Newsroom

Er zijn 3084 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 3084 resultaten

16 Mar
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders maakt zich grote zorgen over de aankondiging van de Verenigde Staten over ongekende maatregelen tegen het Internationaal Strafhof.

14 Mar
Perscommuniqué

In het kader van de derde internationale conferentie van Brussel over Syrië (Supporting the future of Syria and the Region), die vandaag eindigt, heeft België voor 2019 een bedrag van 24,3 miljoen euro vrijgemaakt voor humanitaire hulp aan Syrië en aan de landen in de regio: Jordanië, Libanon, Turkije en Irak.

08 Mar
Perscommuniqué

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag organiseerde vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders vanmiddag in het Egmontpaleis in Brussel een conferentie met als titel: "De totaalaanpak in veiligheid: diplomatie - defensie - ontwikkeling: vrouwen aan het woord”.

05 Mar
Perscommuniqué

180.000 Belgen die in het buitenland wonen, hebben zich ingeschreven om te gaan stemmen bij de federale verkiezingen in mei. Dat laat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders weten. Het zijn er 50.000 meer dan bij de verkiezingen vijf jaar geleden.

Tags:
26 feb
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders neemt vandaag deel aan de 40ste sessie van het High Level Segment van de Mensenrechtenraad, die tot 22 maart in Genève (Zwitserland) samenkomt.

19 feb
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bracht vandaag samen met Europees Commissaris voor Humanitaire Zaken Stylianides een terreinbezoek aan Mosoel. De Iraakse stad was tussen 2014 en 2017 in handen van IS. Door de hevige gevechten ontvluchtten toen bijna 1 miljoen mensen Mosoel, 400.000 zijn nog steeds niet teruggekeerd. Minister De Croo maakte er bekend dat ons land dit jaar 7,6 miljoen euro humanitaire hulp voorziet voor Irak.

18 feb
Perscommuniqué

Vandaag vond in het kader van de prinselijke economische missie in Mexico-Stad een seminarie plaats over verantwoord ondernemen op basis van enkele “best practices”.

18 feb
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo sprak vandaag in Baghdad met de Iraakse president Salih, met premier Mahdi en met de Iraakse minister van Planning. Samen met Europees Commissaris voor Humanitaire Zaken Christos Stylianides is minister De Croo op werkbezoek in Irak. Ze bespraken er de strijd tegen IS, de humanitaire situatie en de wederopbouw van het land.

Tags:
15 feb
Perscommuniqué

Van 16 tot 23 februari zal Prinses Astrid, als vertegenwoordigster van de Koning, een economische missie van België naar Mexico leiden. Met meer dan 280 deelnemers en een week vol activiteiten in Mexico City en Monterrey, zal deze missie ongeveer dubbel zo groot zijn als de vorige prinselijke missie naar dit land tien jaar geleden. Het aantal ingeschrevenen en het uitgebreide programma weerspiegelen de grote interesse van onze bedrijven, universiteiten en onderzoekscentra voor de mogelijkheden die de vijftiende economie ter wereld te bieden heeft. Naast de promotie van export en investeringen, zullen ook de menselijke en politieke betrekkingen tussen onze twee landen tijdens de prinselijke economische missie centraal staan.

12 feb
Perscommuniqué

Ter gelegenheid van de internationale dag tegen het gebruik van kindsoldaten organiseert België vandaag een informele zitting van de VN-Veiligheidsraad over de rol die de Verenigde Naties kunnen spelen om kindsoldaten te bevrijden en ze opnieuw in de samenleving op te nemen. Kindsoldaten worden wereldwijd gerekruteerd door gewapende groepen of regeringslegers.