieuw Zeeland en de Filippijnen), zal iedereen die vanaf 14/12/19 in de Salomoneilanden aankomt, verplicht worden een “Public Health Declaration card” in te vullen.

Reizigers die in de Salomoneilanden toekomen vanuit landen waarin gevallen van uitbraken van mazelen gekend zijn, of die reizen naar landen met uitbraken, moeten kunnen bewijzen dat ze ten minste twee weken van tevoren zijn ingeënt tegen de mazelen. Deze vereisten gelden niet voor baby’s jonger dan 6 maanden, zwangere vrouwen en personen waarvoor er een tegen-indicatie betreffende vaccinaties bestaat.

 

Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Het algemeen veiligheidsklimaat in de Salomonseilanden is  kalm. De politie patrouilleert op de belangrijkste eilanden en incidenten zijn beperkt. Toch raden we de reizigers aan waakzaam te zijn. Haventaksen zullen worden geïnd bij de booteigenaars die de talrijke kleine havens gebruiken.