Vanuatu

Vanuatu

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, dient men een quarantaine in België na te leven en een test te ondergaan. Meer informatie hierover vindt u op www.info-coronavirus.be.

Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Indien u momenteel in een gebied bent waarvoor bovenstaand Ministerieel Besluit van toepassing is, of als u een essentiële reis maakt naar dit gebied, dan is het aangeraden om onderstaande adviezen over de gehele veiligheidsproblematiek in dit gebied erop na te lezen.

Alle niet-essentiële reizen naar Vanuatu worden afgeraden.

De grenzen van Vanuatu zijn gesloten, behalve voor reizigers die toestemming hebben van de autoriteiten.

 

De FOD Volksgezondheid heeft een site gewijd aan Coronavirus online gezet, die hier toegankelijk is: www.info-coronavirus.be/nl.


 

Vanuatu werd begin april 2020 zwaar getroffen door de tropische cycloon Harold. Door de humanitaire responsactiviteiten die momenteel van kracht zijn, alsook teneinde de risico’s van het importeren van covid-19 te minimaliseren, blijven alle havens (lucht- en zeehavens) van binnenkomst gesloten tot nader orde.

Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

In Vanuatu wordt aan toeristen aangeraden om gedurende hun hele verblijf waakzaam te zijn wat betreft criminaliteit. Reizigers naar Vanuatu worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van het gastland op te volgen. Vanuatu is een archipel met 83 eilanden in de vorm van een Y, op 2.000 km ten noordoosten van Sydney. Er zijn spanningen tussen autochtonen. Vermijd samenscholingen en betogingen.

 
Criminaliteit


Vanuatu is relatief veilig. Er wordt echter een stijging van criminaliteit vastgesteld (agressies, verkrachtingen, inbraken).

Enkele noodnummers:

  • VILA: Politie: (678) 22 222
  • Ambulance (678)112;    
  • privé: Pro-Médical (678) 255 66
  • SANTO: Politie (678) 36 333   
  • Ambulance (678) 37112

Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze website. Om een beter idee te krijgen van wie onze website raadpleegt en naar welke informatie hij of zij op zoek is, willen wij u vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit zal maar enkele minuten van uw tijd vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De vragenlijst vindt u hier: https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Indien nodig kunt u rechtsboven de taal van de vragenlijst aanpassen.