Sri Lanka

kaart Sri Lanka

Laatste update

Over het algemeen is Sri Lanka een veilige bestemming, waarnaar zonder problemen kan gereisd worden.

Nadat President Sirisena op 26 oktober 2018 een nieuwe Premier probeerde aan te stellen, kende Sri Lanka een periode van politieke onrust. HOewel de rust immidels is weergekeerd, blijft voorzichtigheid geboden. Reizigers wordt aangeraden demonstraties te vermijden, en voorzichtig te zijn in de buurt van grote bijeenkomsten.
 

Kleine criminaliteit, kredietkaartfraude en aanranding zijn de voornaamste risico’s voor toeristen.

Sri Lanka kent 2 moessons: een zuidwestelijke moesson van mei tot september; een noordoostelijke moesson van oktober tot januari. Het wordt in die periodes regelmatig geteisterd door hevige stortregens, met overstromingen en landverschuivingen tot gevolg.  Het is raadzaam bij de planning van uw reis rekening te houden met de moessonperiode. De toestand kan lokaal vaak erg verschillen. Wij raden u aan de lokale pers en de weersvoorspellingen op te volgen, bijvoorbeeld via het disaster management centre http://www.dmc.gov.lk/index.php?lang=en (Twitter: @dmc_lk) en het meteorologisch instituut van Sri Lanka http://www.meteo.gov.lk/index.php?lang=en.

De Dengue-koorts is een van de voornaamste gezondheidsrisico’s, vooral in het regenseizoen. Reizigers wordt aangeraden zich tegen muggen te beschermen.

Om onze consulaire bijstand te optimaliseren, worden reizigers verzocht hun reisgegevens in te geven op Travellers Online https://travellersonline.diplomatie.be/Culture/Selection?returnUrl=%2f

 

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Op 26 oktober 2018 poogde President Sirisena de zittende Premier te vervangen. Daarop volgde een periode van politieke onrust. De rust is inmiddels weergekeerd, maar nieuwe spanningen zijn niet uit te sluiten.

Hoewel de situatie in Sri Lanka de laatste jaren voortdurend is verbeterd, blijven etnische en religieuze spanningen onderhuids aanwezig. Sporadisch geweld kan niet worden uitgesloten. Vermijd politieke manifestaties of spontane samenscholingen. Volg altijd goed het lokale nieuws op.
Ook in de noordelijke en oostelijke provincies is de situatie sterk verbeterd. Toeristen die naar de noordelijke provincie willen reizen hoeven geen bijzondere toelating meer aan te vragen bij het leger. De heropbouw van toeristische infrastructuur is er aan de gang, al blijven er zones die ontmijnd moeten worden. Wees voorzichtig en informeer u over de staat van de wegen en hotelaccommodatie. Vermijd militaire installaties en wees waakzaam voor elke signalisatie van landmijnen.

 
Criminaliteit
Kleine criminaliteit neemt toe in de toeristische gebieden. Er zijn ook meer gevallen van diefstal en kredietkaartfraude en van aanranding. Wij raden u aan om steeds waakzaam te blijven, vooral indien u als vrouw alleen door het land reist.
Wees voorzichtig met mensen die informeel hun diensten aanbeiden aan toeristen op de luchthaven, toeristische plaatsen als het internet. Ze zijn niet altijd betrouwbaar en soms gaat het om fraudeurs en oplichters.