Tsjechië

kaart Tsjechië

 

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

 

1. Het land binnenkomen

Indien u vanuit België of een ander EU+ land naar Tsjechië reist dan is het niet verplicht om te bewijzen dat u infectie vrij bent.

 

2. Hygiënische maatregelen en beperkingen die van toepassing zijn in het land

De hygiënemaatregelen opgelegd door de Tsjechische regering worden regelmatig gewijzigd naar aanleiding van de evolutie van de situatie. Om de beperkingen te kennen met betrekking tot bijeenkomsten binnen en buiten en het bezoeken van hotels, restaurants en cafés, raadpleegt u de website van het ministerie van Volksgezondheid (zie 'online bronnen' hieronder).

 

3. Online bronnen

Voor gedetailleerde informatie over de voorwaarden voor toegang tot Tsjechisch grondgebied en het Passenger Locator Form, zie de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (in het Engels / Tsjechisch).

Voor de classificatie van landen volgens hun risico op besmetting met COVID-19, zie het document List of countries with a low, medium and high risk of COVID-19 transmission.

Voor gedetailleerde informatie over beperkingen en sanitaire maatregelen die van toepassing zijn op Tsjechisch grondgebied, zie de website van het ministerie van Volksgezondheid, de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, en deze informatiewebsite (in het Engels / Tsjechisch).

 

Om de consulaire hulp beter te organiseren, raden we u ook aan om uw reis te registreren via Travellers Online.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Afgezien van het risico van besmetting met COVID-19, brengt reizen naar Tsjechië geen specifieke risico's met zich mee. Het blijft aan te raden om op te passen voor zakkenrollers, vooral in het openbaar vervoer.

 
Criminaliteit


Zoals in alle grote steden en toeristische omgevingen, is het raadzaam om waakzaam te blijven.