Singapore

kaart Singapore

 

Laatste update

Coronavirus Covid-19:

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan,  voorziet het Singaporese Ministry of Health (MOH) in maatregelen die u kan vinden op een speciale website, die te consulteren is op: https://www.moh.gov.sg/2019-ncov-wuhan (externe link).

Vanaf 24 maart 2020 worden geen korte termijn bezoekers (toeristen) meer toegelaten tot het Singaporese grondgebied. Alle houders van een werkvergunning (Employment Pass, S-Pass, Work Permit, Work Holiday Pass) evenals hun familie (Dependant Pass, Long Term Social Visit Pass) die terugkeren uit het buitenland moeten verplicht toestemming vragen aan het Ministerie van Manpower (MOM) voordat ze Singapore kunnen binnenkomen, op straffe van intrekking van de verblijfsvergunning die leidt tot verwijdering uit Singapore. Het MOM geeft voorrang aan werknemers uit essentiële sectoren zoals gezondheidszorg en transport .(zie mom.gov.sg). De ambassade heeft weet van Belgen die toegang geweigerd werd tot het grondgebied omdat dergelijke toestemming niet werd aangevraagd of verkregen.

Alle Belgen met een  toeristenvisum die nog aanwezig zijn in Singapore worden aangeraden het land te verlaten zolang er nog commerciële vluchten beschikbaar zijn. U dient rekening te houden met het feit dat toeristen, die nog in Singapore aanwezig zijn, bij wie het coronavirus wordt vastgesteld, de hoge medische kosten voor eigen rekening zullen moeten nemen.  
Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u ook aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be (externe link)

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Singapore. Het risico van terroristische aanslagen is dan wel wereldwijd toegenomen, onder meer in Zuidoost-Azië, maar tot op heden was er in Singapore geen enkele aanslag.

 
Criminaliteit

De criminaliteit in Singapore is miniem. Reizigers kunnen zich vrij en ongehinderd verplaatsen op alle uren van de dag en de nacht. Het is wel aangeraden de gebruikelijke waakzaamheid in acht te nemen.