Vanuatu

Vanuatu

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19
 

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

De grenzen van Vanuatu zijn gesloten, behalve voor reizigers die toestemming hebben van de autoriteiten. Reizigers die toestemming krijgen om het land te betreden, moeten bij het inchecken een negatief COVID-19 testresultaat voorleggen dat niet ouder is dan 72 uur. Binnenkomende reizigers moeten 14 dagen in quarantaine in een overheidsfaciliteit op eigen kosten.

Er zijn beperkte internationale vluchten naar en van Vanuatu.

Vanuatu heeft de noodtoestand verlengd tot 31 december 2021.

De FOD Volksgezondheid heeft een site gewijd aan het coronavirus.


Om consulaire bijstand beter te organiseren, raden we u aan om uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

In Vanuatu wordt aan toeristen aangeraden om gedurende hun hele verblijf waakzaam te zijn wat betreft criminaliteit. Reizigers naar Vanuatu worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van het gastland op te volgen. Vanuatu is een archipel met 83 eilanden in de vorm van een Y, op 2.000 km ten noordoosten van Sydney. Er zijn spanningen tussen autochtonen. Vermijd samenscholingen en betogingen.

 
Criminaliteit


Vanuatu is relatief veilig. Er wordt echter een stijging van criminaliteit vastgesteld (agressies, verkrachtingen, inbraken).

Enkele noodnummers:

  • VILA: Politie: (678) 22 222
  • Ambulance (678)112;    
  • privé: Pro-Médical (678) 255 66
  • SANTO: Politie (678) 36 333   
  • Ambulance (678) 37112