San Marino

San Marino

Coronavirus COVID-19
 

  • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen 
  • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen. 

 

COVID

Reizigers komende uit België moeten hun aankomst in San Marino op voorhand aankondigen via een e-mail aan het Departement Buitenlandse Zaken: viaggiareinformati@esteri.sm

Eenmaal in San Marino moeten reizigers komende uit België, afgaand op de instructies van de lokale gezondheidsautoriteiten, ook een test ondergaan. In afwachting van de test en het resultaat ervan, moet men in zelfisolatie.

Vragen kunnen gesteld worden via hetzelfde e-mailadres van Buitenlandse Zaken. Meer informatie hier.  

Wat Belgische maatregelen betreft, kunt u terecht op het portaal van de FOD Volksgezondheid.

 

(Voor de andere maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus-covid 19: zie Gezondheid en Hygiëne)

 

 

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Over het algemeen is San Marino een land waar men in alle veiligheid kan reizen. Desondanks is een verhoogde waakzaamheid aangeraden voor zakkenrollers. Het is aangeraden een fotokopie van uw identiteitsdocumenten in uw hotel of verblijfplaats te bewaren (ingeval van verlies/diefstal).