Uruguay

kaart Uruguay

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

Alle informatie over COVID-19 in Uruguay, vindt u hier.

***

De grenzen (land, rivier en lucht) met Argentinië zijn gesloten (behalve bepaalde uitzonderingen), alsook degenen met Brazilië (behalve bepaalde uitzonderingen, onder andere voor grensarbeiders).

Enkel de Uruguayanen en buitenlandse residenten mogen het land nog in

Er worden een paar uitzonderingen gemaakt, met name om gezinshereniging en om dringende professionele redenen. De uitzonderlijke toestemming om het land binnen te komen kan hier aangevraagd worden.

Meer informatie hier.

Reguliere vluchten van en naar Europa zijn via Air Europa en Iberia beschikbaar. Gelieve de websites van deze luchtvaartmaatschappijen te raadplegen voor meer informatie.

De maatschappij Buquebus biedt 3 dagen per week boten aan tussen Montevideo en Buenos Aires.

Iedereen die het land binnenkomt, moet ongeacht zijn nationaliteit:

  • Een inreisvergunning voor Uruguay aanvragen (« Autorización de Ingreso al Uruguay ») (niet-residerende buitenlanders);
  • Een gezondheidsverklaring van de reiziger invullen (« Declaración de Salud del Viajero »);
  • Een negatief resultaat van een PCR-test die uiterlijk 72 uur voor aanvang van de reis is uitgevoerd voorleggen (uitzonderingen: kinderen jonger dan 6 jaar en, onder bepaalde voorwaarden, mensen die recent COVID-19 gehad hebben);
  • Over een medische verzekering die COVID-19 dekt en die geldig in Uruguay is beschikken;
  • Een verplichte 7-daagse isolatie respecteren en op de 7e dag een nieuwe PCR-test laten uitvoeren (uitzonderingen: onder bepaalde voorwaarden, mensen die gevaccineerd zijn of die recent COVID-19 gehad hebben);
  • Gedetailleerde informatie (uitzonderingen, enz.) vindt u hier.

De bovenstaande informatie met betrekking tot toelatingseisen voor Uruguay is louter indicatief. We herinneren u eraan dat alleen de Uruguayaanse overheden u volledige en up-to-date informatie kunnen verstrekken over de voorwaarden voor toegang tot hun grondgebied.

Gedetailleerde informatie (in het Spaans) is te vinden op de website van het Uruguayaanse Ministerie van Volksgezondheid.

Voor alle praktische vragen met betrekking tot uw reis, nodigen wij u uit om eerst uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau en/of verzekeringsmaatschappij te raadplegen.

We raden ook alle Belgische reizigers in Uruguay, die dit nog niet hebben gedaan, sterk aan om zich in te schrijven op TravellersOnline.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Criminaliteit

In Montevideo is een toenemende onveiligheid voelbaar, vooral in het historisch centrum (de haven en de oude stad), alsmede in de volksbuurten aan de rand van de hoofdstad. Dit is het terrein van gauwdieven, maar er komen ook daden van agressie en gewapende overvallen voor. De lokale autoriteiten hebben in gevoelige buurten de veiligheidsmaatregelen en het aantal politiepatrouilles opgevoerd. Niettemin is er meer waakzaamheid geboden en is het raadzaam er 's nachts niet naartoe te gaan.

In andere wijken van Montevideo zoals Pocitos en Carrasco en in andere steden en regio’s van het land, waaronder Colonia, Punta del Este en Rocha, is het veiliger maar ook daar is geïsoleerde criminaliteit niet uitgesloten. Horloges, juwelen, GSM’s en andere waardevolle voorwerpen worden best niet opzichtig gedragen. Het is eveneens aangeraden geld op een discrete manier te behandelen. Wie verplaatsingen doet neemt best enkel fotokopieën van identiteits- en reisdocumenten mee. Indien men toch met de originele reisdocumenten op stap dient te gaan, is het best niet alles (geld, vliegtuigbiljet, paspoort) in dezelfde zak te steken. In het geval van een gewapende overval is het ten zeerste aangeraden geen verzet te bieden.