Belgisch-Britse Conferentie

15de Belgisch-Britse Conferentie rond innovatie en ondernemende universiteiten

Datum: 21 november 2014

Op donderdag 20 en vrijdag 21 november heeft in het Egmontpaleis in Brussel de 15de editie van de Belgisch-Britse Conferentie plaats, een jaarlijkse bilaterale bijenkomst tussen België en het Verenigd Koninkrijk. De conferentie brengt een 80-tal vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, academici, journalisten en politieke beslissingsnemers van beide landen samen. Ze speelt in op de gemeenschappelijke belangen op verschillende gebieden zoals politiek, economie, cultuur, media en universitaire samenwerking.

Dit jaar draait de conferentie rond het thema van innovatie en de manier waarop ondernemende universiteiten een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van hoogtechnologische innovatiesystemen.

De Belgisch-Britse Conferentie ging op donderdagavond 20 november van start, met toespraken van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en professor Robin Grimes, chief scientific advisor van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. De heer Roch Doliveux, ceo van UCB, gaf eveneens een toespraak tijdens het officiële diner.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ziet de Belgisch-Britse Conferentie als een heel belangrijk instrument: “Tijdens de conferentie zal bekeken worden hoe creativiteit en innovatie voor een betere toekomst kunnen zorgen. Want innovatieve technologieën spelen een centrale rol in duurzame ontwikkeling en in onze economie.”

Professor Robin Grimes, chief scientific advisor van het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken (FCO): “Samenwerking is de sleutel tot een kennisrijke omgeving die bedrijven en academici nodig hebben om de volgende generatie van technologieën aan te sturen. De conferentie vandaag is een fantastisch platform waar ideeën, meningen en best practices kunnen worden uitgewisseld, en waar inzichten tot stand komen over hoe Belgische en Britse academische instellingen en bedrijven samen blijvend innoverend werk kunnen verrichten.”

De Belgisch-Britse Conferentie wordt aan Belgische kant georganiseerd door de FOD Buitenlandse Zaken en het Egmont Instituut en aan Britse zijde door het Foreign and Commonwealth Office en de British Council. De conferentie wordt voorgezeten door ere-ambassadeur Lode Willems (België) en Sir Stephen Wall (Verenigd Koninkrijk).

Belgo-British Conference 

 Belgo-British conference report 2014 (PDF, 4.96 MB)