Reizen naar Angola: Reisadvies

Reist u naar Angola? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Angola

Informatie over de algemene veiligheid in Angola.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Criminaliteit

Angola, en meer bepaald de hoofdstad Luanda, kent gewelddadige criminaliteit die vrij algemeen is verspreid. Het is aangeraden om zich te laten begeleiden door vertrouwenspersonen en een veilig logement te kiezen.

Het is ten zeerste aangeraden om zich enkel overdag te verplaatsen in de stad. Het is af te raden om zich te voet te verplaatsen in Luanda, zowel overdag als 's avonds en 's nachts. Bij verplaatsingen met de wagen dient men ramen en deuren goed te sluiten. Het wordt ook aanbeloven om zeer voorzichtig te zijn als geld bij de bank, aan een geldautomaat of bij een wisselkantoor moet worden opgenomen.

In geval van verplaatsingen in het binnenland is het aan te raden om waar mogelijk het vliegtuig te nemen (zie ook info “luchtvaart”). Elke verplaatsing over de weg naar het binnenland vergt een gedegen voorbereiding en het is aan te raden om dergelijke verplaatsingen omwille van de veiligheid en bijstand te ondernemen met meerdere voertuigen.

Betogingen 

Het is ten zeerste aangeraden om betogingen en andere manifestaties te vermijden. Deze kunnen immers uitmonden in geweld en hardhandig optreden van de ordediensten.