Uruguay

kaart Uruguay

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

 

Reizen naar Uruguay is toegestaan voor Uruguayaanse staatsburgers, buitenlandse residenten alsook niet-residerende buitenlanders met een volledig vaccinatieschema, onder strikte naleving van bepaalde voorwaarden. Niet-residerende buitenlanders die geen volledig vaccinatieschema hebben en om humanitaire, familiale of professionele redenen naar Uruguay willen reizen, moeten een uitzonderlijke toestemming aanvragen bij de bevoegde Uruguayaanse autoriteiten.

Consulteer alle informatie over de toegangsvoorwaarden tot Uruguay in verband met COVID-19. Gelieve voor vragen over de toegangsvoorwaarden tot Uruguay contact op te nemen met de Uruguayaanse Ambassade bevoegd voor het land waar u woont.

Gedetailleerde informatie over de COVID-19-maatregelen is te vinden op de website van het Uruguayaanse Ministerie van Volksgezondheid (in het Spaans).


We raden alle Belgische reizigers die naar Uruguay reizen ten zeerste aan om zich te registreren op Travellers Online.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Criminaliteit

In Montevideo is een toenemende onveiligheid voelbaar, vooral in het historisch centrum (de haven en de oude stad), alsmede in de volksbuurten aan de rand van de hoofdstad. Dit is het terrein van gauwdieven, maar er komen ook daden van agressie en gewapende overvallen voor. De lokale autoriteiten hebben in gevoelige buurten de veiligheidsmaatregelen en het aantal politiepatrouilles opgevoerd. Niettemin is er meer waakzaamheid geboden en is het raadzaam er 's nachts niet naartoe te gaan.

In andere wijken van Montevideo zoals Pocitos en Carrasco en in andere steden en regio’s van het land, waaronder Colonia, Punta del Este en Rocha, is het veiliger maar ook daar is geïsoleerde criminaliteit niet uitgesloten. Horloges, juwelen, gsm’s en andere waardevolle voorwerpen worden best niet opzichtig gedragen. Het is eveneens aangeraden geld op een discrete manier te behandelen. Wie verplaatsingen doet neemt best enkel fotokopieën van identiteits- en reisdocumenten mee. Indien men toch met de originele reisdocumenten op stap dient te gaan, is het best niet alles (geld, vliegtuigbiljet, paspoort) in dezelfde zak te steken. In het geval van een gewapende overval is het ten zeerste aangeraden geen verzet te bieden.