Seychellen

kaart Seychellen

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, dient men een quarantaine in België na te leven en een test te ondergaan. Meer informatie hierover vindt u op www.info-coronavirus.be.

Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Indien u momenteel in een gebied bent waarvoor bovenstaand Ministerieel Besluit van toepassing is, of als u een essentiële reis maakt naar dit gebied, dan is het aangeraden om onderstaande adviezen over de gehele veiligheidsproblematiek in dit gebied erop na te lezen.

 

Reizen naar de Seychellen voor Belgische onderdanen is afgeraden. Sinds 1 augustus 2020 is de internationale luchthaven terug open voor commerciële vluchten. Reizen vanuit landen met laag risico  zijn terug toegestaan. België is daar niet bij. Iedereen die uit een land komt dat niet op de lijst van geautoriseerde landen staat, wat het geval is voor België, zal op eigen kosten twee weken in het hotel Berjaya Beau Vallon Bay moeten doorbrengen in quarantaine, volgens zeer strenge regels (verblijf in uw kamer, recht om een ​​uur per dag buiten te gaan, geen bezoekers toegestaan, verbod om naar het strand te gaan). Na deze twee weken is de persoon vrij in zijn bewegingen als er geen vermoeden van ziekte wordt vastgesteld. Let wel, dit kan veranderen. U kunt steeds verifiëren op http://tourism.gov.sc/covid-19-guidelines/ (in de taal van het land)  en klik op “list permitted countries”.

De reizigers die gestrand zijn, worden uitgenodigd contact op te nemen met de Belgische ereconsul (+248 251 11 05) (GSM) of via e-mail xavier.heinen@gmail.com .

Voor meer informatie en updates kan het reisadvies van het Ministerie van de Buitenlandse Zaken van de Seychellen geconsulteerd worden op: http://www.mfa.gov.sc/static.php?content_id=18&news_id=2013 (in de taal van het land)

Indien u naar de Seychellen reist, informeert u best de Belgische Ambassade in Nairobi per e-mail via nairobi@diplobel.fed.be

 

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

De veiligheidssituatie in de Seychellen is over het algemeen goed.


Piraterij

Piraterij komt voor in grote delen van de Indische Oceaan, de zone rond de Seychellen inbegrepen. Pleziervaart buiten de beschermde zones rond de voornaamste eilanden is riskant en vergt bijzondere veiligheidsmaatregelen. Piraterij beïnvloedt het toerisme op de eilanden niet.


Criminaliteit

Criminaliteit is beperkt op het eiland maar er is sprake van een stijging van het aantal inbraken, (gewapende) overvallen, diefstallen en aanrandingen. Het is dan ook aangeraden de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen en de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

  • geen waardevolle voorwerpen of grote sommen in de auto achterlaten of bij zich dragen, meer specifiek bij een trekking of op het strand;
  • zich 's nachts niet alleen verplaatsen;
  • iedere boottocht of bergexcursie melden en bij voorkeur in groep vertrekken.

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.