Uruguay

kaart Uruguay

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

 • Momenteel mag u enkel naar het buitenland reizen om een essentiële reden. U kan meer lezen over essentiële redenen voor reizen op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen 
 • Indien u toch voor een essentiële reis naar het buitenland zal reizen, raden we aan rekening te houden met onderstaande adviezen. 

 

COVID

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

De Uruguayaanse autoriteiten laten geen reizigers toe in hun land.

De sanitaire noodtoestand is uitgeroepen in Uruguay per Decreet 93/2020.

De grenzen (land, rivier en lucht) met Argentinië zijn gesloten (behalve bepaalde uitzonderingen, zie hieronder), alsook die met Brazilië (behalve bepaalde uitzonderingen, onder andere voor grensarbeiders, zie hieronder).

Enkel de Uruguayanen en buitenlandse residenten mogen het land nog in. Deze laatsten moeten zich aan de hieronder vermelde maatregelen houden.

Er worden een paar uitzonderingen gemaakt, met name om gezinshereniging en om dringende professionele redenen (meer informatie hier). De uitzonderlijke toestemming om het land binnen te komen kan hier aangevraagd worden.

De toegang tot Uruguay wordt tot 31/01/2021 opgeschort. De enige uitzonderingen op deze grensafsluiting zijn Uruguayanen of buitenlandse residenten die op 06/01/2021 al een vliegticket hadden gekocht. Als dit het geval is, dient ​​u hier een inreisvergunning aan te vragen.

Reguliere vluchten van en naar Europa zijn via Air Europa en Iberia beschikbaar. Gelieve de websites van deze luchtvaartmaatschappijen te raadplegen voor meer informatie.

De maatschappij Buquebus biedt 2 boten per week aan tussen Montevideo en Buenos Aires.

Iedereen, ongeacht zijn nationaliteit, die het land binnenkomt, moet:

 • Het formulier "Traveler’s Health Declaration" ondertekenen;
 • Een temperatuurcontrole (en andere mogelijke medische tests) ondergaan;
 • Een mondmasker dragen wanneer een afstand van 2 meters niet gerespecteerd kan worden;
 • Het negatieve resultaat van een PCR-test uitgevoerd uiterlijk 72 uur voor aanvang van de reis kunnen aantonen (uitzondering: kinderen jonger dan 6 jaar);
 • Een geldige ziektekostenverzekering die de Covid-19 dekt hebben;
 • Een verplichte afzondering van 7 dagen respecteren en ofwel, op de 7e dag, een nieuwe PCR-test ondergaan, ofwel de verplichte afzondering met 7 dagen verlengen om 14 dagen afzondering vanaf de datum van binnenkomst in het land te bereiken
 • U vindt gedetailleerde informatie hier.

De onderstaande informatie met betrekking tot toelatingseisen voor Uruguay is louter indicatief. We herinneren u eraan dat alleen de Argentijnse overheden u volledige en up-to-date informatie kunnen verstrekken over de voorwaarden voor toegang tot hun grondgebied.

De Uruguayaanse overheden hebben de volgende maatregelen getroffen:

 • De regering vraagt om sociale activiteiten te beperken en samenscholingen te vermijden.
 • Mensen boven de 65 worden aangespoord om zichzelf in preventieve sociale afzondering te plaatsen.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer, alsook in winkels. Het wordt aanbevolen om het te dragen zodra een afstand van 2 meter niet kan worden gerespecteerd. De overheid voorziet in bepaalde gevallen een boete.
 • Bars en restaurants zijn tot middernacht open.
 • Shoppings en winkelcentra zijn toegankelijk maar met beperkte capaciteit.
 • Openbare shows zijn tussen 21/12/2020 en 10/01/2021 opgeschort.
 • Sportclubs zijn beperkt tot een capaciteit van 30% en voor maximaal één uur. Het gebruik van kleedkamers is niet toegestaan.
 • Telewerken wordt in openbare diensten geïmplementeerd behalve in uitzonderlijke gevallen. Ook de privésector wordt verzocht om telewerken te begunstigen.
 • Interdepartementaal vervoer zal tussen 21/12/2020 en 10/01/2021 op 50% van zijn capaciteit draaien.
 • Privé-bijeenkomsten moeten worden beperkt tot 10 personen, waarbij het concept van een bubbel wordt bevorderd.
 • Bij koorts of een ander Covid-19 symptoom (hoest, keelpijn of ademhalingsmoeilijkheden), neem dan contact op met een arts.
 • Diegene die deze regelgeving niet respecteert riskeert boete of gevangenisstraf.
 • Meer informatie hier.

Gedetailleerde informatie (in het Spaans) is te vinden op de website van het Uruguayaanse Ministerie van Volksgezondheid.

Voor alle praktische vragen met betrekking tot uw reis, nodigen wij u uit om eerst uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau en/of verzekeringsmaatschappij te raadplegen.

 

We raden ook alle Belgische reizigers in Uruguay, die dit nog niet hebben gedaan, sterk aan om zich in te schrijven op TravellersOnline.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Criminaliteit

In Montevideo is een toenemende onveiligheid voelbaar, vooral in het historisch centrum (de haven en de oude stad), alsmede in de volksbuurten aan de rand van de hoofdstad. Dit is het terrein van gauwdieven, maar er komen ook daden van agressie en gewapende overvallen voor. De lokale autoriteiten hebben in gevoelige buurten de veiligheidsmaatregelen en het aantal politiepatrouilles opgevoerd. Niettemin is er meer waakzaamheid geboden en is het raadzaam er 's nachts niet naartoe te gaan.

In andere wijken van Montevideo zoals Pocitos en Carrasco en in andere steden en regio’s van het land, waaronder Colonia, Punta del Este en Rocha, is het veiliger maar ook daar is geïsoleerde criminaliteit niet uitgesloten. Horloges, juwelen, GSM’s en andere waardevolle voorwerpen worden best niet opzichtig gedragen. Het is eveneens aangeraden geld op een discrete manier te behandelen. Wie verplaatsingen doet neemt best enkel fotokopieën van identiteits- en reisdocumenten mee. Indien men toch met de originele reisdocumenten op stap dient te gaan, is het best niet alles (geld, vliegtuigbiljet, paspoort) in dezelfde zak te steken. In het geval van een gewapende overval is het ten zeerste aangeraden geen verzet te bieden.