Tadzjikistan

kaart Tadzjikistan

Laatste update

 

 

Description

Algemene veiligheid

Op 29 juli 2018 botste een auto opzettelijk- met buitenlandse fietsers die tevens met de mes werden aangevallen in de regio Danghara, 150 km ten zuiden van Dushanbe.  Gezien de algemene veiligheidssituatie in de regio blijft voorzichtigheid geboden. In het bijzonder in de provincie Gorno-Badakzhan (Pamir gebergte), trouwens aan een speciaal visum onderworpen, is de veiligheid nooit gewaarborgd.

Er moet ook rekening gehouden worden met het feit dat de vernietiging van landmijnen op het grondgebied van Tadzjikistan aan de gang is, maar dat het bestaan van mijnen op bepaalde plaatsen niet uit te sluiten is (namelijk aan de grens met Oezbekistan).

Ondanks een verscherpt toezicht van de ordediensten, dient men eveneens op zijn hoede te zijn voor kleine straatcriminaliteit. Drukbezochte plaatsen als markten, volksmassa's en betogingen worden best gemeden.

Het is hoe dan ook aangeraden contact op te nemen met de ambassade van België in Kazachstan om uw aanwezigheid op het grondgebied van Tadzjikistan te melden, en op zijn minst zich te registreren op de website : Travellers Online.

Eveneens raden wij aan om op voorhand de toestand van de grenzen met de buurlanden na te gaan (vooral met Oezbekistan en Kirgizië), aangezien deze regelmatig kunnen worden gesloten om verschillende redenen.

Noteer dat de weersomstandigheden, zeker in de winter en in de bergen, er toe kunnen leiden dat sommige wegen en gebieden onbereikbaar zijn.  Telefonisch contact met het buitenland is soms onmogelijk.