Newsroom

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

Er zijn 2739 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 2739 resultaten

23 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de terreuraanslag van gisteravond in Manchester. Zijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun naasten. De minister heeft aan zijn Britse collega Boris Johnson zijn diepste medeleven betuigd. België leeft mee met de Britse bevolking.

19 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op de Raad Ontwikkelingssamenwerking een pleidooi gehouden voor een betere humanitaire financiering. De Raad ging ook in gesprek met Amina Mohammed, vice-secretaris-generaal van de Verenigde Naties over de hervorming van het VN-systeem en de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Voorafgaand aan de Raad had minister De Croo een onderhoud met Sven Mikser, minister van Buitenlandse Zaken van Estland, over Digital for Development.

19 mei
Nieuwsbericht

‘Biodiversiteit en duurzaam toerisme’, zo luidt het thema voor de Internationale Dag van de Biodiversiteit op 22 mei. 2017 is immers het Internationale Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling. Maar wat heeft duurzaam toerisme met biodiversiteit te maken? 

18 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag Julia Gillard ontvangen, voormalig Eerste Minister van Australië en huidig voorzitster van het Global Partnership for Education (GPE). België maakt de volgende vier jaar 26 miljoen euro vrij voor het GPE, een multilateraal mechanisme dat inzet op toegang tot basis- en secundair onderwijs.

18 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de nieuwe Belgische Strategie Civiel Crisisbeheer (CCB) die de ministerraad deze ochtend goedkeurde. De strategie beschrijft de Belgische visie, prioriteiten en ambities inzake civiel crisisbeheer. Met het civiel crisisbeheer ondersteunt ons land de inspanningen van de internationale gemeenschap om met niet-militaire acties crisissen in het buitenland te voorkomen of aan te pakken. De nieuwe strategie is een aanpassing van de vorige strategie uit 2012 aan de veranderde internationale context.

17 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft woensdag 17 mei een onderhoud gehad met de geaccrediteerde ambassadeurs van de Arabische landen in Brussel. Focus lag vooral op het vredesproces in het Midden-Oosten maar er werd ook van gedachten gewisseld over de algemene situatie in de ruimere regio.

17 mei
Perscommuniqué

17 mei is de internationale dag tegen homofobie en transfobie (IDAHOT). Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders benadrukt dat de strijd tegen discriminatie in het algemeen en het respect voor de mensenrechten van LGBTI personen een prioriteit van het Belgisch buitenlandbeleid zijn. 

17 mei
Perscommuniqué

De actie Hongersnood 12-12 heeft de voorbije maanden 9,52 miljoen euro opgehaald. De federale regering verdubbelt dat bedrag vandaag tot 19,04 miljoen euro. Dat maakt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bekend.

16 mei
Perscommuniqué

De transferkosten voor het overmaken van geld naar ontwikkelingslanden moeten lager. Dat zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo in reactie op het onderzoek van 11.11.11 en HIVA naar het Belgische geldtransferlandschap naar ontwikkelingslanden. Daaruit blijkt dat de gemiddelde transferprijs van remittances vanuit België rond de 8% schommelt.

16 mei
Perscommuniqué

De Belgische Ontwikkelingssamenwerking belicht in het Jaarverslag 2016, dat vandaag is verschenen, enkele nieuwe accenten van het Belgisch ontwikkelingsbeleid, een waaier aan resultaten en activiteiten en de verdeling van de budgettaire middelen. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo legt de nadruk op de vernieuwing in ons internationaal ontwikkelingsbeleid. Een vernieuwing die hij ook in de volgende jaren wil verzetten, onder meer op het vlak van digitalisering, de band tussen de privésector en de ontwikkelingswereld, en onze humanitaire inzet.