België steunt het werk van het ICRC in Syrië met een bijdrage van 2 miljoen euro

België steunt de activiteiten van het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Syrië met een bijdrage van 2 miljoen euro in het kader van de oproep van de organisatie voor 2020 aan het land.

  1. Laatst bijgewerkt op

België steunt de activiteiten van het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Syrië met een bijdrage van 2 miljoen euro in het kader van de oproep van de organisatie voor 2020 aan het land. Het optreden van het ICRC is van essentieel belang en door zijn neutrale en onafhankelijke humanitaire aanpak, in overeenstemming met het mandaat dat staten aan het ICRC hebben gegeven, is het ICRC een hoofdrolspeler in de bescherming en bijstand van de door het conflict in Syrië getroffen bevolkingsgroepen.

De Belgische bijdrage zal met name worden gebruikt ter ondersteuning van activiteiten met betrekking tot de bescherming van burgers, de eerbiediging van de wet, de bescherming van personen die van hun vrijheid zijn beroofd en activiteiten op het gebied van de gezondheid. Het neutrale, onafhankelijke en onpartijdige optreden van het ICRC op het gebied van bijstand en bescherming wordt door België als essentieel beschouwd voor de verbetering van de levensomstandigheden van de door het conflict getroffen bevolking.

Dit Belgische engagement maakt deel uit van de voortdurende steun van ons land voor de humanitaire aanpak en de erkende organisaties die deze aanpak in de praktijk brengen. Deze steun werd gegeven in het kader van het mandaat van België als niet-permanent lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. België heeft immers systematisch de acties van de humanitaire actoren in het Syrische conflict verdedigd, in het bijzonder door onze positie als medeauteur van de resolutie over de humanitaire dimensie van het conflict.

 

  1. Nieuwstype
  1. Landen
  1. Onderwerpen