Reizen naar Andorra: Reisadvies

Reist u naar Andorra? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Andorra

Informatie over vervoer in Andorra.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Andorra heeft noch een station, noch een vliegveld. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn La Seu d'Urgell (beperkt aanbod commerciële vluchten), Barcelona (Spanje) en Toulouse (Frankrijk). De enige manier om het Vorstendom te bereiken is over de weg.

Informatie over het openbaar vervoer:

Andorra Nationaal Busstation: busandorra.com/rutes-i-destinacions

De luchthavens van Barcelona en Toulouse zijn gemakkelijk te bereiken met de bus, die meerdere malen per dag vertrekt.

  • Vanuit Frankrijk is de toegang tot Andorra via de "Pas de la Case" (tunnel op 2.000 m hoogte tegen 6,80€, of via de pas op 2.500 m gratis). Vooral in de winter kunnen de weersomstandigheden snel verslechteren en de oversteek van de Pyreneeën tijdelijk verhinderen.
  • De toegang via Spanje levert geen bijzondere problemen op.
  • Er zijn geen snelwegen. Het netwerk is niet erg dicht, maar laat toe zich zonder problemen door het land te verplaatsen. Voorzichtig rijden is geboden, vooral op bergwegen.

Het Belgische rijbewijs is voldoende voor een toeristisch verblijf. Het toegestane alcoholgehalte bedraagt 0,5 gram/liter. Bij ongeval moet u het noodnummer bellen: 112 (ziekenwagen, politie, brandweer). Het is raadzaam om de website van het Nationaal Verkeerscentrum te raadplegen en de website van de politiediensten. Transportinfo vindt u terug op transports.ad