Taiwan

Taiwan small image

 

Laatste update

Sedert eind december 2019 treft een longziekte (coronavirus 2019-nCoV) duizenden mensen overal ter wereld, inclusief Taiwan waar er een beperkt aantal gevallen bevestigd werd.

Controle- en quarantainemaatregelen en bepaalde toegangsbeperkingen zijn nu van toepassing.

De Taiwanese autoriteiten hebben de sluiting van hun grenzen aangekondigd vanaf 19 maart middernacht (lokale tijd in Taipei). Buitenlandse reizigers zullen het Taiwanese grondgebied niet langer kunnen betreden. Uitzonderingen zijn van toepassing op buitenlanders met een geldige Taiwanese verblijfskaart (Alien Resident Card, ARC), diplomaten en bepaalde ondernemers met de vereiste vergunningen. Alle reizigers die toegelaten worden zullen gedurende een periode van 14 dagen thuis moeten blijven na hun aankomst (home quarantine) ; dit geldt ook voor alle reizigers die vanuit Europa, Turkije, Egypte en Dubai naar Taiwan zijn gekomen tussen 5 en 14 maart 2020.

Transitvluchten die in Taiwanese luchthavens stoppen zijn vanaf 24 maart tot en met 7 april nier meer toegelaten

De Taiwanese autoriteiten hebben beslist dat het verblijf voor een periode van 30 dagen automatisch zal verlengd worden voor alle reizigers die het Taiwanese grondgebied op / vóór 21 maart hebben betreden met een visitor visa, een landing visa alsook voor reizigers die vrijgesteld zijn  van een visum, en dit zolang hun verblijf de totale periode 180 dagen niet overschrijdt. Reizigers moeten hiervoor geen verdere stappen ondernemen.

In het algemeen raden de Taiwanese autoriteiten bij ziektesymptomen als koorts en moeilijke ademhaling aan zo snel mogelijk een arts te raadplegen. Een noodnummer (0800-001922) werd ingevoerd in Taiwan waar u terecht kan met alle medische vragen. Verder wordt ook aandacht gevraagd voor een strikte toepassing van hygiënemaatregelen, zoals een goede handhygiëne en het dragen van een mondmasker.

De specifieke maatregelen die de autoriteiten van Taiwan hebben genomen om de epidemie aan te pakken en alle informatie over de huidige situatie in Taiwan zijn beschikbaar op de website van het ‘Centers for Disease Control’: www.cdc.gov.tw/En

De FOD Volksgezondheid heeft een site gewijd aan het coronavirus online gezet, die hier toegankelijk is: www.info-coronavirus.be/nl

 

 
Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Criminaliteit

Hoewel ook in Taiwan kleine criminaliteit voorkomt zijn weinig toeristen of expats er in de afgelopen jaren slachtoffer van geweest. Reizigers die zich ’s avonds laat alleen dienen te verplaatsen, wordt wel aanbevolen betrouwbare taxibedrijven telefonisch te contacteren.

Terrorisme

Er is in Taiwan geen specifieke terroristische dreiging.