Zweden

Zweden

Laatste update
 

Coronavirus COVID-19
 

  • De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.
  • Op de homepage van deze website vindt u de covid-kaart, die uitleg geeft over de landen en regio’s en de voorwaarden om er al dan niet naar toe te reizen, samen met de maatregelen die gelden bij terugkeer naar België.
  • Registreer uw reis via TravellersOnline.
  • BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

COVID

Het reizen is toegelaten voor Belgen en residenten in België, mits een veiligheidswaarschuwing waarbij aangemaand wordt de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de plaatselijke regels (hygiëne, sociale afstand van anderhalve meter, dragen van mondmaskers op het openbaar vervoer) strikt te respecteren, en grote groepen of nauwe bijeenkomsten te vermijden om besmetting te voorkomen.

Volgens de medische statistieken van het European Center for Disease Control  (ECDC) is de corona-virus infectiegraad in Zweden momenteel gemiddeld. Het openbaar vervoer functioneert zoals gewoonlijk, maar aan reizigers wordt gevraagd om niet op een zetel naast een andere reiziger plaats te nemen. Hotels, restaurants en bars zijn open, doch met een gereduceerd aanbod. De meeste musea zijn gesloten en alle evenementen zijn beperkt tot maximaal 50 personen.

Er vinden opnieuw regelmatige vluchten plaats Brussel-Stockholm en Brussel-Göteborg.

Wie de verplaatsing met een wagen, caravan of kampeerwagen wenst te maken, kan gebruik maken van transit door Nederland, Duitsland en Denemarken. Sinds 15 augustus vraagt Denemarken het bewijs van een verblijfadres in Zweden, zoals een hotel of campingreservatie voor transit naar Zweden.

 

NUTTIGE WEBSITES

 

 

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Criminaliteit 

Zoals elders komt straatcriminaliteit ook voor in Zweden, vooral in de grote steden. Wij raden aan om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te treffen.

 
Valse huuradvertenties appartementen


De huurmarkt is extreem beperkt en duur in Stockholm en in de andere grote steden.  In het verleden werd de Ambassade meermaals geïnformeerd over oplichting door verhuur van onbestaande appartementen met gebruik van gestolen identiteitsdocumenten. Het is belangrijk om de identiteit van de verhuurder te verifiëren. Als een bezoek ter plaatse niet mogelijk is, controleer dan de identiteit via het Zweedse equivalent van de witte gids: www.hitta.se of www.eniro.se. Het betaalde voorschot mag niet meer dan de huurprijs van 2 maanden bedragen en moet betaald worden op een bankrekening in Zweden. Betaal nooit een voorschot voordat u een contract heeft ontvangen, waarop het “personnummer” van de verhuurder (het Zweedse equivalent van het Belgische Rijksregisternummer) staat vermeld.