Wat zijn de gevolgen van de Brexit voor mij als ik voor een kort verblijf naar het Verenigd Koninkrijk reis, kan ik dan nog steeds genieten van lokale gezondheidszorg met mijn Europese ziekteverzekeringskaart?

 
Tot 31 oktober 2019

De huidige situatie wordt gehandhaafd. Verzorging ter plaatse is dus mogelijk als u in het bezit bent van de Europese ziekteverzekeringskaart.

 
Vanaf 1 november 2019

(tenzij de onderhandelingen over de terugtrekking worden verlengd)

 
Indien het terugtrekkingsakkoord wordt goedgekeurd:

  1. Tot 31 december 2020 (of zelfs langer als de overgangsperiode wordt verlengd): de huidige situatie wordt gehandhaafd.
  1. Hierna: de situatie zal afhangen van de toekomstige overeenkomsten tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk inzake hun toekomstige betrekkingen. De Europese instellingen en de Belgische autoriteiten willen in de toekomst nauwe banden met het Verenigd Koninkrijk handhaven.

 
Bij gebrek aan terugtrekkingsakkoord:

Het VK zal de EU in principe vanaf 1 november 2019 verlaten en de EU-wetgeving zal vanaf dan niet langer gelden. Uw situatie zal afhangen van de Britse autoriteiten. De Europese instellingen en de Belgische autoriteiten willen in de toekomst nauwe banden met het Verenigd Koninkrijk handhaven.

 

Terug naar de vragen