Salomonseilanden

Salomonseilanden

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

Sinds 21 maart 2020 mogen enkel inwoners en buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning (zonder specificatie van de geldigheidsduur) de Salomonseilanden betreden, als gevolg van de door de regering genomen maatregelen tegen COVID-19. In geen enkel geval zijn toeristen nog toegelaten. Er zijn zeer beperkte internationale vluchten van en naar de Salomonseilanden. Deze maatregelen gelden tot nader order.

Meer informatie over het coronavirus vindt u op de website info-coronavirus van de FOD Volkgezondheid.

 

Vanwege mazelenepidemieën in een aantal landen in de regio (American Samoa, Samoa, Fiji, Tonga, Australia, Nieuw Zeeland en de Filippijnen) moet iedereen die in de Salomoneilanden aankomt een “Public Health Declaration card” invullen. Reizigers die in de Salomoneilanden toekomen vanuit landen waarin gevallen van uitbraken van mazelen gekend zijn, of die reizen naar landen met uitbraken, moeten kunnen bewijzen dat ze ten minste twee weken van tevoren zijn ingeënt tegen de mazelen. Deze vereisten gelden niet voor baby’s jonger dan 6 maanden, zwangere vrouwen en personen waarvoor er een tegen-indicatie betreffende vaccinaties bestaat.

Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u aan om uw reis te registreren via Travellers Online.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Het algemeen veiligheidsklimaat in de Salomonseilanden is  kalm. De politie patrouilleert op de belangrijkste eilanden en incidenten zijn beperkt. Toch raden we de reizigers aan waakzaam te zijn. Haventaksen zullen worden geïnd bij de booteigenaars die de talrijke kleine havens gebruiken.