Economisch luik van het Staatsbezoek aan Griekenland - Europese samenwerking voor een groene en duurzame energie

  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

De officiële delegatie vertrekt vanuit Athene naar het eiland Revithoussa, in de buurt van de Griekse hoofdstad. Het bezoek aan de terminal voor vloeibaar aardgas (LNG) van Revithoussa zal vooral in het teken staan van actuele energievraagstukken. De terminal is van cruciaal belang voor de energievoorziening in Griekenland maar eventueel ook als hub voor de oostelijke Balkan en kan zelfs een beslissende rol spelen bij het verzekeren van de energiebevoorrading voor de Europese Unie.

De Belgische onderneming Fluxys is een belangrijke partner in de verdere ontwikkeling van de energiesector in Griekenland. Vooreerst is Fluxys via het consortium Senfluga aandeelhouder van Desfa, ontwikkelaar en eigenaar van de LNG-terminal van Revithoussa, bovendien is het nauw betrokken bij meerdere projecten, zowel op het gebied van aardgas (o.a. Senfluga, Trans Adriatic Pipeline) als bij de overgang naar schone energie, zoals de productie van groene waterstof (het White Dragon-project).

De Vorsten en de officiële delegatie zullen niet van boord gaan op het eiland Revithoussa, maar zullen uitleg krijgen op de boot, die rondom het eiland zal varen.

Na het bezoek zullen de Vorsten en de delegatie terugkeren naar Athene, voor een korte ontmoeting met de Belgische pers alvorens aan hun respectieve werklunches deel te nemen.

De koning zal lunchen met Belgische en Griekse CEO’s om van gedachten te wisselen over de energiesector. De koningin zal deelnemen aan een werklunch rond duurzame ontwikkeling.

Deze activiteiten vormen het sluitstuk van het Staatsbezoek aan Griekenland.

  1. Nieuwstype
  1. Landen
  1. Onderwerpen