Reizen naar Algerije: reisadvies

Alle informatie voor Belgen die naar Algerije reizen.

Klimaat en rampen in Algerije

Informatie over klimaat en rampen in Algerije.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Tijdens de zomermaanden is het uitzonderlijk warm in het zuiden. De winter is over het algemeen regenachtig tot zeer regenachtig in het noorden van het land. Regelmatige sneeuwval in de hoge bergen.

 
Natuurrampen

Algerije lijdt niet onder regelmatige of chronische fenomenen tenzij felle regenval die soms op plotse wijze wadi's (rivierbeddingen) doet overstromen. In de woestijngebieden kunnen zandstormen zware hinder veroorzaken en het luchtverkeer onmogelijk maken   

Het noorden van Algerije, gesitueerd op de scheidinglijn tussen twee tektonische platen (Afrika en Eurazië) kent een gematigd seismisch risico.

Bij een ernstige aardbeving dient men zich te verwachten aan meerdere naschokken. In het geval van een aardbeving dient men te schuilen op een open plaats, onder het kader van een deur, onder een stevig meubel of in een stilstaande auto.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de Ambassade van België in Algiers.