Reizen naar Algerije: reisadvies

Alle informatie voor Belgen die naar Algerije reizen.

Vervoer in Algerije

Informatie over vervoer in Algerije.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Het hoofdwegen netwerk is adequaat. De staat van de secundaire wegen daarentegen is eerder bedenkelijk te noemen. Het wordt buitenlanders afgeraden om zich, vooral op secundaire wegen, alleen te verplaatsen. Het aantal verkeersongevallen is bijzonder hoog, vooral omwille van het intense verkeer en het niet respecteren van de wegcode.

Om veiligheidsredenen kunnen de Algerijnse overheden te allen tijde en zonder waarschuwing het verkeer in bepaalde regio's beperken of verbieden. De toegang tot regio’s of sites, zoals petroleumsites, kunnen voorafgaandelijke toestemming vereisen. Een politie- of rijkswachtescorte is soms verplicht.

Gelet de aanhoudende terroristische dreiging in bepaalde zones, wordt sterk aangeraden deze plaatsen te vermijden (zie rubriek veiligheid). 

 
Veiligheid / info luchtvaart

De nationale maatschappij Air Algérie, en in mindere mate de luchtvaartmaatschappij Tassili Airlines, hebben het monopolie over de binnenlandse vluchten. Het merendeel van de grote steden is per vliegtuig bereikbaar. Het is aangeraden het vliegtuig te verkiezen boven de wagen om zich naar provinciale steden te begeven.

 
Veiligheid / info scheepvaart

Er varen, sinds geruime tijd, geen plezierboten meer langs de Algerijnse kust. 

 
Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

De spoorwegen verbinden, op aanvaardbare wijze maar zonder veel comfort, verscheidene grote steden met elkaar. Het openbaar vervoer in de steden en buitenwijken is over het algemeen zeer oncomfortabel en af te raden voor westerse toeristen.