Zuid-Korea

kaart Zuid-Korea

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen

 

Belgen die naar Korea willen reizen, dienen vooraf een elektronische reistoestemming (K-ETA) aan te vragen op deze site. Ze moeten ook het bewijs hebben van een negatief resultaat van een PCR-test die binnen 48 uur voor hun vertrek is uitgevoerd.

Bovendien wordt iedereen bij aankomst in Korea getest op COVID-19. Nadien moeten reizigers 10 dagen in quarantaine verblijven. 

Raadpleeg de sectie "gezondheid en hygiëne" voor meer informatie.

 

Er zijn voortdurende politieke spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea. De spanningen op het Koreaanse schiereiland stijgen meestal rond de tijd van Zuid-Koreaans-Amerikaanse militaire oefeningen, die regelmatig worden gehouden in de lente en de herfst. In tijden van verhoogde spanningen moet u de actualiteit goed opvolgen.

Een periode van verhoogde spanningen heeft doorgaans geen effect op het dagelijkse leven in Zuid-Korea.

Belgen en hun gezin die gedurende langere tijd in Zuid-Korea verblijven, ook als dit verblijf slechts tijdelijk is en/of ze hun domicilie in België behouden, worden aanbevolen zich te registreren bij de ambassade. Reizigers, die voor korte tijd afreizen voor vakantie of zaken, kunnen hun reis zelf aankondigen via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

Description

Algemene veiligheid

Noodnummers: 112 (politie) en 119 (ambulance en brandweer).

1330 Korea Travel Hotline: Op het nummer 1330, beheerd door de Korea Tourism Organization (KTO), kunnen reizigers 24/7 toeristische en praktische informatie bekomen in het Engels. Via dit nummer kunt u ook de hulp van vertalers inroepen om u verstaanbaar te maken ten aanzien van bijvoorbeeld taxichauffeurs of winkelbedienden. 

In Zuid-Korea gelden de gebruikelijke veiligheidsvoorschriften: goed letten op de bagage, geld en kredietkaarten. Reis- en identiteitsdocumenten moeten op een veilige plaats worden bewaard. Neem bij voorkeur een fotokopie van reisdocumenten mee. Er doen zich weinig gevallen van diefstal en agressie voor.

Openbare demonstraties komen vaak voor, vooral in Seoul. Meestal verlopen ze zonder problemen, maar de sfeer kan snel omslaan, en incidenten zijn niet uit te sluiten. Vermijd daarom best alle demonstraties en grote bijeenkomsten, en wees extra waakzaam in hun buurt.

Sinds het einde van de Koreaanse oorlog in 1953 is het Koreaanse schiereiland verdeeld tussen Noord-Korea en Zuid-Korea, van elkaar gescheiden door een gedemilitariseerde zone (DMZ). Als u zich in de buurt van de DMZ bevindt, moet u extra voorzichtig zijn en het advies van de lokale autoriteiten opvolgen. De DMZ is alleen toegankelijk in georganiseerd verband. Bezoekers worden militair begeleid en het is ten strengste verboden om de groep te verlaten.