Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar het buitenland af

Wereldwijd treffen landen maatregelen om het coronavirus in te dammen en de pandemie een halt toe te roepen. Het risico dat Belgische burgers geblokkeerd raken, is zo hoog dat alle reizen naar het buitenland worden afgeraden.

  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Wereldwijd treffen landen maatregelen om het coronavirus in te dammen en de pandemie een halt toe te roepen. Heel veel landen nemen quarantainemaatregelen of sluiten hun grenzen waardoor geen normale doorgang over grenzen kan gegarandeerd worden. Meer en meer vliegtuigmaatschappijen verminderen ook drastisch het aantal vluchten wereldwijd.

Het risico dat Belgische burgers geblokkeerd raken, is zo hoog dat alle reizen naar het buitenland worden afgeraden.

Wie zich in het buitenland bevindt en naar België terug wil keren, dient zich in eerste instantie te richten tot hun reisagentschap, touroperator of vliegtuigmaatschappij. In geval van nood kan men de ambassade van België van het land waar men zich bevindt contacteren voor assistentie.

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin heeft ook beslist om het call center van Buitenlandse Zaken te openen om onze landgenoten die in het buitenland in de problemen komen door beperkingen wegens het coronavirus, consulaire bijstand te verlenen waar mogelijk. Het call center van Buitenlandse Zaken is te bereiken op 02/501 4000 van 9u00 tot 20u00.

Het is belangrijk te onderstrepen dat dit nummer bedoeld is voor noodsituaties in het buitenland. Voor alle vragen i.v.m. coronamaatregelen in België: info-coronavirus.be of 0800/14 689.

 

  1. Nieuwstype
  1. Onderwerpen