Seychellen

kaart Seychellen

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

Transit:  Zelfs in transit is het mogelijk dat de luchthavenautoriteiten of uw luchtvaartmaatschappij nieuwe tests opleggen, en mogelijks een langdurige isolatie (14 dagen) bij een positief resultaat. Dit is met name het geval voor vluchten vanaf de gekende internationale hubs zoals onder meer Addis Abeba, Istanbul, etc.  Gelieve rekening te houden met dit risico bij het plannen van uw reis en controleer op voorhand uw verzekeringsdekking.​

Sinds 25 maart 2021 heeft de Seychellen haar deuren heropend voor toeristen, nu een heel groot deel van de bevolking gevaccineerd is. Let wel, een groot deel van de inwoners zijn gevaccineerd met een vaccin dat niet erkend is door de European Medicines Agency (EMA) en waarvan de cijfers rond efficiëntie niet openbaar gemaakt zijn.

Bezoekers moeten in de 72 uur voordat ze op reis gaan een negatieve PCR-test voor COVID-19 krijgen. Na een negatieve test, dient u een aanvraag in te dienen op de volgende website: https://seychelles.govtas.com/. Eenmaal ter plaatse dient u geen quarantaine te observeren, maar u dient wel te verblijven in een hotel dat goedgekeurd is door de autoriteiten.

Voor meer informatie en updates kan het reisadvies van het Ministerie van de Buitenlandse Zaken van de Seychellen geconsulteerd worden op: http://www.health.gov.sc/wp-content/uploads/Entry-and-Stay-Conditions-for-Travellers.pdf (in de taal van het land).

Indien u naar de Seychellen reist, informeert u best de Belgische Ambassade in Nairobi per e-mail via nairobi@diplobel.fed.be

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

De veiligheidssituatie in de Seychellen is over het algemeen goed.


Piraterij

Piraterij komt voor in grote delen van de Indische Oceaan, de zone rond de Seychellen inbegrepen. Pleziervaart buiten de beschermde zones rond de voornaamste eilanden is riskant en vergt bijzondere veiligheidsmaatregelen. Piraterij beïnvloedt het toerisme op de eilanden niet.


Criminaliteit

Criminaliteit is beperkt op het eiland maar er is sprake van een stijging van het aantal inbraken, (gewapende) overvallen, diefstallen en aanrandingen. Het is dan ook aangeraden de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen en de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

  • geen waardevolle voorwerpen of grote sommen in de auto achterlaten of bij zich dragen, meer specifiek bij een trekking of op het strand;
  • zich 's nachts niet alleen verplaatsen;
  • iedere boottocht of bergexcursie melden en bij voorkeur in groep vertrekken.

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.