Tadzjikistan

kaart Tadzjikistan

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

De Tadzjiekse regering heeft eind april 2020 het bestaan van de coronavirus in het land erkend. De toestand was eind 2020 officieel gestabiliseerd. Na echter het einde van alle coronavirusbesmettingen te hebben aangekondigd heeft de Tadzjiekse regering de hername van de pandemie erkend sedert midden 2021.

Ook al hernemen sommige vluchten (Kazachstan –Almaty, Oezbekistan, Verenigde Arabische Emiraten, Turkije en Rusland - Moskou), de verbindingen met de buurlanden blijven willekeurig. Tadzjikistan levert opnieuw visa af aan Belgische onderdanen. Echter : mensen die toegelaten worden moeten een covidtest van minder dan 72 uur oud voorleggen bij aankomst. Bovendien geldt opnieuw een quarantaineplicht van 14 dagen voor éénieder die het land binnenkomt, ongeacht de symptomen. Veiligheidsmaatregelen, zoals de sluiting van grensposten (thans met Kirgizië), blijven van toepassing. Indien u symptomen vertoont, vragen wij u binnen te blijven en een dokter te bellen. Begeef u niet naar een publieke ruimte zoals een dokterspraktijk of ziekenhuis, en vermeld tijdens uw telefoongesprek de symptomen die u vertoont.

De FOD Volksgezondheid heeft een site gewijd aan het coronavirus online gezet: www.info-coronavirus.be/nl

Hou bij de planning van uw reizen ook rekening met ons algemene advies met betrekking tot de gezondheidszorg in Tadzjikistan, waaronder de nood aan een reisverzekering die repatriëring dekt en het feit dat de lokale gezondheidszorg niet op Westers niveau is. 

Het recente grensconflict met Kirgizië rond de Tadzjiekse enclave van Vorukh heeft geleid tot een tijdelijke sluiting van de grenzen tussen beide landen.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Registreer uw reis van tevoren via TravellersOnline (http://travellersonline.diplomatie.be).

 

Aanslagen en onrust

Op 29 juli 2018 reed aan auto – opzettelijk – buitenlandse fietsers aan. Daarna werden ze aangevallen met een mes. Dit gebeurde in de regio Danghara, 150 km ten zuiden van de hoofdstad Doesjanbe.

U moet dus voorzichtig blijven.

Het grootste risico loopt u in de provincie Gorno-Badakzhan (het Pamirgebergte). U hebt hiervoor trouwens een speciaal visum nodig.

 

Landmijnen

In Tadzjikistan liggen nog landmijnen. Deze worden vernietigd, maar het zou kunnen dat er mijnen liggen aan de grens met Oezbekistan.

 

Drukke plaatsen

Let op voor kleine criminaliteit, vooral waar veel mensen zijn (markten). Vermijd volksmassa’s en betogingen.

 

Bereikbaarheid van wegen en gebieden

Soms zijn wegen en gebieden niet bereikbaar door het weer, vooral in de winter en in de bergen. U kunt niet altijd overal bellen nog via internet communiceren met het buitenland. Hou hiermee rekening als u uw reis plant en meld dit ook vooraf aan uw familie en kennissen.

 

Grenzen

De grenzen met buurlanden worden soms gesloten. Dit gebeurt vooral met Oezbekistan en Kirgizië. Vraag vooraf na of de grenzen (waarschijnlijk) open zijn.