Belgische gerechten op Koningsdag én voor eindejaar

  1. Laatst bijgewerkt op
Image
Belgische wafels met een prikkertje met de Belgische vlag

Eén van de kerntaken van onze diplomatieke posten bestaat erin om België in een positief daglicht te plaatsen. Dat bevordert onze relaties op velerlei vlakken: economisch, maar ook cultureel, diplomatiek en zo meer.

Koningsdag – 15 november – biedt een ideaal moment om het imago van België te promoten. En waarmee kan je beter mensen verleiden dan met onze niet onaardige Belgische keuken? Voor de meest recente Koningsdag trokken onze medewerkers – soms de ambassadeur zelf – hun keukenschorten aan. In een korte video leggen ze helder uit hoe je een heerlijk Belgisch gerecht kunt klaarstomen.

Nog op zoek naar inspiratie voor de eindejaarsfeesten? Laat je verleiden door de onderstaande video’s en ga aan de slag. We klinken alvast op betere post-coronatijden!

Gentse waterzooi > Helsinki

Remote video URL
Video provided by:

© Ambabel Helsinki

Koude spinaziesoep met champignon aumônière en grijze garnalen > Kinshasa

Remote video URL
Video provided by:

© Ambabel Kinshasa

Belgische donkere chocolade met sinaasappel en speculaas > Londen

Remote video URL
Video provided by:

© Ambabel Londen

Rivierforel in saus "tussen Samber en Maas", gebakken aardappels in de schil met peterselie, met een Chimay Blanche > Madrid

Remote video URL
Video provided by:

© Ambabel Madrid

Hamrolletjes met witloof > Parijs

Remote video URL
Video provided by:

© Ambabel Parijs

Brusselse en Luikse wafels > Pretoria

Remote video URL
Video provided by:

© Ambabel Pretoria

Zeebaars met sauce vierge en kroketjes > Riyadh

Remote video URL
Video provided by:

© Ambabel Riyadh

Luikse salade > Tokio

Remote video URL
Video provided by:

© Ambabel Tokio