-
Laatst bijgewerkt op

Eén van de kerntaken van onze diplomatieke posten bestaat erin om België in een positief daglicht te plaatsen. Dat bevordert onze relaties op velerlei vlakken: economisch, maar ook cultureel, diplomatiek en zo meer.
Koningsdag – 15 november – biedt een ideaal moment om het imago van België te promoten. En waarmee kan je beter mensen verleiden dan met onze niet onaardige Belgische keuken? Voor de meest recente Koningsdag trokken onze medewerkers – soms de ambassadeur zelf – hun keukenschorten aan. In een korte video leggen ze helder uit hoe je een heerlijk Belgisch gerecht kunt klaarstomen.
Nog op zoek naar inspiratie voor de eindejaarsfeesten? Laat je verleiden door de onderstaande video’s en ga aan de slag. We klinken alvast op betere post-coronatijden!
Gentse waterzooi > Helsinki
© Ambabel Helsinki
Koude spinaziesoep met champignon aumônière en grijze garnalen > Kinshasa
© Ambabel Kinshasa
Belgische donkere chocolade met sinaasappel en speculaas > Londen
© Ambabel Londen
Rivierforel in saus "tussen Samber en Maas", gebakken aardappels in de schil met peterselie, met een Chimay Blanche > Madrid
© Ambabel Madrid
Hamrolletjes met witloof > Parijs
© Ambabel Parijs
Brusselse en Luikse wafels > Pretoria
© Ambabel Pretoria
Zeebaars met sauce vierge en kroketjes > Riyadh
© Ambabel Riyadh
Luikse salade > Tokio
© Ambabel Tokio
Meer over Onze ambassades in actie

Op naar de Europese Raad, het ‘festival’ van de Europese besluitvorming!
Minstens 4 keer per jaar vergaderen de Europese staatshoofden en regeringsleiders in Brussel. Op het moment dat alle Europese en...

Evacuatie Red Kite/Little Kite vanuit Afghanistan - een slopende marathon van 7 dagen op 7, 24 uur op 24
In augustus 2021 was het plots alle hens aan dek voor onze ambassade in Islamabad (Pakistan). Meer dan 1.400 mensen moesten geëv...
Bruggen bouwen in Tanzania
Onze ambassademedewerkers in Dar Es Salaam reisden een aantal keer naar Kigoma om er met eigen ogen te aanschouwen hoe Enabel er...