Vanuatu

Vanuatu

Laatste update

 

 

 

 

Bij reizen in Vanuatu is waakzaamheid geboden.

 Niet-essentiële reizen naar het eiland Ambae worden niet aanbevolen, met name vanwege het aanhoudende risico van activiteit van de Manaro Voui-vulkaan.

Coronavirus "2019-nCoV"

In Vanuatu zijn op dit moment nog geen besmettingen vastgesteld. De overheid van Vanuatu heeft de volgende maatregelen getroffen:

  • Internationale reizigers naar Vanuatu moeten voorafgaand aan vertrek een “Incoming Passenger Health Declaration Form” invullen.
  • Alle reizigers (met uitzondering van Vanuatu paspoorthouders) uit en via China, Taiwan, Hongkong, Macau, Zuid-Korea, Japan & Singapore zal de toegang tot Vanuatu worden geweigerd, tenzij ze 14 dagen hebben doorgebracht in een land buiten  de bovengenoemde lijst en een medisch certificaat kunnen overleggen.
  • Inwoners van Vanuatu worden aangeraden niet te reizen naar gebieden met aanhoudende overdracht van het virus.
  • Terugkerende Vanuatu paspoorthouders die de afgelopen 2 maanden in een land anders dan het vasteland van China zijn geweest, mogen in Hong Kong SAR of Singapore overstappen naar Vanuatu, maar alleen als de overstapperiode minder is dan 8 uur en ze in de transferterminal blijven.
  • Terugkerende Vanuatu paspoorthouders die een overstapperiode langer dan 8 uur hebben in Hong Kong of Singapore, of die de terminal verlaten, zijn onderhevig aan een zelf-quarantaine van 14 dagen buiten Vanuatu voordat ze het land mogen betreden.

Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

De FOD Volkgezondheid heeft een site gewijd aan Coronavirus online gezet, die hier toegankelijk is: www.info-coronavirus.be/nl.

 

 

Description

Algemene veiligheid

In Vanuatu wordt aan toeristen aangeraden om gedurende hun hele verblijf waakzaam te zijn wat betreft criminaliteit. Reizigers naar Vanuatu worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van het gastland op te volgen. Vanuatu is een archipel met 83 eilanden in de vorm van een Y, op 2.000 km ten noordoosten van Sydney. Er zijn spanningen tussen autochtonen. Vermijd samenscholingen en betogingen.

 
Criminaliteit


Vanuatu is relatief veilig. Er wordt echter een stijging van criminaliteit vastgesteld (agressies, verkrachtingen, inbraken).

Enkele noodnummers:

  • VILA: Politie: (678) 22 222
  • Ambulance (678)112;    
  • privé: Pro-Médical (678) 255 66
  • SANTO: Politie (678) 36 333   
  • Ambulance (678) 37112