België stuurt humanitaire goederen naar de Grieks-Turkse grens

Op vraag van de Griekse regering heeft België beslist om humanitaire goederen te sturen via het noodmechanisme B-FAST.

  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Op vraag van de Griekse regering heeft België beslist om humanitaire goederen te sturen via het noodmechanisme B-FAST. De Grieken hadden hiertoe het Europees coördinatiemechanisme ingeroepen om hen te helpen bij de humanitaire noodtoestand n.a.v. de toenemende migratiedruk aan hun grenzen.

Volgens schattingen van humanitaire organisaties zouden er zich momenteel meerdere tienduizenden mensen aan de grens met Griekenland bevinden en dit vaak in moeilijke omstandigheden. Naar aanleiding van de activatie van het Europees Coördinatiemechanisme, werd B-FAST op 4 maart 2020 in werking gesteld. In totaal vertrekken vanavond 64 familietenten met wintercoating, 101 veldbedden en 4320 winterdekens naar de getroffen regio. Deze goederen zullen binnen enkele dagen door de Belgische Ambassade in Athene officieel overhandigd worden aan de Griekse Civiele Bescherming.

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken coördineert deze B-FAST missie. Defensie, de FOD Binnenlandse Zaken, de FOD Bosa en de FOD Volksgezondheid zorgen voor logistieke en administratieve steun.

 

  1. Nieuwstype
  1. Onderwerpen