Uruguay

kaart Uruguay

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

COVID

Uruguay heeft momenteel te maken met een zeer hoog aantal besmettingen en overlijdens als gevolg van Covid-19. De regering nam in maart 2021 aanvullende maatregelen om de verspreiding van het virus te verminderen.

Zo wordt onderwijs momenteel grotendeels op afstand gegeven, zijn overheidsgebouwen gesloten en ook de horeca- en toerismesector hebben met extra beperkingen te maken. Het samenscholingsverbod in de publieke ruimte (Wet 19.932) zal minstens gelden tot eind juni.

Informatie over de maatregelen die van kracht zijn om Covid-19 te bestrijden, vindt u hier.

***

De grenzen (land, rivier en lucht) met Argentinië zijn gesloten (behalve bepaalde uitzondering), alsook degenen met Brazilië (behalve bepaalde uitzonderingen, onder andere voor grensarbeiders).

Enkel de Uruguayanen en buitenlandse residenten mogen het land nog in. Een inreistoestemming moet hier aangevraagd worden.

Er worden een paar uitzonderingen gemaakt, met name om gezinshereniging en om dringende professionele redenen. De uitzonderlijke toestemming om het land binnen te komen kan hier aangevraagd worden.

Meer informatie hier.

Reguliere vluchten van en naar Europa zijn via Air Europa en Iberia beschikbaar. Gelieve de websites van deze luchtvaartmaatschappijen te raadplegen voor meer informatie.

De maatschappij Buquebus biedt boten 2 dagen per week aan tussen Montevideo en Buenos Aires.

Iedereen, ongeacht zijn nationaliteit, die het land binnenkomt, moet:

  • Het formulier "Traveler’s Health Declaration" ondertekenen;
  • Een temperatuurcontrole (en andere mogelijke medische tests) ondergaan;
  • Een mondmasker dragen wanneer een afstand van 2 meters niet gerespecteerd kan worden;
  • Het negatieve resultaat van een PCR-test uitgevoerd uiterlijk 72 uur voor aanvang van de reis kunnen aantonen (uitzondering: kinderen jonger dan 6 jaar). De PCR-test moet in het Spaans, Engels, Frans, Italiaans of Portugees worden geschreven. Als het in een andere taal is geschreven, moet het vergezeld gaan van een officiële vertaling in het Spaans of Engels;
  • Een geldige ziektekostenverzekering die de Covid-19 dekt hebben;
  • Een verplichte afzondering van 7 dagen respecteren en ofwel, op de 7e dag, een nieuwe PCR-test ondergaan, ofwel de verplichte afzondering met 7 dagen verlengen om 14 dagen afzondering vanaf de datum van binnenkomst in het land te bereiken. De opgelegde afzondering is niet van toepassing voor mensen die in de zes maanden voor vertrek volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Zij moeten het vaccinatiebewijs kunnen overleggen en de geldende immunisatieperiode na vaccinatie in acht nemen. Ook personen die in de 90 dagen voor vertrek besmet zijn geweest Covid-19 hoeven niet langer in afzondering. Zij moeten dit kunnen aantonen met een positieve PCR-RT test of een antigeentest die tussen 20 en 90 dagen vóór vertrek moet zijn afgenomen;
  • U vindt gedetailleerde informatie hier.

De bovenstaande informatie met betrekking tot toelatingseisen voor Uruguay is louter indicatief. We herinneren u eraan dat alleen de Uruguayaanse overheden u volledige en up-to-date informatie kunnen verstrekken over de voorwaarden voor toegang tot hun grondgebied.

Gedetailleerde informatie (in het Spaans) is te vinden op de website van het Uruguayaanse Ministerie van Volksgezondheid.

Voor alle praktische vragen met betrekking tot uw reis, nodigen wij u uit om eerst uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau en/of verzekeringsmaatschappij te raadplegen.

We raden ook alle Belgische reizigers in Uruguay, die dit nog niet hebben gedaan, sterk aan om zich in te schrijven op TravellersOnline.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Criminaliteit

In Montevideo is een toenemende onveiligheid voelbaar, vooral in het historisch centrum (de haven en de oude stad), alsmede in de volksbuurten aan de rand van de hoofdstad. Dit is het terrein van gauwdieven, maar er komen ook daden van agressie en gewapende overvallen voor. De lokale autoriteiten hebben in gevoelige buurten de veiligheidsmaatregelen en het aantal politiepatrouilles opgevoerd. Niettemin is er meer waakzaamheid geboden en is het raadzaam er 's nachts niet naartoe te gaan.

In andere wijken van Montevideo zoals Pocitos en Carrasco en in andere steden en regio’s van het land, waaronder Colonia, Punta del Este en Rocha, is het veiliger maar ook daar is geïsoleerde criminaliteit niet uitgesloten. Horloges, juwelen, GSM’s en andere waardevolle voorwerpen worden best niet opzichtig gedragen. Het is eveneens aangeraden geld op een discrete manier te behandelen. Wie verplaatsingen doet neemt best enkel fotokopieën van identiteits- en reisdocumenten mee. Indien men toch met de originele reisdocumenten op stap dient te gaan, is het best niet alles (geld, vliegtuigbiljet, paspoort) in dezelfde zak te steken. In het geval van een gewapende overval is het ten zeerste aangeraden geen verzet te bieden.