Seychellen

kaart Seychellen

 

 

Laatste update

COVID-19

Sinds 14 maart 2020 werden ook in de Seychellen de eerste gevallen van het virus gedetecteerd.

Vanaf 27/03/20 om 23.59 zullen alle internationale vlucht van en naar de Seychellen, op één na, worden opgeschort. De enige internationale vlucht van en naar het eiland zou de vlucht van Air Seychelles naar Johannesburg, Zuid-Afrika. De reizigers die gestrand zijn, worden uitgenodigd contact op te nemen met de British High Commission helpline (+248 2600 451), die de lijsten centraliseren voor alle EU burgers.

Voor meer informatie en updates kan het reisadvies van het Ministerie van de Buitenlandse Zaken van de Seychelles geconsulteerd worden op: http://www.mfa.gov.sc/static.php?content_id=18&news_id=2013

 

 

Description

Algemene veiligheid

De veiligheidssituatie in de Seychellen is over het algemeen goed.


Piraterij

Piraterij komt voor in grote delen van de Indische Oceaan, de zone rond de Seychellen inbegrepen. Pleziervaart buiten de beschermde zones rond de voornaamste eilanden is riskant en vergt bijzondere veiligheidsmaatregelen. Piraterij beïnvloedt het toerisme op de eilanden niet.


Criminaliteit

Criminaliteit is beperkt op het eiland maar er is sprake van een stijging van het aantal inbraken, (gewapende) overvallen, diefstallen en aanrandingen. Het is dan ook aangeraden de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen en de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

  • geen waardevolle voorwerpen of grote sommen in de auto achterlaten of bij zich dragen, meer specifiek bij een trekking of op het strand;
  • zich 's nachts niet alleen verplaatsen;
  • iedere boottocht of bergexcursie melden en bij voorkeur in groep vertrekken.

Om onze consulaire bijstand nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.