Reizen naar Afghanistan: reisadvies

Reist u naar Afghanistan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Afghanistan

Informatie over de lokale wetgeving in Afghanistan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

 
Drugs

Op de invoer, uitvoer en consumptie van drugs staan zeer zware gevangenisstraffen. De doodstraf kan van toepassing zijn.

 
Seksualiteit

Vermits Afghanistan een islamitische republiek is met een verwijzing in de Grondwet naar de islam (sharia) als hoogste wet, is homoseksualiteit niet toegelaten, is prostitutie (officieel) verboden en is lichamelijk contact tussen vrouw en man in het openbaar (kussen, hand vasthouden) zo goed als onbestaande en dus afgeraden. De niet-naleving van lokale gebruiken, kleding inbegrepen, kan vijandige of zelfs gewelddadige reacties uitlokken.

 
Fotografie

Het is verboden militaire installaties of gevoelige gebouwen te fotograferen (overheidsgebouwen en ambassades/diplomatieke vertegenwoordigingen, strategische kruispunten, luchthavens, bruggen, kampen, stuwdammen, enzovoort). Wie deze raadgeving negeert, kan in ernstige problemen raken. Men loopt het risico voor een terrorist aangezien te worden, die de plaats voor een toekomstige aanval aan het verkennen is. Dezelfde regel geldt voor de particuliere woningen en personen, zeker in het geval van vrouwen.

 
Zeden en gewoonten

Afghanistan is een islamitische republiek waar de wet en de islamitische tradities algemeen worden gerespecteerd. Men gedraagt zich best discreet en respectvol. Bekeringswerk is absoluut verboden (doodstraf).

 
Andere

De invoer van alcohol en varkensvlees is verboden.