Singapore

kaart Singapore

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, voorziet het Singaporese Ministry of Health (MOH) in maatregelen die u kan vinden op een speciale website, die te consulteren is op: https://www.moh.gov.sg/2019-ncov-wuhan.

Sinds 24 maart 2020 zijn korte termijn bezoeken in Singapore niet toegelaten. In zeer uitzonderlijke gevallen en na goedkeuring van een aanvraag door de bevoegde Singaporese autoriteiten kan toegang tot het Singaporees grondgebied worden verkregen. Voor meer info: https://www.ica.gov.sg/covid-19. Bij aankomst in Singapore dient alleszins een ‘stay home notice’ (quarantaine) van 14 dagen te worden nageleefd in een door de regering aangeduide locatie op eigen kost. Aankomende reizigers worden onderworpen aan een Covid-19-test. Voorafgaand aan het vertrek naar Singapore (binnen de 72u) dient ook een Covid-19 PCR-test worden afgenomen en bij aankomst dient het geldig negatief resultaat van deze test in Engelse taal worden voorgelegd.

Alle houders van een werkvergunning (Employment Pass, S-Pass, Work Permit, Work Holiday Pass) evenals hun familie (Dependant Pass, Long Term Social Visit Pass) die terugkeren uit het buitenland moeten verplicht toestemming vragen aan het Ministerie van Manpower (MOM) voordat ze Singapore kunnen binnenkomen, op straffe van intrekking van de verblijfsvergunning die leidt tot verwijdering uit Singapore. De ambassade heeft weet van Belgen die toegang geweigerd werd tot het grondgebied omdat dergelijke toestemming niet werd aangevraagd of verkregen.

Sinds 2 juni is transit op de luchthaven Changi van Singapore opnieuw mogelijk onder voorwaarden: reizigers die een transit maken in Singapore, moeten van tevoren contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij om na te gaan of ze zullen worden toegelaten tot de transitzone in Singapore.

 

Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u ook aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Singapore. Het risico van terroristische aanslagen is dan wel wereldwijd toegenomen, onder meer in Zuidoost-Azië, maar tot op heden was er in Singapore geen enkele aanslag.

 
Criminaliteit

De criminaliteit in Singapore is miniem. Reizigers kunnen zich vrij en ongehinderd verplaatsen op alle uren van de dag en de nacht. Het is wel aangeraden de gebruikelijke waakzaamheid in acht te nemen.