Taiwan

Taiwan small image


 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 

COVID

Reizen naar Taiwan is ten zeerste afgeraden.

RIZIV-INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

 

Sedert eind december 2019 treft COVID-19 duizenden mensen overal ter wereld, inclusief Taiwan waar er een beperkt aantal gevallen bevestigd werd. Controle- en quarantainemaatregelen en bepaalde toegangsbeperkingen zijn nu van toepassing.

Binnenkomst in Taiwan

Sedert 29 juni kunnen buitenlandse reizigers die naar Taiwan wensen te reizen om andere redenen dan toerisme en “sociale en reguliere bezoeken” opnieuw het Taiwanese grondgebied betreden; reizigers moeten hiervoor een special permit aanvragen bij een Taiwanese vertegenwoordiging in het buitenland. Buitenlanders met een geldige Taiwanese verblijfskaart (Alien Resident Card, ARC) kunnen Taiwan ook binnenkomen; hun ARC geldt als toelatingsdocument.

Opgelet! Alle toegelaten reizigers  moeten over een Engelstalig medisch attest beschikken waarop een negatieve resultaat staat van een RT-PCR test genomen maximum 3 werkdagen vóór de inschepping van het vlucht. Zijn hiervan vrijgesteld: ARC holders, diplomaten, studenten, gastarbeiders, reizigers die om dringende redenen naar Taiwan moeten reizen en bemanningsleden van vessels die in Taiwan aankomen.

Toegelaten reizigers moeten momenteel gedurende een periode van 14 dagen in quarantaine blijven, thuis of in een aangewezen hotel. Een versoepeling van die maatregel werd eerder voorzien voor enkele landen en gebieden ; België hoort hier momenteel niet bij.

Transitvluchten in Taoyuan International Airport zijn sinds 25 juni opnieuw toegelaten op drie voorwaarden 1) enkel de vluchten van China Airlines, Eva Air en Cathay Pacific kunnen een tussenstop maken in Taoyuan, 2) vluchten vanuit/naar China kunnen geen tussenstop maken en 3) dooreizende passagiers kunnen maximaal gedurende 8 uren in de luchthaven blijven.  

 
Verblijf in Taiwan

Reizigers die het Taiwanese grondgebied op / vóór 21 maart hebben betreden zonder visum (visa exempt) kunnen momenteel hun legaal verblijf (beperkt tot 180 dagen) automatisch verlengen voor 3 opeenvolgende periodes van 30 dagen. Met andere woorden: zij kunnen tot 270 dagen blijven in Taiwan. Zij moeten hiervoor geen verdere stappen ondernemen. Klik hier voor meer informatie.

 
Maatregelen n. a. v. de COVID-19-epidemie

Alle maatregelen die de autoriteiten van Taiwan hebben genomen om de epidemie aan te pakken en informatie over de huidige situatie in Taiwan zijn beschikbaar op de website van het ‘Centers for Disease Control’: www.cdc.gov.tw/En. Aandacht wordt vooral gevraagd voor een strikte toepassing van hygiënemaatregelen, zoals een goede handhygiëne en het dragen van een mondmasker. Een noodnummer (0800-001922) werd ingevoerd in Taiwan waar u terecht kan met alle medische vragen over COVID-19.

 

 

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Criminaliteit

Hoewel ook in Taiwan kleine criminaliteit voorkomt zijn weinig toeristen of expats er in de afgelopen jaren slachtoffer van geweest. Reizigers die zich ’s avonds laat alleen dienen te verplaatsen, wordt wel aanbevolen betrouwbare taxibedrijven telefonisch te contacteren.

Terrorisme

Er is in Taiwan geen specifieke terroristische dreiging.