Reizen naar Albanië: reisadvies

Reist u naar Albanië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Albanië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Albanië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheidsniveau

In Albanië kan ondanks bepaalde veiligheidsrisico’s doorgaans veilig gereisd worden, voor zover de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden. Zo is het voor bezoekers aangeraden om zich uit de buurt van manifestaties te houden. Zie ook Algemene veiligheid.

Albanië is een bergachtig land dat veel toeristen aantrekt voor activiteiten in de buitenlucht, waaronder wandelen. Voor het uitoefenen van deze activiteiten wordt het ten sterkste aanbevolen om:

  • De nodige regelingen te treffen om de activiteiten veilig uit te voeren in een hooggebergte (route, weersvoorspelling, gids, uitrusting, contactgegevens voor noodgevallen ...),
  • de veiligheidsinstructies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via Travellers Online.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Sinds 1 mei 2022 is er geen enkele covid-gerelateerde beperking meer om Albanië binnen te komen. U heeft dus geen covidcertificaat meer nodig om naar het land te reizen. 

Daarnaast zijn de gezondheidsmaatregelen tegen COVID-19 in Albanië volledig opgeheven. Het is daarom belangrijk om zelf een risico-inschatting te maken en de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen.

 
Reizen naar België

Via de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen kan u de voorwaarden nagaan voor reizen/terugkeer vanuit Albanië naar België, naar gelang u al dan niet in België woont.

Website van de Belgische overheid inzake COVID-19: www.info-coronavirus.be/nl.