Newsroom

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
27 jun
Perscommuniqué

Precies 20 jaar geleden, van 24 tot 27 juni 1997, vond in Brussel de Internationale Conferentie over Antipersoonsmijnen plaats. 97 staten ondertekenden toen de Verklaring van Brussel. Ze steunden een volledig verbod op het gebruik, de opslag, de productie en de overdracht van antipersoonsmijnen. Ze verbonden zich ertoe de mijnen te vernietigen en internationaal samen te werken en bijstand te verlenen voor ontmijning in getroffen landen. België pleitte er toen al voor dat slachtofferhulp een essentieel onderdeel zou vormen van de strijd tegen antipersoonsmijnen.

27 jun
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag David Beasley ontvangen, de nieuwe Uitvoerend Directeur van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP). Het WFP is in volume de tweede belangrijkste multilaterale partnerorganisatie van de Belgische humanitaire hulp. In 2016 droeg België meer dan 25 miljoen euro bij aan WFP-projecten waarmee bijna acht miljoen mensen in acht landen werden ondersteund. Vorige week bracht minister De Croo samen met het Wereldvoedselprogramma nog een terreinbezoek aan Zuid-Soedan dat zwaar getroffen is door hongersnood.

26 jun
Nieuwsbericht

Er bestaat geen uitgekiende gedragscode voor duurzaam reizen. Veel hangt af van de context, maar hoe dan ook staat respect voor mens en natuur voorop. We geven je alvast 17 tips die je op weg helpen.

23 jun
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties vandaag een resolutie heeft goedgekeurd over de mensenrechtensituatie in Kasai in de Democratische Republiek Congo (DRC). Hij is tevreden over de inspanningen van hoog commissaris Zeid en de Europese Unie om via een consensustekst stappen vooruit te zetten in de mensenrechtenproblematiek. Hoewel ambitieuzere voorstellen van de EU helaas niet tot een consensus hebben geleid, wordt met de voorliggende tekst aanzienlijke vooruitgang geboekt.

23 jun
Toespraak

Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo tijdens de 'Solidarity Summit on Refugees' (Kampala, Oeganda, 23/06/2017).

23 jun
Nieuwsbericht

De Verenigde Naties hebben 2017 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling. Toerisme blijkt immers een krachtige motor voor tewerkstelling. Maar hoe zet je 1,1 miljard internationale toeristen op een duurzaam spoor?

20 jun
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengt vandaag en morgen een humanitair werkbezoek aan Zuid-Soedan. Hij zal er spreken met humanitaire hulpverleners en vertegenwoordigers van de Zuid-Soedanese regering en de internationale gemeenschap. Van de vier landen die dit jaar door hongersnood zijn getroffen is Zuid-Soedan er het ergst aan toe.

20 jun
Nieuwsbericht

De VN-Top over de Oceanen in New York (5-9 juni 2017) werd met succes afgerond. 193 landen scharen zich achter een slotdocument (‘call for action’) en nemen meer dan 1300 concrete engagementen tot actie. België nam actief deel en stelt 22 engagementen voor.