Evenementen

Blijf op de hoogte van DBE met nieuws over evaluaties, events en open offertes.

Uitnodiging: Leerevent Impactevaluatie van vijf interventies van de niet-gouvernementele samenwerking

Ngo-federatie, Acodev, Fiabel, de Dienst Bijzondere Evaluatie en de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD) nodigen u graag uit voor een leerevent over impactevaluaties.
  1. Laatst bijgewerkt op
Image
Impactevaluatie van vijf interventies van de niet-gouvernementele samenwerking

Ngo-federatie, Acodev, Fiabel, de Dienst Bijzondere Evaluatie en de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD) nodigen u graag uit voor een leerevent over impactevaluaties dat op 19 januari 2023 van 9 tot 17u in de Europazaal (Paleis van Egmont, Kleine Zavelplein 8, Brussel) zal plaatsvinden. Het is ook mogelijk om het leerevent online te volgen.

Na een traject van vijf impactevaluaties wordt dit leermoment georganiseerd om reflecties, goede praktijken en geleerde lessen met de sector van internationale solidariteit te delen. Het is de bedoeling om de lessen uit de impactevaluaties te delen, met een focus op aanbevelingen voor toekomstige evaluaties.

De voormiddag zal zich concentreren op de thematische lessen van deze evaluaties. De middag is gewijd aan methodologisch lessen over monitoring en evaluatie. De paneldiscussies met vertegenwoordigers van de organisaties en evaluatoren zijn telkens voorzien van een Q&A.

De presentaties en paneldiscussies zullen voornamelijk in het Frans en het Engels doorgaan. Er is simultane vertaling voorzien naar het Frans en het Engels, zowel voor de deelnemers ter plaatse als online. Deelnemers kunnen wel vragen stellen in het Frans, Engels of Nederlands.

Programma

9u-9u30

Onthaal

9u30-12u40

Focus op de thematische lessen met onder andere:

  • Challenges and successes of climate justice advocacy and youth engagement for a rights-based approach – paneldiscussie met de koepels CNCD-11.11.11, 11.11.11 en Solidagro, KIYO & Viva Salud
  • Women empowerment and (gender-based) support to vulnerable groups – paneldiscussie met ADA, APEFE en IFSI-ISVI

12u40-13u40

Lunch

13u40-16u25

Focus op de methodologische lessen met onder andere:

  • How to improve evaluation quality and learning? Lessons learned from the impact evaluations – paneldiscussie met actoren en evaluatoren
  • Presentatie methodologische gids met tips voor een betere kwaliteit van evaluaties

16u25-17u

Feedback van de dag en slotwoorden

De onderstaande vijf impactevaluaties werden uitgevoerd:

  • Gender-based support within trade unions in the textile factories in Indonesia – IFSI-ISVI
  • Women empowerment support through professional training in Morocco – APEFE
  • Multidimensional support to highly vulnerable farmers in Rwanda – ADA
  • Youth engagement to promote human rights – Solidagro, KIYO and Viva Salud
  • Advocacy for climate justice in Belgium – implemented by a consortium of civil society organisations coordinated by CNCD – 11.11.11 and 11.11.11

U kunt hier de rapporten vinden: Gezamenlijke evaluaties.