Zuid-Korea

kaart Zuid-Korea

 

Laatste update

Reizen naar de Republiek Korea houdt geen specifieke veiligheidsrisico's in voor toeristen of zakenlui.

De spanning op het Koreaanse schiereiland daalde aanzienlijk in 2018 als gevolg van een reeks topontmoetingen tussen Noord-Korea, Zuid-Korea en de VS. Noord-Korea bevestigde meermaals zijn engagement voor denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland.

In het verleden zijn soortgelijke periodes van diplomatieke dooi niet volgehouden. De spanningen stijgen meestal rond de tijd van Zuid-Koreaans-Amerikaanse militaire oefeningen, die regelmatig worden gehouden in de lente en de herfst. In tijden van verhoogde spanningen moet u de actualiteit goed opvolgen.

Een periode van verhoogde spanningen heeft doorgaans geen effect op het dagelijkse leven in Zuid-Korea.

Belgen en hun gezin die gedurende langere tijd in de Republiek Korea verblijven, ook als dit verblijf slechts tijdelijk is en/of ze hun domicilie in België behouden, worden aanbevolen zich te registreren bij de ambassade. Reizigers, die voor korte tijd afreizen voor vakantie of zaken, kunnen hun reis zelf aankondigen via www.travellersonline.diplomatie.be

Reizigers worden aangeraden de aanwijzingen van de lokale overheden en de ambassade op te volgen. 


 

 

Description

Algemene veiligheid

Noodnummers: 112 (politie) en 119 (ambulance en brandweer).

1330 Korea Travel Hotline: Op het nummer 1330, beheerd door de Korea Tourism Organization (KTO), kunnen reizigers 24/7 toeristische en praktische informatie bekomen in het Engels. Via dit nummer kunt u ook de hulp van vertalers inroepen om u verstaanbaar te maken ten aanzien van bijvoorbeeld taxichauffeurs of winkelbedienden. 

In de Republiek Korea gelden, zoals elders, de gebruikelijke veiligheidsvoorschriften: goed letten op de bagage, geld en kredietkaarten.

Reis- en identiteitsdocumenten moeten op een veilige plaats worden bewaard. Neem bij voorkeur een fotokopie van reisdocumenten mee. Er doen zich weinig gevallen van diefstal en agressie voor.

Openbare demonstraties in Zuid-Korea, vooral in Seoul, komen vaak voor. Meestal verlopen ze zonder problemen, maar de sfeer kan snel omslaan, en incidenten zijn niet uit te sluiten. Vermijd daarom best alle demonstraties en grote bijeenkomsten, en wees extra waakzaam in hun buurt.

Sinds het einde van de Koreaanse oorlog in 1953 is het Koreaanse schiereiland verdeeld tussen Noord-Korea en Zuid-Korea, van elkaar gescheiden door een gedemilitariseerde zone (DMZ). Als u zich in de buurt van de DMZ bevindt, moet u extra voorzichtig zijn en het advies van de lokale autoriteiten opvolgen. De DMZ is alleen toegankelijk in georganiseerd verband. Bezoekers worden militair begeleid en het is ten strengste verboden om de groep te verlaten.