Newsroom

Er zijn 2937 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 2937 resultaten

22 apr
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zal van maandag 23 tot woensdag 25 april de koning en koningin begeleiden bij een werkbezoek aan de Verenigde Naties (VN) in New York.

20 apr
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft bij de Wereldbank meer aandacht gevraagd voor de toegang van vrouwen tot het financieel systeem. Hij deed dat tijdens een debat met onder meer Wereldbankvoorzitter Jim Kim en de Nederlandse Koningin Maxima. Minister De Croo neemt tot zondag deel aan de jaarlijkse Lentevergadering van de Wereldbank in Washington DC.

19 apr
Perscommuniqué

België gaat samen met het Wereldvoedselprogramma blockchaintechnologie inzetten voor cashdistributie in vluchtelingenkampen. Dat maakte vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking en Digitale Agenda Alexander De Croo vandaag bekend tijdens een werkbezoek aan de Verenigde Naties in New York. In totaal investeert België dit jaar twintig miljoen euro in innovatie om de humanitaire hulpverlening te verbeteren.

14 apr
Verklaring

België veroordeelt sterk elk gebruik van chemische wapens. Want dat is een flagrante schending van het internationale recht. Ons land begrijpt dus de militaire actie van zijn Amerikaanse, Franse en Britse partners in Syrië. Hun doelen waren gericht op productieplaatsen, die ze hebben geïdentificeerd.

13 apr
Perscommuniqué

België trekt dit jaar 25 jaar miljoen euro uit voor humanitaire hulp aan de Democratische Republiek Congo (DRC). Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo vandaag bekendgemaakt in Genève. Daar vindt vandaag een humanitaire donorconferentie plaats voor de DRC. De voorbije twee jaar trok de humanitaire crisis er sterk aan.

13 apr
Verklaring

Donorconferentie DR Congo, 13 april 2018, Genève. Verklaring van België door vicepremier Alexander De Croo.

04 apr
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders neemt kennis van de beslissing van de Russische overheid om een Belgische diplomaat uit Moskou uit te wijzen. Deze beslissing werd deze voormiddag aan de Belgische ambassade in Rusland (Moskou) meegedeeld. De minister betreurt deze Russische reactie. 

Tags:
29 Mar
Perscommuniqué

Verschillende raketten werden op zondag 25 maart vanuit Jemen door de Houthi-rebellen afgevuurd op Saoedi-Arabië. Deze aanval maakte verschillende slachtoffers. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is heel bezorgd door deze nieuwe provocatie.

28 Mar
Perscommuniqué

Vandaag steekt Buitenlandse Zaken een tandje bij in de promotie van Travellers Online. Goedele Liekens en Adrien Joveneau, twee bekende mediafiguren die heel wat rondreizen, zetten er mee hun schouders onder. Vanaf vandaag ondersteunen zij de promotie van Travellers Online in twee filmpjes die te zien zijn op al onze sociale mediakanalen en op onze sites.

26 Mar
Perscommuniqué

Op 24 december 2017 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de historische beslissing om te onderhandelen over een verdrag dat biodiversiteit op volle zee beschermt ("Biodiversiteit in gebieden die buiten de nationale jurisdictie vallen"). De volle zee beslaat twee derde van de oceanen en is vandaag amper beschermd. De bescherming van oceanen is een prioriteit van de Belgische diplomatie. Vanaf vandaag tot woensdag 28 maart organiseert de FOD Buitenlandse Zaken in het Egmontpaleis in Brussel een voorbereidende vergadering voor de onderhandelingen over dit nieuwe verdrag.