Expo “Belgian Crew”

 
Egmontpaleis 8, Kleine Zavel, 1000 Brussel
21/07 - 31/08/2016 

 
Belgian Crew

 
Voor het vijfde jaar op rij opende het Egmontpaleis de deuren voor het publiek voor een tentoonstelling tijdens de zomer. Dit jaar was het thema Street Art!  Pierre-Olivier Rollin, de huidige directeur van BPS22 was de curator van de tentoonstelling “Belgian Crew”.

Kijk hier naar de teasers van de expo:
 

 

 
En volg de actualiteit op Facebook, Vimeo en Flickr!

 
Vorige tentoonstellingen

Door de zeer uiteenlopende tentoonstellingen wordt het Egmontpaleis steeds op een andere manier belicht en bereikt het een heel divers publiek. Meer dan 12 000 bezoekers werden in 2015 verwelkomd, onder hen erfgoedadepten, kunstliefhebbers, Brusselfanaten, toeristen evenals toevallige, nieuwsgierige voorbijgangers. 

Meer weten?

 
Cultureel erfgoed Egmontpaleis en kunstbeleid Buitenlandse Zaken

Het Egmontpaleis bevindt zich in het culturele hart van de stad, op een boogscheut van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, Bozar, het Koninklijk Paleis en de Kleine Zavel. Het kan als toeristische trekpleister fungeren. De FOD Buitenlandse Zaken wil het cultureel erfgoed in het Egmontpaleis dan ook graag toegankelijker maken voor het grote publiek. Dit wil ze onder meer bereiken door de jaarlijkse tentoonstelling tijdens de zomer en door participatie aan de nocturnes van de Brusselse musea.

De nocturne wordt dit jaar voorzien op 6 oktober 2016. Iedereen is welkom van 17 tot 22u.

Deze activiteiten  in het Egmontpaleis worden ondersteund door het kunstcomité van Buitenlandse Zaken en ze maken deel uit van een groter plaatje van het kunstbeleid van Buitenlandse Zaken. Meer info over de kunstcollectie die beheerd wordt door de dienst kunstpatrimonium is te vinden in de brochure  Kunst in de Belgische ambassades (PDF, 4.49 MB).

Vragen? art@diplobel.fed.be
Lees ook onze brochure  Art@Egmontpalace (PDF, 2.16 MB).

 
Belgian Crew