Sao Tomé en Principe

kaart Sao Tomé en Principe

 

 
Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

COVID

Transit:  Zelfs in transit is het mogelijk dat de luchthavenautoriteiten of uw luchtvaartmaatschappij nieuwe tests opleggen, en mogelijks een langdurige isolatie (14 dagen) bij een positief resultaat. Dit is met name het geval voor vluchten vanaf de gekende internationale hubs zoals onder meer Addis Abeba, Istanbul, etc.  Gelieve rekening te houden met dit risico bij het plannen van uw reis en controleer op voorhand uw verzekeringsdekking.

De eilandenstaat is zwaar getroffen door de Covid-19-pandemie en beschikt over een erg beperkte capaciteit in de gezondheidszorg.

 

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Criminaliteit

Hoewel niet hoog, is de criminaliteit toegenomen sinds 2019, maar de algemene veiligheidsregels moeten worden gevolgd, vooral op stranden, waar diefstal en agressie af en toe zijn toegenomen. Het is raadzaam om niet met kostbare voorwerpen of geld te reizen en u met een kopie van uw paspoort te verplaatsen en het origineel op een veilige plaats te bewaren. Het is ook raadzaam om uw gids te kiezen uit erkende lokale agentschappen ten nadele van individuele mensen die zich bij aankomst aan u kunnen presenteren.