Internationaal Strafhof - Philippe Goffin diep bezorgd over de aankondiging van sancties

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin spreekt zijn diepe bezorgdheid uit over de door de Amerikaanse autoriteiten aangekondigde sancties tegen personeelsleden van het Internationaal Strafhof (ICC), met inbegrip van de openbare aanklager.

  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin spreekt zijn diepe bezorgdheid uit over de door de Amerikaanse autoriteiten aangekondigde sancties tegen personeelsleden van het Internationaal Strafhof (ICC), met inbegrip van de openbare aanklager. België veroordeelt deze onaanvaardbare en ongeziene maatregelen, die het werk en de goede werking van het Hof belemmeren. Hij roept de Verenigde Staten op deze maatregelen te herzien.

België herhaalt zijn krachtige steun aan het ICC, een essentieel orgaan in de strijd tegen de straffeloosheid van ernstigste misdrijven die de gehele internationale gemeenschap zorgen baren. Als onafhankelijke en onpartijdige instelling speelt het Hof op dit gebied een essentiële rol. België benadrukt zijn onwrikbare inzet voor het behoud van de integriteit en de onafhankelijkheid van het Hof en zijn vertegenwoordigers, zoals minister Philippe Goffin tijdens zijn bezoek aan het Internationaal Strafhof in juli dit jaar nogmaals heeft bevestigd.

 

  1. Nieuwstype